想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

sharonkkk 發表於 22-5-22 18:03
我都想知去邊間做生育檢查好...價錢又合理既

唔清楚出面行情… 我喺養和做

複式洋房

441975 發表於 22-5-18 18:36
唔知你同另一半做咗生育檢查未,記得搵可靠嘅化驗所或醫生做,當年我老公唔知搵咗邊間做檢查以為自己OK, ...

想問下你老公係咩係邊方面既原因令到佢不育?我自己就做哂女性生育既檢查都無問題,男既只係check過丁丁,型態2但數量活動力都唔錯,我地已經一年無消息,所以諗緊應該會唔會係佢有d咩潛在問題

別墅

man927 發表於 22-5-23 00:14
想問下你老公係咩係邊方面既原因令到佢不育?我自己就做哂女性生育既檢查都無問題,男既只係check過丁丁 ...

型態<1, 醫院classify為male factor, 我哋試咗2年唔ok, 醫生建議直接IVF

複式洋房

441975 發表於 22-5-23 09:12
型態

明白,佢黎緊都會再驗丁丁,睇下食完d supplements有無收善到形態,如果無就真係要考慮直接ivf了。。。

別墅

man927 發表於 22-5-23 12:23
明白,佢黎緊都會再驗丁丁,睇下食完d supplements有無收善到形態,如果無就真係要考慮直接ivf了。。。

我老公食過一排Supplement,再驗都係2左右,不過每個人反應都唔同,可以即管再試下。

講到底IVF最尾辛苦嘅都係女仔,再講未必一次就得,真係可免則免。最後一個建議,可以排定公家醫院,in case你哋進一步需要協助。

複式洋房

441975 發表於 22-5-23 13:03
我老公食過一排Supplement,再驗都係2左右,不過每個人反應都唔同,可以即管再試下。

講到底IVF最尾辛苦 ...

宜家佢食緊蠔皇素,如果唔得就諗住轉食富精多試下
,希望佢會有改善啦

唉,IVF真係最後一步,但好老實私家既話經濟能力負擔唔到,公家既話我要同佢要三個月後註左冊後先可以去排。。宜家都研究緊仲需要咩條件。。

別墅

man927 發表於 22-5-23 15:41
宜家佢食緊蠔皇素,如果唔得就諗住轉食富精多試下
,希望佢會有改善啦

我記得其中一個條件係.. 醫生會問婚後試咗幾耐唔得.. 如果你哋未結婚又真係好難去排隊

咁你哋養好身體先啦, 好好享受下婚後二人世界, 話唔定自然成功呢

複式洋房

441975 發表於 22-5-23 21:00
我記得其中一個條件係.. 醫生會問婚後試咗幾耐唔得.. 如果你哋未結婚又真係好難去排隊

咁你哋養好身體先 ...

係呀多謝你呀,希望承你貴言!

複式洋房

35歲或有需要補鈣了, 晚上臨瞓前雙腳浸暖水都有用呀, 總之放鬆心情, enjoy下婚後生活, BB就會嚟, 唔好太緊張, 越緊張越難有。仲有要有充足睡眠, 男女都係, 身體好, D嘢質素都好D, 命中率都高D, 加油!

大宅

我想追二宝,但年紀已經唔細。幾個月前仲小產咗。

我睇開既中醫吉叔退咗休,之後未遇過一個夾我既中醫。 我睇西醫, 連醫生都話其實我年紀唔細, 打針機會都係一般般。成個人灰晒............唯有繼續撞中醫, 點之, 可能真係藥唔夾, 搞到我內分必失調勁爆蒼(叫我煲老雞果個)。

跟住公司同事中咗,佢介紹個食瘵比我,係暖宮既食瘵,飲咗呢個備孕湯, 浸腳和備孕炒米茶。UM.....今個月遲咗M已經2星期,但唔敢驗住, 好怕再小產。

大宅

TS716 發表於 22-10-5 16:54
我想追二宝,但年紀已經唔細。幾個月前仲小產咗。

我睇開既中醫吉叔退咗休,之後未遇過一個夾我既中醫。 ...

可吾可以講下暖宮既食瘵備孕湯係咩,thx

大宅

回覆 Ks323 的帖子

佢主要係以暖宮為主既, FB 你可以揾 米茶舍, 會有多D資料。 佢有細分經前經後配方,我用埋佢個浸腳包既,因為佢話如果想效果好浸腳好重要,咁我之前個中醫其實都有叫我浸。感覺唔錯既, 應該唔會好燥熱, 至少我無狂爆蒼先。

大宅

ararha 發表於 22-5-6 11:29
尋日都買左clearblue,成三百幾蚊,好貴。
恭喜你!祝你同BB身體健康!

用紅d clearblue 貴又無紅d禁precise

首頁

尾頁

跳至