自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

好多人都好無品,
多年前試過搭地鐵閘門一開, 排我後面嘅後生女爬我頭衝入去車廂爭位坐, 撞甩/爛咗我條tiffany手鏈, 跌到一地都係
即刻鬧鬼佢,佢可以坐係度一啲反應都冇 ,係佢男朋友同我道歉再幫我執返啲珠仔

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

phoebepanpan 發表於 22-5-10 09:28
頭先坐地鐵等開車門, 當然D人會爭衝門爭位, 如果已企頭排跟本唔駛爭, 條死佬企我左邊, 一開門用右手擋住 ...
成日都有你甘上心

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

宜家好多男人 都唔係男人黎架(有部份好d), 最中意同女人爭.. 爭路行, 爭位坐, 唔拉/推門 唔㩒lift...
反宜女人都好d, 見你有需要 爭住讓位

我見過有個大肚婆入港鐵, 又係有個男人同佢爭, 個女人有d無奈 有個4,50歲既女人讓坐
過程中...其實我見有幾個女人都想比個位佢, 但4,50歲果個位近大肚婆多d

輕鐵讓老人坐既 好多都係女人

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我試過搭輕鐵, 見到有個婆婆 就讓位比佢, 婆婆話: 唔使啦
我見到有個男人行過黎, 即刻話: 我過2個站落車, 你唔坐 就比人坐左架啦...... 跟住我望一望個男人, 個婆婆見到就坐低左

個男人就閃左 搵人避住.. 可能佢覺自己好 火羅

公爵府

回覆樓主:

我試過非繁忙時段我企右,條阿伯企左,車廂無人,佢係我前面打橫搶右邊最近我個位,我心不禁講粗口!

首頁

尾頁

跳至