自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

已刪除用户

珍珠宮

opclk99 發表於 22-5-10 19:59
依個百份百不可信,
我當年就信學校,
中到伏晒。

唔好介意會唔會咁啱係邊緣人,所以失望了?

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

升中呢壇嘢真令人頭痕!

禁止訪問

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

大宅

fong2005 發表於 22-5-10 20:17
不成文計法
假如班有150人
頭50人係band 1

這太保守,因為有些學校band 1 少過1/3, 有些有一半都是band 1, 所以正常學校應該是1/3,如果間間折,很多band 2生可以偷雞成功

已刪除用户

已刪除用户

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

樓主係邊區 有 d 區有足夠嘅 Band 1 位
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

同埋會計埋當區banding , 例如觀塘區轉九龍城區會跌banding , 所以學生banding , 不只看學生 看學校 還要看邊個區的學校

大宅

同埋少咗人數,其實應該是用呈一及呈二應考人數. 如果呈分之後才走咗人,應該不會變banding

已刪除用户

大宅

fong2005 發表於 22-5-10 21:21
自行先區與區分band
一去到填表大抽獎
除甲部

咁如果讀觀塘小學考呈分,但中一會轉入九龍城區,咁你是用觀塘區banding 去抽大抽獎,咁就會跌banding . 當然同區小學,填寫乙部就不會有此問題,所以樓主老師咁講,其實可能想100%入頭三志願。

已刪除用户

子爵府

菜宝宝 發表於 22-5-10 17:55
啱啱老師打來話我女跌左band,從band1跌到band2,有冇人有咁的情況?我問佢咩事,佢話有學生走左,我話走左 ...

唔理啦!我朋友個老師講明佢仔係band2,咪照派到band1中學!

水晶宮

畀面勳章

Myluckybaby 發表於 22-5-10 19:36
我地舊年派位,校長係小六家長會度好詳細甘將過去3年師兄師姐的級排名入邊間中學告知家長,亦會告知你小朋 ...

你間學校好公開,
我地唔會講,
亦唔會講b幾,
級排名都唔肯講

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fong2005 發表於 22-5-10 21:33
亦可能係為保真正band 1
所以事先話定俾邊緣人知
等佢地全填band 2

唔係間間學校都係咁,我地學校都教b2喺第一志願揀間少人揀既b1博下
放下自在

大宅

fong2005 發表於 22-5-10 21:33
亦可能係為保真正band 1
所以事先話定俾邊緣人知
等佢地全填band 2

即係氹少啲band 1 人爭

男爵府

應該自己search 數據分析,冇信哂老師,當年我堅信自己+參考資料,成功入到B1A,當時老師同我講b2b添

首頁
23456...13

尾頁

跳至