自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Queenie_0012 的帖子

她心水係poly,巳報埋BU,CU ,郁收吾到Email!😓
Carmen

大宅

wamother 發表於 22-5-13 19:17

我仔都報咗CityU同PloyU都係無消息,只有PloyU SPEED 有of ...
me too
Carmen

伯爵府

回覆樓主:

聽講NJ offer派到8月尾都有,有人放棄個位就繼續派,係好煎熬嘅。

男爵府

Hanayori 發表於 22-5-22 21:04
聽講NJ offer派到8月尾都有,有人放棄個位就繼續派,係好煎熬嘅。

我女兒已收到哂HKU and CUHK and UST Con offer

男爵府

我個仔經Non jupas報,2月尾收到ust既CO,上星期收到city 既FO

伯爵府

小公主媽媽 發表於 22-5-22 21:17
我女兒已收到哂HKU and CUHK and UST Con offer

恭喜晒!

男爵府

Hanayori 發表於 22-5-22 21:37
恭喜晒!

Total : 三間total : 6 個offer , 但係每間只交$5000留位

Thank you ! 唔使急,等吓就會有

大宅

Hanayori 發表於 22-5-22 21:04

Carmen

伯爵府

carmen.ice 發表於 22-5-10 19:19
想問下呢有冇人知道non jupas 大學放榜未?又或者有邊間已經有回覆?

唔係個別回覆架咩?我當年係收到電話之後先再收到信。

大宅

小公主媽媽 發表於 22-5-22 21:39

Total : 三間total : 6 個offer , 但係每間只交$5000留 ...
謝謝
Carmen

公爵府

牛年勳章

媽媽不易為, 真的一頭霧水, , 看完吾明, 希望將來吾洗研究

男爵府

想問,英國讀書(沒有考gcse,只是f4 香港,現在 A level 英國)是否要考Alevel 中文?

侯爵府

nicelady2828 發表於 22-5-22 22:34
想問,英國讀書(沒有考gcse,只是f4 香港,現在 A level 英國)是否要考Alevel 中文?
...

冇考GCSE/ DSE,一定要符合英文能力要求(詳情參考各大學網站),反而中文不是必需。

有些科目要求兩種語言,可以是任何語言,例如HKU medicine , GCSE 中文已合資格:

https://hkumed-ugadmissions.hku.hk/admissions-non-jupas-scheme/#_ImportantDates

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

carmen.ice 發表於 22-5-22 20:51
回覆 Queenie_0012 的帖子

她心水係poly,巳報埋BU,CU ,郁收吾到Email!😓

唔同院系派offer 又唔同時間。唔好擔心。NJ 真係派極都有。

珍珠宮

小公主媽媽 發表於 22-5-22 21:17

我朋友女都收到HKU 牙科CO

大宅

carmen.ice 發表於 22-5-22 20:52
me too

我仔剛有CityU interview,原來4月email叫佢見,佢無睇email,現在又再send比佢,約佢interview, 所以應該仲有位,現在interview 7月先知有冇offer
[[img align=left]http://mud.mm-a4.yimg.com/image/1006670551[/img]

公爵府

想問下呢有冇人知道non jupas 大學放榜未?又或者有邊間已經有回覆?

哩幾日收過幾個學院或高級文憑短信。話去面試,但我女都無報果幾個

珍珠宮

收到city LU CO

首頁

尾頁

跳至