自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

https://youtu.be/W_Rbh-Xw4vQ

大宅

baby1628 發表於 22-5-1 18:40

仲有越南

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

北約嚇死黃瓜

男爵府

QQali 發表於 22-5-1 18:56
仲有越南

外父朋友係炒家,早幾年前除咗炒中港兩地一線物業之外,亦轉戰咗越南,柬埔寨,佢哋都話今日越南就係90年代嘅深圳

子爵府

QQali 發表於 22-5-1 18:56
仲有越南

越南係最有潛力

男爵府

blackberry 發表於 22-5-1 18:58
北約嚇死黃瓜

你氏認為英國係賊所以部署全面撤資

男爵府

Adiezz 發表於 22-5-1 19:12
越南係最有潛力

不能完全認同,現價已經炒到過曬龍,所以會好似當年香港人買大陸爛尾樓一樣,除非係港幣50萬以下才值得投資

水晶宮

baby1628 發表於 22-5-1 18:58
外父朋友係炒家,早幾年前除咗炒中港兩地一線物業之外,亦轉戰咗越南,柬埔寨,佢哋都話今日越南就係90年代嘅 ...

同感

大宅

baby1628 發表於 22-5-1 18:40

唔走都唔得喇,佢怕俾北約成員國沒收資產呀。

琥珀宮

回覆樓主:

郭釗,佢講嘅嘢

佢之前係咁唱大陸樓,話會爛尾,叫人小心,最好梗係唔好買。呢條片又話圍封,啲廠搬走,我就唔係好信佢嘞,好似深圳咁,都已經由一個工業城走向高新科技路線,咁所以廠搬去越南柬埔寨呢啲都好正常。

而且佢講到黃瓜李係因為賺夠嘞,所以賣英國物業等,根本佢就係見俄羅斯富豪俾凍資甚至資產被充公,所以離場,英國一早公投脫歐,佢之前唔走資?

中國亦唔係黃瓜李可安身之地,錢要賺盡嘅商人,係中國一定冇好下場,因為中國照顧人民,唔會令人民係資本家掌控下受罪,平衡利益,黃瓜李受慣寵又點會安心?

別墅

回覆樓主:

越南尼緊有增長潛力,在商言商,邊度有錢搵就去邊

大宅

佢咁識計數!投資邊到,都係睇下邊到可以賺到盡,賺到人地可以為佢一生為奴啫。唔通,會有良心,睇下邊到有需要佢打救咩。大陸一早看清佢手段啦,如果唔係,佢駛暴大點會見到佢架爬街貨車。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

baby1628 發表於 22-5-1 19:16
你氏認為英國係賊所以部署全面撤資

老美今日以俄做目標,順便做埋壓力測試,下一個目標,好大機會係中國,黃瓜李就算白心,都係黃皮,下場咪同今日被西方國家侵吞資產嘅俄富商一樣。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SandyKL 發表於 22-5-1 20:10
郭釗,佢講嘅嘢

佢之前係咁唱大陸樓,話會爛尾,叫人小心,最好梗係唔好買。呢條片又話圍封,啲廠搬走,我就唔係好信佢嘞,好似深圳咁,都已經由一個工業城走向高新科技路線,咁所以廠搬去越南柬埔寨呢啲都好正常。

而且佢講到黃瓜李係因為賺夠嘞,所以賣英國物業等,根本佢就係見俄羅斯富豪俾凍資甚至資產被充公,所以離場,英國一早公投脫歐,佢之前唔走資?

中國亦唔係黃瓜李可安身之地,錢要賺盡嘅商人,係中國一定冇好下場,因為中國照顧人民,唔會令人民係資本家掌控下受罪,平衡利益,黃瓜李受慣寵又點會安心?.

中國最瞧不起地產商,認為佢哋只係剥削民脂民膏發財的財閥地主,對國家人民沒有貢獻。

水晶宮

回覆樓主:

啱啱聽完新潮民,話呢排傳媒帶風向話越南勁過大陸,用越南一國家同深圳比,深圳宜家都越來越少工廠,轉咗型做創科啦,其實越南都係共產國家,唔知點解啲黃人狂橕越南,講到越南工業會取代大陸咁,其實大陸都轉緊型,有啲代工真係賺得好微

琥珀宮

DoReMi媽媽 發表於 22-5-1 20:56
中國最瞧不起地產商,認為佢哋只係剥削民脂民膏發財的財閥地主,對國家人民沒有貢獻。

...

睇香港就知係,習主席講「房子是用來住的不是用來炒」,一定如刀般插入黃瓜李心上,有班思考力低嘅人當佢神咁拜,俾人壓榨仲唔知。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

北約抄家法嚇親香港首富添 不過投資馬拉越南小心捉蟲

琥珀宮

畀面勳章

SandyKL 發表於 22-5-1 20:10
郭釗,佢講嘅嘢

佢之前係咁唱大陸樓,話會爛尾,叫人小心,最好梗係唔好買。呢條片又話圍封,啲 ...

首富在國內又想用香港時既技倆,囤地唔發展等升值,點知人地有法例沒收太耐無發展既地,之前被收左唔記得一塊定兩塊地,金錢名聲都無埋,在內地地產界個朵衰晒

象牙宮

ddkaka 發表於 22-5-1 21:05
啱啱聽完新潮民,話呢排傳媒帶風向話越南勁過大陸,用越南一國家同深圳比,深圳宜家都越來越少工廠,轉咗型做創科啦,其實越南都係共產國家,唔知點解啲黃人狂橕越南,講到越南工業會取代大陸咁,其實大陸都轉緊型,有啲代工真係賺得好微

你講出重點來,越南根本唔似得中國一樣,可以由原材料一直做至製成品,越南暫時只能做加工代工,以越南取代大陸,黃人想多咗了。

水晶宮

DoReMi媽媽 發表於 22-5-1 21:22
你講出重點來,越南根本唔似得中國一樣,可以由原材料一直做至製成品,越南暫時只能做加工代工,以越南取 ...

最搞笑係橕越南取代大陸,但原來越南都係共產國家

la_source    發表於 22-8-29 12:04

首頁

尾頁

跳至