自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

請問點解安心出行會有黑色框? 因為個code scan唔到.
Google search 過搵唔到答案謝謝

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

未聽過有黑色,你係咪中左招?定係同住親人中左?

子爵府

2024年龍年勳章

系咯,應該系紅色,未聽過黑色

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有冇更新?

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

回覆 karenlyk 的帖子

係唔係你個營幕設訂咗暗黑模式?

大宅

karenlyk 發表於 22-5-5 15:28
請問點解安心出行會有黑色框? 因為個code scan唔到.
Google search 過搵唔到答案謝謝
...
你有無更新個app

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

auhiyo 發表於 22-5-5 15:33
未聽過有黑色,你係咪中左招?定係同住親人中左?
工作地方需要幫人Scan, 所以見過和試過黑色框Scan唔到.

翡翠宮

yan12345678 發表於 22-5-5 16:00
系咯,應該系紅色,未聽過黑色
紅色係全紅, 一睇就知唔得.

黑色係佢框住個QR Code, 加多咗個粗邊正方形, 會遮咗少部分qr code

我都係昨日第一次見

翡翠宮

lina9316 發表於 22-5-5 16:07
有冇更新?
我下次見到問下佢

翡翠宮

happyandpeace 發表於 22-5-5 16:16
你有無更新個app
唔知機主有冇更新, 下次見到問下

翡翠宮

LCY30 發表於 22-5-5 16:09

唔係我部機, 應該唔關setting事

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

karenlyk 發表於 22-5-5 16:46

黑色係佢框住個QR Code, 加多咗個粗邊正方形, 會遮咗少部分qr code

原來紅色即係唔得,我1針加確診過,已經入哂落安心出行,唔知仲有咩做漏左
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

karenlyk 發表於 22-5-5 16:47
唔知機主有冇更新, 下次見到問下
iphone有更新出咗

翡翠宮

zxyggp 發表於 22-5-5 16:49
原來紅色即係唔得,我1針加確診過,已經入哂落安心出行,唔知仲有咩做漏左
...
你可以更新個app, 然後考慮scan復康碼

翡翠宮

happyandpeace 發表於 22-5-5 16:50
iphone有更新出咗
thanks

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

karenlyk 發表於 22-5-5 17:00
你可以更新個app, 然後考慮scan復康碼

我都更新左啦,又入左康復碼啦
最怕學校唔俾入
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

2024年龍年勳章

會唔會好似內地咁,乜地方都去唔到架

子爵府

BK Milk勳章

LCY30 發表於 22-5-5 16:09

有可能,之前我手機較咗深色模式都有黑邊,全部都掃唔到我,當時唔知原因,後來去打疫苗,工作人員話較咗深色模式,改返後就正常。

翡翠宮

Tiffany2 發表於 22-5-5 17:15
有可能,之前我手機較咗深色模式都有黑邊,全部都掃唔到我,當時唔知原因,後來去打疫苗,工作人員話較咗 ...

嗯…下次見到問下,謝謝

珍珠宮

karenlyk 發表於 22-5-5 16:46

今日我都見過

首頁

尾頁

跳至