自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

虎到金來勳章

老翻太太 發表於 22-5-11 09:53
樓主,有些人同父母緣薄,不要強求,將愛由你呢代傳下去;有些性格極自私嘅人真的不適合做父母,我自己視小 ...

我都好感恩有一對孖胎寶寶,當佢地真係如珠如寶

男爵府

回覆 chiling009 的帖子

樓主,除左亞媽,其他身邊人都錫你,已經好幸福,何必去追求一啲追求唔到嘅嘢? 知足常樂,諗多啲自己擁有。
做亞媽嘅ATM係自己選擇,選擇左而又埋怨對方無回報,咁又何苦呢?啲錢留比自己同小朋友好過啦

cathngai    發表於 22-5-11 23:35

瑪瑙宮

我有好呀媽, ex 99 以前都對我不差.

但好羡慕人地有好老公.

人無完美.

大宅

chiling009 發表於 22-5-10 23:54
每次打電話黎,10次有9次都你同錢有關,唔會係有一個電話問候你
近呢3年我生日,一個電話都無,但佢生日我 ...

第一句我真係感同身受,但我呢兩年做咗ftm無出糧比佢,佢就無搵我了。
近年我覺得自己好似有少少報復心態,專登佢生日都唔搵佢…etc. 有時又覺得唔應該咁衰女,但咁樣做我自己個心好似會舒服啲

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

現在重有聯絡嗎?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

雖然你沒有一個好媽媽,但肯定你是一個好媽媽。

侯爵府

回覆樓主:

樓主好大方
我老豆冇理過我,我大個左到而家都係完全冇理過佢,佢打比我要錢我實....

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

afterall 發表於 22-5-11 10:30
第一句我真係感同身受,但我呢兩年做咗ftm無出糧比佢,佢就無搵我了。
近年我覺得自己好似有少少報復心態 ...

咁你生日佢無搵你?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chiling009 發表於 22-5-10 19:22
重有個呀哥,但佢地唔係重男輕女,對我地一樣,所以我哥一早移左民去第2度
...

咁你哥有冇理你阿媽?定係佢已經心淡到唔聯絡?

男爵府

虎到金來勳章

小菲比fibi 發表於 22-5-11 10:37
樓主好堅強
睇開啲 或者原生家庭問題會成為你的寶貴經驗 令你對小朋友都會更好 唔想步媽媽後塵
...

係呀,可能我由細到大個人無咩所謂所以過到呢關,如果我個人執著,我諗我會跳樓死左去

男爵府

虎到金來勳章

Cheddar85ang 發表於 22-5-11 10:38
咁你生日佢無搵你?

水晶宮

chiling009 發表於 22-5-11 10:52

我都明白你的心情,實在非常不好受,如果可以好似佢咁絕情就好。

禁止訪問

珍珠宮

chiling009 發表於 22-5-11 09:55
我都好感恩有一對孖胎寶寶,當佢地真係如珠如寶

咁就好忘記過去,向前看
至於阿媽咁樣,勸你少見佢了,佢嘅出現同說話影響到你心情就少見為妙

象牙宮

回覆樓主:

我都係,所以做左人阿媽會盡責!不過我阿媽就無咁恐怖!慶幸有好奶奶,錫我多過自己個女

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

睇完你地既留言舒服左好多 ,可能剛剛母親節,好多人3代同堂好開心,所以放左負

子爵府

這世上,大把所謂"父母"只是想有人將來照顧他們,對他們只是將來有無家用有無人養佢地,所以你不是唯一,你可想至少你現在睇通了, 將來你識應對。對這些根本只是法律上父母是不需上心。為自己將來多花時間更好。

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 chiling009 的帖子

JM 见到妳父母这样对妳,真的替你心痛。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

chiling009 發表於 22-5-11 12:02
睇完你地既留言舒服左好多 ,可能剛剛母親節,好多人3代同堂好開心,所以放左負
...

樓主睇左都戥你傷心

但另一角度睇 (真心,唔係串你),日後你就可以釋懷

我同你剛剛相反

有個好錫我的媽媽

但...................

她已返天家 1x 年,我還是很惦記她............

首頁
23456...8

尾頁

跳至