自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

子爵府

回覆樓主:

成個場d舖頭都係咁,十幾年越嚟越衰,仲差過長沙環深水埗做批發嗰d場。近10年8年無行呢個場,費時勞氣。

伯爵府

回覆樓主:

去u記大型連鎖店買最好,行得舒服又有禮貌

珍珠宮

回覆樓主:

葵廣地下有間賣衫的嗰後生女仔好有禮貌,去過幾次都係咁有禮貌,有次我買完嘢仲讚她好有禮貌添!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

我已經好多年有入這類小店買衫,比個店員望實睇衫咁到極不自在,有一種壓力感。
其實去U記和Muji買更好,試咗唔啱都有所謂。

男爵府

維仔媽媽 發表於 22-5-9 00:00
個個人性格唔同
小店好多店員的待客態度麻麻
甚至令人反感

可能小店d staff 易啲入職,又無咩training ,同人地大公司唔同
所以我而家都轉哂網購,雖然係睇相,但可以睇足一個鐘先買

伯爵府

回覆樓主:

咁爽唔洗10分鐘買到野
客人走仲要咁大聲放野
令人感覺唔良好
我都好怕啲sales跟住你
你一睇完啲衫立刻執番整齊

咪再去幫襯

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我好多年無去過呢個商場,又亂又多人又污糟……不過都是幾年前的印象,依家還是不是甘就不知

珍珠宮

我N年前都去過旺中一間細舖睇衫, 你知旺中好細, 舖D衫好多排喺出面

我喺出面睇緊裙, 個老細(男人)入舖動作好快仲要刻意撞我, 好似認為我阻住佢甘

點解我知佢係老細, 比佢撞完佢入左收銀位同sales講員工嘅野

超唔開心轉頭就走, 而家去U記G記買野仲開心

瑪瑙宮

大廚勳章

*豬仔包* 發表於 22-5-8 23:06
今日同亞女去2/F,一間叫SOUL嘅店舖買衫,入到去亞囡睇中條褲同件衫,照完鏡,馬上到收銀處攞貨同比錢啦, ...

可能佢本身自己有嘢煩心情唔好姐。。。你都話佢本身入去嘅時候已經黑口黑面。。。即係不是你搞完才黑。。。

或者本身好多貨返老細叫佢一個搞。。。自己發自己脾氣。。。

但我就不會入返去插返個sales最多以後不買。。

小店好多好自我。。。我自己可以不想幫襯。。。好多愛理不理。。同佢講野又吾應。。講野好掘。。。

子爵府

回覆樓主:

佢未必有意。不過香港好多小舖D格係好衰。可惜呢到竟然被認同化。所以我只去連鎖店或百貨公司買衫。所以香港小店沒落無人買嘢係有原因

伯爵府

回覆樓主:

葵廣買嘢就唔好諗住有好服務
多數買完就走
問佢野唔睬你或串你未唔好幫襯
去依d地方買衫唔好咁高要求
一係過返新都會shopping

珊瑚宮

回覆樓主:

好多呢啲小店仔sales係咁…..有次去間舖頭有件衫擺喺個地下 我指住件衫問個sales昵件幾錢 佢跟住就指住個架話呢度有 (仲要啲語氣唔係咁好)跟住我打個突再問佢 咁即係幾錢?嘩!懶到呢!我即刻好嬲咁走咗去啦!

翡翠宮

vivibabyvivi 發表於 22-5-8 23:14
算啦,啲所謂小店就係咁,下次唔好再幫襯

x2

翡翠宮

chuiyeebird 發表於 22-5-9 10:13
好多呢啲小店仔sales係咁…..有次去間舖頭有件衫擺喺個地下 我指住件衫問個sales昵件幾錢 佢跟住就指住個架 ...

係,無基本服務可言!!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

小店真係唔會有服務可言
轉身聽到佢整啲衫架大大聲
不會反問佢任何野, 走人, 無下次

公爵府

牛年勳章

*豬仔包* 發表於 22-5-8 23:06
今日同亞女去2/F,一間叫SOUL嘅店舖買衫,入到去亞囡睇中條褲同件衫,照完鏡,馬上到收銀處攞貨同比錢啦, ...

係呀!葵廣小店呢,有d sales好好,但有d真係擺明趕客,好似一行入間舖就打擾左佢咁,又黑面又冇禮貌,有幫襯就仲貼錢買難受,真係好鬼激氣!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

*豬仔包* 發表於 22-5-8 23:17
我都系市井小市民,我去D小店買野亦吾需要人地感恩戴德,但我覺得基本禮貌糸需要嘅,呢D系基本嘅尊重,當 ...

係,我覺得啲人好攞黎拗,戴緊口罩就睇唔到人地表情

唔好嬲,錫翻,小店好多時係咁,售貨或老細會隨自己心情行事,佢未必對你不滿,可能自己本身心情唔好,下次唔好幫襯。

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

佢未必係發你脾氣,可能純粹自己心情差, 而小店客服一向冇咁講究。

珍珠宮

回覆樓主:

葵廣好多都係咁

伯爵府

做學生個陣行旺中啲sales都未必會咁差,係近十年行親都覺得啲sales超唔掂,我入到去佢繼續傾電話其實唔係問題,但不斷粗口橫飛仲講前個客嘅壞話,真係好趕客,即走

首頁
34567...10

尾頁

跳至