網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 22-5-8 16:36
請教如果東莞地址搵到有自營出售,咁係咪都係直送東莞地址,當係大陸銷售,咁用香港地址買既保障,係咪唔 ...

不是香港地址落單係無咗香港退貨保障。只有自營或全球官方店+香港地址落單先有7日香港有壞包退。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 22-5-8 19:23
不是香港地址落單係無咗香港退貨保障。只有自營或全球官方店+香港地址落單先有7日香港有壞包退。
...

好既,唔該晒

珊瑚宮

lyh80115 發表於 22-5-8 19:23
...

T700加刷頭,268人仔,想睇下如果你買係咪差唔多都係依個價位,另外自營得官方直郵,需然係免費,但係咪有可能另收20蚊上門費,又如果我想轉自提點自取,係咪唔可以,因為見無得揀,thx

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 22-5-9 12:03
T700加刷頭,268人仔,想睇下如果你買係咪差唔多都係依個價位,另外自營得官方直郵,需然係免費,但係咪有 ...

咦!有張減100券咁勁,買幾多減100?

珊瑚宮

lyh80115 發表於 22-5-9 12:53
咦!有張減100券咁勁,買幾多減100?

唔知點解會有,淘寶有套裝319人仔,京東268包郵,相差51蚊,但如果要收廿蚊上門費,咁就縮窄到31蚊,咁可能等到618先買

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 22-5-9 14:05

唔知點解會有,淘寶有套裝319人仔,京東268包郵,相差5 ...

個刷頭有bug,奇怪地不能用自取點。可以送上門,無住宅費。

珊瑚宮

lyh80115 發表於 22-5-9 14:14
個刷頭有bug,奇怪地不能用自取點。可以送上門,無住宅費。

知道點解有,係超過一年都無買野,所以比我,5月15號到期,我仲未買,今日睇番d價錢加左價

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 22-5-10 17:33
知道點解有,係超過一年都無買野,所以比我,5月15號到期,我仲未買,今日睇番d價錢加左價
...

仲有幾日,可以等減番再買,又或者照買又得,之後留意減價再申請退差價。

如果超過一年無買,可能當你新人,試下攞埋其他新人券先落單:
https://u.jd.com/BdfdczG
https://u.jd.com/BMjkrJT
https://u.jd.com/EdMXRhl

伯爵府

2024年龍年勳章

lyh80115 發表於 22-5-7 10:08
熟悉咗又唔會亂,非自營你當佢天貓、淘寶咁睇就得,一樣可以集運過嚟;京東官集服務麻麻,咪用私集。但須 ...

真係唔講唔知京東官運咁平
咁如果1.5 kg樓下呢?兩kg樓上呢?收幾多錢?官集有咩問題呀

珊瑚宮

lyh80115 發表於 22-5-10 18:49
仲有幾日,可以等減番再買,又或者照買又得,之後留意減價再申請退差價。

如果超過一年無買,可能當你新 ...

仲未睇岩,想買松下剃毛器,但係無自營,要用用三方集運,16蚊起,但唔知自提點係邊,所以唔夠膽買,好啦,咁我轉大陸地址,張券又無左喎,搞到頭都大埋

翡翠宮

kerotan 發表於 22-5-10 19:18
真係唔講唔知京東官運咁平
咁如果1.5 kg樓下呢?兩kg樓上呢?收幾多錢?官集有咩問題呀
...

問題係無自取點揀已經差啦!可以問悅通客服:首頁→跨境集運→悅通,再以自取點地址落單。其實佢用中通國際送香港,我自己會直接上中通國際網站搵自取點。

因為有張24減23集運券,¥24就係2kg運費。少過1.51kg用唔到;多過2kg都可以減23,當然尾數就唔止¥1。

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 22-5-10 19:34
仲未睇岩,想買松下剃毛器,但係無自營,要用用三方集運,16蚊起,但唔知自提點係邊,所以唔夠膽買,好啦 ...

有自取點,可參考31樓

男爵府

lyh80115 發表於 22-5-10 20:22
問題係無自取點揀已經差啦!可以問悅通客服:首頁→跨境集運→悅通,再以自取點地址落單。其實佢用中通國 ...

即係京東官集可送到香港中通自取點?

翡翠宮

bubu2910 發表於 22-5-19 16:29
即係京東官集可送到香港中通自取點?

可以咁講,因為官集悅通用中通快遞送香港。

男爵府

lyh80115 發表於 22-5-19 17:37
可以咁講,因為官集悅通用中通快遞送香港。

咁是否收貨人地址直接填中通香港自取点地址就得?

翡翠宮

bubu2910 發表於 22-5-19 18:28
咁是否收貨人地址直接填中通香港自取点地址就得?

收貨人係自己姓名、電話,地址係香港中通自取點。

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

當日看直播,同樣貨品39變成29。S 牌運動鞋也減廿元
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

首頁

尾頁

跳至