自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

hk01已更正(鬧爆TVB)的錯誤圖片

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

個名叫曾西?!?!?!

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

HK01係V台打手!李氏集團勢力勁大,係香任何行業都幾乎壟斷!

男爵府

配錯封面圖?

子爵府

01大部份都係曱甴小編

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔係好明,點樣唔理藝人死活?

子爵府

回覆樓主:

個名未聽過,tvb話我有話要你返黎咩,當我開善堂?搵廢物回收站就過隔離台

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

新聞標題同下面內容唔同?

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 tictactoe 的帖子

HK01的創辦人是于品海,他與大陸的關係相當密切。
1992年,在中國內地創辦武漢有線電視網絡公司,成為中國大陸第一家(也是最後一家)外資控股媒體

2006年,于品海開始在中國境內一、二、三級城市投資興建全數字影院,截至2011年底全國各地有大地影院119家,影廳數量佔全國總量的4.93%,票房收入佔全國總量的4.34%,成為大陸影院數目最多、分佈地域最廣的電影播放服務企業 。

大地集團着重傳播中國文化、歷史及藝術,先後拍攝了《電影往事》、《張純如——南京大屠殺》、《孔子》、《歲月神偷》等影片。于品海和胡玫導演於2008年開始策劃史詩鉅作《孔子》,經過大量歷史研讀與近30次劇本修改[10],《孔子》在全球的放映極大地推動了中國文化與世界文化的交流與融合,電影2500個拷貝的特大發行規模創造中國影史之最 ,並於2011年香港金像獎獲獎。

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

回覆樓主:

Hk01成日讚tvb d劇集喎

珍珠宮

tictactoe 發表於 22-5-5 20:34
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/767076/%E6%9D%B1%E5%BC%B5%E5%A5%B3%E7%A5%9 ...

我又唔覺喎,01好多時幫tvb做宣傳添

珍珠宮

回覆樓主:

有一種傳媒叫水軍,接 job 做 case,個 job 想炒熱咩就炒咩

子爵府

回覆樓主:

01讚tvb? 活喺平行時空?

寫收視報告嗰位黃姓小編夠嘆為觀止,仲有早排逢妖人新聞就關閉評論,tvb有無呢個待遇?

侯爵府

tictactoe 發表於 22-5-5 20:34
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/767076/%E6%9D%B1%E5%BC%B5%E5%A5%B3%E7%A5%9 ...

睇完哂篇報道都冇樓主講嘅感覺喎!樓主係邊方面睇得出01好憎TVB呢?

珍珠宮

Hk01老闆係內地人

佢地d文似各方偏藍及偏黃都有,似想容許多方觀點共存

算係比較獨特

伯爵府

牛年勳章

HK01 d留言藍多d。
但d報導會唔會係唔同記者寫?

男爵府

回覆樓主:

乜水?完全唔識

子爵府

回覆樓主:

新聞出左,所謂不理藝人死活就係鬧tvb唔似大陸用濾鏡,藝人毛孔皺紋現哂出黎

走左無人知,係01先對佢有興趣,又係靠鬧tvb搏見報等妖台收留

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/767061/%E5%89%8Dtvb%E4%B8%BB%E6%92%AD%E6%9B%BE%E8%A5%BF%E7%88%86%E4%B8%8D%E7%82%BA-%E8%81%B2%E7%94%9F%E4%B8%8D%E6%81%AF-%E5%BE%8C%E6%9C%9F%E4%BF%AE%E9%9F%B3%E5%8E%9F%E5%9B%A0-%E4%BD%A2%E7%90%86%E5%BE%97%E4%BD%A0%E6%AD%BB%E5%92%A9

首頁

尾頁

跳至