自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

水晶宮

回覆樓主:

堂食仲高危,政府應該再次禁堂食
Whatsapp group見d相勁誇張,多人到嚇人,不過我又覺得幾歡樂,d fans可以咁瘋狂,而家香港有邊個藝人可以咁勁呢,偶像生日可以攪咁多節目!

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

有人投訴佢地撞倒人,就話果度不嬲多人成日撞黎撞去撇清關係!

但就周圍傳送圖片宣傳果度所有人都係同佢賀誕!

一日到黑搞風搞雨造勢,自相矛盾。自製喜氣洋洋,仲要聲稱香港人難得喜氣洋洋咁偉大?有唔滿意既聲音聽到嗎?佢地都係香港人黎架!

侯爵府

唔好成日啄住啲後生仔啦,其實成街都係人⋯⋯

禁止訪問

珊瑚宮

siu-miu 發表於 22-5-1 14:12

唔啱就要講, 唔係偶像大晒

珊瑚宮

chuck_bass 發表於 22-5-1 14:14
有個呀嬸心理唔平衡係要追住姜話

咦, 出場啦
希望你唔係個班無腦,盲目,唔正常+自私阿嬸粉絲其中一個啦
姜粉係中年阿嬸喎, 你唔知咩

珍珠宮

年輕人要賀誕架咩?基本上就係自製喜氣洋洋造勢!

我一開始都話,銅鑼灣 / 旺角等,假期不嬲都人頭湧湧架啦。你係果度搞fans賀誕聚集,必定多人駐足圍觀,亦必定對路經既人造成不便,其實開心下互相諒解都無咩問題既!

個問題係,佢地 "集團" 製造圖片不斷傳送宣傳全城為個咁既藝人仔賀誕咁,然後不斷話好勁呀,好多fans呀,全城喜氣洋洋呀,好紅呀,形勢比人強呀,好耐無見過咁既場面呀等等,係咁吹奏,浮誇到無人有!令人反感!

伯爵府

banki00 發表於 22-5-1 01:24
見causeway bay 咁嘅情況

一定會

禁止訪問

珍珠宮

最好笑就係fans自身無家教無修養,仲要譚道德上身教訓人?

明明有12塊魔鏡照住晒,都照唔清?唔通真係要搵盆水或其它液體照先得?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

wln 發表於 22-5-1 09:20
我不是姜粉,香港人好耐無咁開心了,追星啫,放過人哋啦

同意,昨日咁岩去銅鑼灣買野見到果架電車都打下卡
◕順其自然啦~♥ ◕

男爵府

cbeyond 發表於 22-5-1 12:14
搭車=追星?
真係歪理連篇, 痴線

你係咪有閱讀障礙

大宅

其實平時搭地鐵巴士電車都塞晒人!

水晶宮

Elenalan 發表於 22-5-1 11:12
香港人終於覺醒,發現限聚同防疫冇關?!

珍珠宮

玩具勳章

陸睦 發表於 22-5-1 03:16
其實就算唔係姜濤生日都咁多人咖啦銅鑼灣

咪係,之前jm力兄都出post話多人出街,仲有去離島,除非禁足,唔通位位5千咩,而且佢地有戴罩,唔似空少個d無罩播毒

珍珠宮

玩具勳章

siu-miu 發表於 22-5-1 14:12

X2 唔欣賞都唔好成日批評,我又唔覺得有咩錯

珍珠宮

玩具勳章

cyyiu 發表於 22-5-1 14:03
堂食仲高危,政府應該再次禁堂食
Whatsapp group見d相勁誇張,多人到嚇人,不過我又覺得幾歡樂,d ...

X2 我怕人多唔出街,但見相都登佢地開心 卡通姜貼紙又幾得意,攞到可以送俾同事,佢超級鍾意姜

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

巴士地鐵咪重迫?BK都幾搞笑。。。。每樣野都要linkup“爆疫”。。。開頭就行山呀,沙灘呀。。公園呀。。。連出個街都要話“條街好多人,疫情甘嚴重,重帶小朋友出街”。。。消費券一出就話迫爆商場食肆(又話要爆第6波啦)。。。到今日就話係姜生。。。(唔知重要賴幾多次)大家記得疫情點解爆?源頭咪又係次次都來自輸入個案?利申:非鏡粉。。。但睇唔過眼呢度次次都話爆爆爆。。。。(叫人一世留在家嗎?)

大宅

ChingYee123 發表於 22-5-1 13:06
即係形勢比人強就做乜都得?你唔鍾意就唔公平都唔可以出聲?要忍受及迴避呀?好紅?紅到要人忍受佢或佢既F ...

嘩!乜嘢叫做「誰大誰惡誰正確」「囂張過X大大」?你咁樣講係侮辱緊我哋國家領導人喎!喺你心目佢哋好囂張嘅咩?首先,這一點我絕對唔同意!就算你幾唔鐘意姜濤或者佢嘅fans,我覺得都唔應該拉埋國家領導嚟講咁唔尊重囉!
形勢比人強的意思係你唔抵得人哋紅、fans玩得開心,自己心傷透酸溜溜都唔好喺度亂咁鬧。人哋喜氣洋洋唔關你事,唔使你忍受。尋日咁多警察喺度,相安無事,證明姜糖冇違法行為,我聽唔到佢哋有大叫,亦無影響交通,只係人多D啫。咁人哋合法喺銅鑼灣開開心心,你喺度發晒脾氣都唔知為乜!我唔係姜糖,佢一首歌我都講唔出,但我卻好享受尋日熱鬧而和平嘅氣氛。

首頁

尾頁

跳至