自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

每晩一聽到我9點熄燈(樓上知我習慣9點訓,一直响窗邊聽我熄燈,我公屋牆身薄)就開始重物倒地,拉椅,敲嘢,敲窗出面條冷氣管,一直整到凌晨2,3點,每晚如是,打過十幾次保安,保安話樓上唔開門所以幫唔到我,打過俾房屋署只能在大堂發通告叫高層唔好吵都係幫唔到我,試過罵樓上,樓上仲開心。。。所以冇辦法,靠自己,買過震樓,買過音响,後來發現就係要俾佢更加惡,佢搞一下,我就用支掃把敲十幾下,日頭佢訓覺,我就間唔中敲,最後而家雖然未成功,但好過以前

象牙宮

只係嘈到你,隔離左右無影響?

伯爵府

複式洋房

回覆 mercurycc 的帖子

最吵係我,因為佢係特登故意搞我,我係最尾果間屋

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Zvokio 發表於 22-4-29 20:45
每晩一聽到我9點熄燈(樓上知我習慣9點訓,一直响窗邊聽我熄燈,我公屋牆身薄)就開始重物倒地,拉椅,敲嘢 ...

樓上,咁誇張
不要從別人的嘴裡去認識我

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

每晩一聽到我9點熄燈(樓上知我習慣9點訓,一直响窗邊聽我熄燈,我公屋牆身薄)就開始重物倒地,拉椅,敲嘢 ...

日日要敲天花?

男爵府

回覆樓主:

可以聽得出樓下熄燈必定內功深厚,小心

opclk99    發表於 22-4-30 02:52
happylife28    發表於 22-4-30 01:51
三國1    發表於 22-4-30 00:17

男爵府

可能香港D屋宇風水就係咁設計 住客仲以為關鄰居事 試下內心祈禱
女媧,古神女帝者,一日七十變。中國上古神話中的創世女神,是華夏民族人文先始,福佑社稷之正神。

大宅

系佢門口玩嘛

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

啱吖!當整人有成本就會收斂!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我上次留過言俾你,教你用籃球向上掉架,有冇試下

opclk99    發表於 22-4-30 02:53

公爵府

如果樓上冷氣滴水,有無得搞?我怕一搞就永無寧日,所以我自集搞掂部機,無滴滴聲

大宅

singwin 發表於 22-4-29 21:10

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

點解要搞你?小心,早幾日先有單鄰居放火

珍珠宮

2024年龍年勳章

vivibabyvivi 發表於 22-4-29 21:34
我上次留過言俾你,教你用籃球向上掉架,有冇試下

咁我要去買籃球嘞

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

uri_lau 發表於 22-4-29 22:03
咁我要去買籃球嘞

FB啲人教架,話做到地震效果

happylife28    發表於 22-4-30 01:53
pansy888hk    發表於 22-4-29 22:41

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

幻想:樓下買個籃球向天花拋,樓上又買個籃球向地拍…………

男爵府

singwin 發表於 22-4-29 21:10

可能係都敏俊

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

最初點解結怨?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

有咩過節,晚晚專登搔擾你,佢都好唔得閒架喎

首頁

尾頁

跳至