自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

jkbabe 發表於 22-4-28 01:02
本來應該繳費去房署,入錯左去醫管局,有無得囉返架

一定退到,不過你預唔會快囉!

大宅

追得返,係時間問題同麻煩d

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

對完數HA個戶口都無數要扣,一定會退款
不過程序要辦幾耐就答唔到,四至八星期應該走唔甩

大宅

yaumuimui 發表於 22-4-28 07:21
我都唔識點樣網上取消舊戶口號碼。

要用desktop版網上理財,管理收款人更改,可以打去hotline 佢哋可以guide住你做

珍珠宮

回覆樓主:

希望你退到啦

子爵府

回覆樓主:

我常常幫老公因工事過數去佢公司戶口。有一次我交仔嘅大學學費,又係鬼暗眼,過錯咗去老公公司A/C,四萬幾
第一時間打去滙豐,滙豐CS話可以去分行,填一份form,由滙豐去信對方,但主動權由對方決定,不排除對方唔理會唔退款。
樓主,滙豐截數就無可能,但可以做上面嘅程序。
最後我老公都搵佢公司傾,公司會計部叫我去銀行填form,然後佢哋收到信,程序上要有相關文件和對數後,才可以退款俾我。
樓主,大機構收到數唔岩,一定有得退,不過程序如何,唯有去詢問,有機會要書面查詢。

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

公營機構一定退到, 因為會計核數要對invoice和收款, 條數唔啱。不過退款手續通常有排搞。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

吉蒂0603 發表於 22-4-28 08:01
我常常幫老公因公事過數去佢公司戶口。有一次我交仔嘅大學學費,又係鬼暗眼,過錯咗去老公公司A/C,四萬幾 ...

係,最近我媽試完,佢朋友無丫丫用電話號碼轉數快比佢,佢以為收唔到,叫發款者追回,後來先知係虛擬銀行,因為收到電話同信,先確定無錯,唔駛退!如果對方撒賴唔退都無計
放下自在

子爵府

clyeu 發表於 22-4-28 07:35
要用desktop版網上理財,管理收款人更改,可以打去hotline 佢哋可以guide住你做
...

謝謝你

大宅

會退,政府嘢慢啫

男爵府

回覆樓主:

我試過用pps交差餉 ,㩒價錢時㩒多左個0 ,發現後打電話駁左好電話接通左真人對話,佢叫我send e-mail, 寫明賬單號碼,交錢方法,日期等詳細資料就得!我send左e-mail後 1星期收到e-mail話會處理,再1個月後就收到支票,前後個半月時間左右

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

正常都可以退回

琥珀宮

回覆樓主:

實退到,政府唔同私人機構,唔會亂收唔啱的錢,只係過程可能耐d啫

水晶宮

應該退到不過都要啲時間,記住網上交費一定要對啱賬戶號碼先按確定,同埋公屋交租可以整自動轉賬唔駛個個月記住交咁煩

瑪瑙宮

大廚勳章

tkop 發表於 22-4-28 01:12
no不对应该是交唔到㗎

我試過繳費靈交電費。。

公司個舊電費號碼 已經cut咗九年。。。我按錯咗都照俾咗錢。。。。我一直仲唔知喎。。。直到見到又有過期電費單。。。明明覺得自己交咗點解又過期啦。。。睇真啲先至知比錯咗戶口號碼。。。

打電話上去中電問清楚佢話比錯咗佢哋都會照收。。。你打電話上嚟我就幫你查完之後退返俾你。。

但係估唔到cut咗嘅號碼都入到錢

當然我自己都大意冇取消繳費靈嘅賬單。。。搞掂咗之後即刻取消咗舊嘅公司電費單號碼
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

琥珀宮

政府應該會退返比你,但應該要等一段時間先攞得返

首頁

尾頁