自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

TOMATOO 發表於 22-5-10 16:26
吓,2019佢支持咗幾多黑暴呀⋯⋯佢哋反戰,説笑

Band3B學校都頂佢唔順 ,留三年也不自己退學,再犯重事被踢出學。
Band3B學校應該,學業,品德要求好低,留班都可以轉Band3C,點解要賴死留三年??
報導中說姜媽兩母子還到中學校務處和IVE大吵大鬧。
兩母子的行為很生蕃,好蝗的行為。

我唔相信這偽人會說和平。

大宅

啲人一廂情願話姜濤支持私了!真係好煩!

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

karshing 發表於 22-5-10 17:12
支持私了,但反戰

佢幾時做過咩令你覺得支持私了?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

麟媽媽 發表於 22-5-10 17:10
其實佢真係要好好落d功夫,我都認同係唔知佢唱咗乜嘢, 尤其無字幕,一兩句都聽唔到。
...

我認同佢唱得唔好要加倍努力

伯爵府

回覆樓主:

點解一講姜濤同Gigi,大家咁激動

子爵府

佢知道Viu得幾點收視,唔去TVB播去邊度播

公爵府

麟媽媽 發表於 22-5-10 16:06
我未睇過㗎,但竟然喺TVB度落廣告,我覺得個message好好喎,應該係講緊反戰爭

...

姜有解釋首歌係表達love and peace
反戰講法不太恰當

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我未睇過㗎,但竟然喺TVB度落廣告,我覺得個message好好喎,應該係講緊反戰爭

...

無睇到添

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

apple~y 發表於 22-5-10 17:36
反戰講法不太恰當

是嗎?我其實聽唔真佢唱乜野,領誤錯了。

珍珠宮

...

首歌係 love and peace
愛與和平
願世界和平

伯爵府

phchan 發表於 22-5-10 16:31
好事,音樂娛樂唔好攪政治

認同

侯爵府

開心吸收勳章

係TVB 落廣告係咪比大灣區D人睇

子爵府

呢個姜生直頭係黑暴代表,學人講反戰?!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

72leelily 發表於 22-5-10 16:43
是打新冠針
我都有點意外
當時班後生仔未肯打

hpv呀,葯廠再出一個新既,之前果個講野走音都出街,好怪
放下自在

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

apple~y 發表於 22-5-10 17:36
反戰講法不太恰當

聽落又真係講「愛與和平」

不論任何媒體、電台、電視播放,支持下呢啲年青人都好嘅!
好耐未見過香港演藝娛樂圈咁熱鬧了

珍珠宮

麟媽媽 發表於 22-5-10 17:10
其實佢真係要好好落d功夫,我都認同係唔知佢唱咗乜嘢, 尤其無字幕,一兩句都聽唔到。
...

其實我覺得歌詞係比較唔係一般常用語
你睇歌詞就知其實佢d 字都唱得ok

大宅

karenlyk 發表於 22-5-10 17:23
佢幾時做過咩令你覺得支持私了?

俗語:三歲定八十
你睇下编報導中學生涯
2019年香港立立亂時仲特登著全黑衫帶口罩食花生,增加警察負擔。

太多前科,太可疑

珍珠宮

TUILEAMANDE 發表於 22-5-10 17:41
聽落又真係講「愛與和平」

不論任何媒體、電台、電視播放,支持下呢啲年青人都好嘅!

多謝你
其實多欣賞年輕人,佢地都會對社會有貢獻
姜係母親節請全家去食飯,年輕人好有孝心
姜生日佢叫fans 攞錢去做善事,佢同姜媽都好好,話生活無乜野需求

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

sasa@uk 發表於 22-5-10 17:42
其實我覺得歌詞係比較唔係一般常用語
你睇歌詞就知其實佢d 字都唱得ok

就係冇字幕,真係唔知佢唱乜,呢個真係大問題,但我發覺而家年青歌手都有呢個問題唔淨止佢,就算Gigi都係咁嘅, 反而曾比特比較好。

子爵府

歪咀怪忘記咗自己親身仆去cwb 支持曱甴暴動咩

首頁
12345...15

尾頁

跳至