自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我知道V台出品,呢度問同講,希望大家高抬貴手,唔好打頭

有一集,講親子作品,最終係 gigi女女嘅兒童手繪勝出。如果,有學校真係肯咁評分,真係感到好公平。

事實係,喺我仔女幼稚園年代時,無論是否親子功課,永遠都係父母做得最靚(完全睇唔出邊忽係小朋友有參與)嘅冠亞季。睇完呢集就諗,究竟有冇呢啲咁公平評分嘅學校呢?

男爵府

foggyao 發表於 22-5-8 15:39
我知道V台出品,呢度問同講,希望大家高抬貴手,唔好打頭

有一集,講親子作品,最終係 gigi女女 ...

雖然話戲如人生,但你都識話係睇戲啦,唔好咁認真。現實生活中,有機會俾瑤瑤嘅作品勝出嘅可能係微乎其微。

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我有睇,學校唔知點評,但我公司好耐以前有搞過幼稚園填色比賽,評分前,會將靚到完全唔合理嘅抽走,評審亦會以參賽者年紀能力作評分,講真太靚比佢贏都唔合理,父母參與都不能過份插手

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

PINKBABY 發表於 22-5-8 16:03
雖然話戲如人生,但你都識話係睇戲啦,唔好咁認真。現實生活中,有機會俾瑤瑤嘅作品勝出嘅可能係微乎其微 ...

又唔係真係好認真嘅。

不過一路睇齣戲,只諗,瑤瑤條命一定係生得好,畫到咁,第一又得,畫劇主角又係佢。

個阿爸阿媽咁完美

不過,又想知吓,究竟現實有冇啲咁嘅學校?因我無遇過

而且自問,做唔到咁好語氣,咁好EQ嘅阿媽,真失禮

珍珠宮

kisskathy88 發表於 22-5-8 16:09
我有睇,學校唔知點評,但我公司好耐以前有搞過幼稚園填色比賽,評分前,會將靚到完全唔合理嘅抽走,評審亦 ...

咁入到圍嘅,大概幾多%係小朋友做?

親子二字,在我覺得8-9成係小朋友,父母只佔少少。不過現實好似掉返轉

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

foggyao 發表於 22-5-8 16:27
咁入到圍嘅,大概幾多%係小朋友做?

親子二字,在我覺得8-9成係小朋友,父母只佔少少。不過現實好似掉返 ...

都係架,但勝出嘅都係比較平實,唔太花巧,但都會睇下心思,其實都唔係好記得啲作品,但有一張特別記得,個畫中個女仔,竟然係塗到化咗妝

伯爵府

回覆樓主:

如果現實同套戲入面學校搞生日會學校老師唔負責搞,要生日月啲家長負責搞,我一定唔想參加。

要家長搞洗鬼同埋同學一齊合作搞
自己本身都會搞私人生日會。

首頁

尾頁

跳至