自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

複式洋房

嘉德莉澳 發表於 22-4-30 20:28
你明唔明咩叫做善事呀?

善事無分大小,
不論物質非物質
只要有人受惠
就已經係善事
你唔係咁都唔明呀?

子爵府

好鬼死煩,見到佢個衰樣就討厭!

大宅

Eunice0203 發表於 22-4-30 20:30
叫唔叫善事呀?

我意思偶像生日呀~唔係佢地平時有冇做善事呀,你明唔明呀,如果生日 包人 搭車唔叫做善事,打卡送牙膏叫做善事?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Onlok 發表於 22-4-30 20:31
我身班啊姨先勁

咁又真

放下自在

男爵府

嘉德莉澳 發表於 22-4-30 20:39
我意思偶像生日呀~唔係佢地平時有冇做善事呀,你明唔明呀,如果生日 包人 搭車唔叫做善事,打卡送牙膏叫 ...

依個係姜濤生日做嫁喎仲有所有生日周邊既收益都會捐岀去

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

嘉德莉澳 發表於 22-4-30 19:41
真唔明,點解唔捐俾落做善事呢?

姜糖全世界都有做善事
助養,捐款,捐玩具,賣旗……

今日免費乘電車,
你用唔著但我相信有好多人受惠

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hkisbeautiful 發表於 22-4-30 20:33
善事無分大小,
不論物質非物質
只要有人受惠

如果因為太多人聚集阻住cwb正常運作,咁又唔算係人人受惠喎
放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

嘉德莉澳 發表於 22-4-30 20:39
我意思偶像生日呀~唔係佢地平時有冇做善事呀,你明唔明呀,如果生日 包人 搭車唔叫做善事,打卡送牙膏叫 ...

打咭送牙膏係該公司marketing,關fc咩事?

平時佢哋都有做善事

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

在壽辰30日後會全民派HKD$5000嗎?姜神

侯爵府

蜜蜂糖 發表於 22-4-30 19:28
起碼四大天王真係靚仔,拍戲又得,唱歌又啲。
歌神更加掂,真係當之無愧。
...

當年郭生同劉生,黎生好似都俾人話過唱歌唔得,到頭黎佢地嘅努力都得到認同,比d空間人地努力下啦,唔係姜粉,不過覺得呢個小朋友都算正常,可能咁岩為佢打造,佢有2首歌背後都幾有義意嘅,我唔太對佢有反感,不過宜家d fans 真心好誇
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

嘉德莉澳 發表於 22-4-30 19:41
真唔明,點解唔捐俾落做善事呢?

有做善事

象牙宮

Jhar 發表於 22-4-30 20:45
在壽辰30日後會全民派HKD$5000嗎?姜神

功德無量
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章

lovececing 發表於 22-4-30 20:46
當年郭生同劉生,黎生好似都俾人話過唱歌唔得,到頭黎佢地嘅努力都得到認同,比d空間人地努力下啦,唔係姜 ...

郭生跳舞勁,黎生唱冧歌冧到班fans暈曬,劉生拍戲博曬命唱歌作曲作詞難佢唔到,佢哋努力到人所皆知。
但姜生只可以話係偶像無實力,跳舞亂跳,唱歌唔知唱乜,拍戲無感情,不過佢真係大體有禮過193。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

cattz288 發表於 22-4-30 19:00
妹妹仔既零用錢就咁倒

幕後金主可能係一啲老姑婆富婆嬸嬸

珍珠宮

Anpanmama 發表於 22-4-30 21:01

象牙宮

Anpanmama 發表於 22-4-30 21:01

絕對係 繼續包巴士mtr
放下自在

子爵府

虎到金來勳章

Sumyeema1 發表於 22-4-30 18:34
姜誕

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

勁多粉

侯爵府

畀面勳章

angiehouse 發表於 22-4-30 19:45
香港好多人鬧政府不理民間疾苦,又嘈負擔大要免費檢測包,睇到尼班人完全吾覺有咩疾苦,好多又系家長,真 ...

1樣還1樣啊
正如有些人鐘意買名牌袋,但叫佢比5毫子膠袋錢都嘈
有錢買跑車,冇錢比停車場要違泊
睇你覺得值唔值得姐

首頁
23456...8

尾頁

跳至