自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2021勳章

個女差唔多4歲,以前細個就擔心佢唔識講野
宜家日日7點起身之後疲勞轟炸我到夜晚10點幾先訓
今日又比佢追擊,把口無停過講野又快
我突然覺得壓力好大,好難呼吸,加上天氣原因覺得個心魏住魏住,跟住個胃又開始痛
係咪做媽媽必經階段
我驚心臟病死左,老公已經帶佢快速遠離我,但我耳仔腦海仲好似有佢回音咁

edhepp    發表於 22-4-30 15:25

別墅

mcs74 發表於 22-4-30 14:15
今日又比佢追擊 ...

自律神經失調

子爵府

2021勳章

今日又比佢追擊 ...

放鬆,放鬆,深呼吸,帶個女去公園玩,去圖書館借書或書局買啲書同佢一齊睇…..

而家未為讀書溫書煩,應該係最開心嘅時候

超級版主

2021勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

小心,胃痛有可能唔係胃痛,而係心臟問題
如果食咗胃藥無改善就要留意一下

公爵府

2021勳章

Charlotte_mom 發表於 22-4-30 14:20
小心,胃痛有可能唔係胃痛,而係心臟問題
如果食咗胃藥無改善就要留意一下
...

我都覺得係心臟問題,頭先真係聽到佢把聲都呼吸唔到咁

公爵府

2021勳章

天貓 發表於 22-4-30 14:19

放鬆,放鬆,深呼吸,帶個女去公園玩,去圖書館借書或書局買啲 ...

佢精力真係太旺盛,唔洗午睡
宜家都有溫書嫁,我都好想同佢一齊努力,但真係搵野黎激死自己

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

先放鬆!同小朋友出街歎冷氣,買D心儀野,心情及精神會好D

超級版主

2021勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mcs74 發表於 22-4-30 14:24
我都覺得係心臟問題,頭先真係聽到佢把聲都呼吸唔到咁

我講堅,我媽叫胃痛,入院原來心有事大大鑊;我99仲直接,塞大血管…..
真心關心你,留意身體狀況,個女仲細要錫身

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

樓主做個詳細檢查好D,可能係身體狀況問題,唔係呀女誘發

伯爵府

2021勳章

今日又比佢追擊 ...

似情緒問題多D
放鬆下,揾人幫手揍女

子爵府

2021勳章

mcs74 發表於 22-4-30 14:25
佢精力真係太旺盛,唔洗午睡
宜家都有溫書嫁,我都好想同佢一齊努力,但真係搵野黎激死自己
...

我個小朋友細個都唔多瞓晏覺,但我嗰時好多時同佢一齊睇書,佢睇得好開心會好定咁睇故事書…..培養閱讀習慣其實係依個年齡開始, 佢坐定定你會得閑啲

但jm都講得啱,你要check胃痛係緊張定係點,我自己就緊張得滯會胃痛,食胃藥會冇乜事…希望你都係小問題

公爵府

2021勳章

天貓 發表於 22-4-30 14:52

我個小朋友細個都唔多瞓晏覺,但我嗰時好多時同佢一齊睇書,佢 ...

係呀,我係緊張壓力大就會胃痛,同時伴隨呼吸困難

已經有伴讀~可能要增長返d時間,多謝你建議!我繼續努力

公爵府

2021勳章

歌莉亞 發表於 22-4-30 14:50
似情緒問題多D
放鬆下,揾人幫手揍女

我都想尖叫我都想大叫我都想掉野成年人限制真多~

大宅

現疫情加生活壓力、要自我放鬆.....搵屋企人分擔下。

伯爵府

2021勳章

今日又比佢追擊 ...

似焦慮/驚恐症

睇醫生做評估
近年有冇做 body check?

伯爵府

2021勳章 想生BB熱投

mcs74 發表於 22-4-30 14:58
我都想尖叫我都想大叫我都想掉野成年人限制真多~

洗錢。不停咁出去學嘢,上完一堂又一堂。不停咁洗錢搵人湊,回家開電話,iPad 就可解決你嘅困難。

我唔係串你。真心身體要緊,你老左個女大左,佢都係出去闖世界,你身體好唔洗佢擔心,先係愛佢。
I am Agent P

公爵府

2021勳章

ohmygosh 發表於 22-4-30 15:08
似焦慮/驚恐症

睇醫生做評估

Body check無咩問題,不過我都明身體有事有時又好難會check到

可能真係情緒出現問題,不過呢,其實遇到d精力可以用力發射閃電ge小朋友大家會唔會同我一樣

公爵府

2021勳章

hedhed 發表於 22-4-30 15:24
洗錢。不停咁出去學嘢,上完一堂又一堂。不停咁洗錢搵人湊,回家開電話,iPad 就可解決你嘅困難。

我唔係 ...

已經一星期上幾堂興趣班啦,但最耗體力果d運動興趣班果d仲未有場地
希望快d開返d體育館,足球場啦!我會加碼興趣班

伯爵府

2021勳章

今日又比佢追擊 ...

安排佢返全日學
自己抖下氣
Win win

公爵府

2021勳章

ohmygosh 發表於 22-4-30 15:50
安排佢返全日學
自己抖下氣
Win win

後悔得太遲當初有全日學校向我招手,但我有惻隱之心就拒絕左……宜家先發現原來佢係適合全日,只係家長有多餘ge擔心。
仲有半個月就開學啦,其實有半日都要感恩求神拜佛順利開學!!!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊