0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家有無試過一補奶粉,bb就出現肚瀉問題?點好?

大宅

我初初補奶都係咁,不過擔心係其他問題就帶佢睇醫生啦

大宅

我比bb食illumx,有hmo同mos,食左之後腸胃同抵抗力都好左,一直都係正常便便,樓主可以試下

大宅

ami703 發表於 22-5-12 13:00

如果係岩岩補奶粉既話,可能bb適應得唔好

大宅

laiwailing988 發表於 22-5-12 13:47
我比bb食illumx,有hmo同mos,食左之後腸胃同抵抗力都好左,一直都係正常便便,樓主可以試下 ...

我都係比bb補呢隻,貪佢似人奶,好多人都話好

大宅

我比bb補奶粉果陣又無出現呢個問題

大宅

ami703 發表於 22-5-12 13:00

如果轉完奶粉都係咁,就快d睇醫生

複式洋房

pangchichi851 發表於 22-5-11 19:59

有,個陣就放完產假,阿B兩個半月大,想轉全奶粉
我已經一個禮拜先每一日加一餐奶粉
點知第三個星期,加到一日三餐奶粉
就兩三日先一次便便,屙嗰陣仲要勁辛苦,尖叫大喊,但係勁稀又臭
所以轉返人奶同間唔中先一餐半餐奶粉先好返d

你Bb幾大?肚瀉有無血?

大宅

會唔會係bb腸胃未適應呀? 而且初生b便便係會稀d既。
我bb個陣係人奶補aptamil白金版,便便一路都唔錯,日日有而且唔會太稀,係偏軟身既,都幾健康~

別墅

pangchichi851 發表於 22-5-11 19:59
我細女之前都試過,不過轉食喜寶之後就冇再肚屙喇~可能因為你個B同依家隻奶粉唔夾?

複式洋房

laamchulee 發表於 22-5-20 23:56
我細女之前都試過,不過轉食喜寶之後就冇再肚屙喇~可能因為你個B同依家隻奶粉唔夾?
...
仔仔都飲緊hipp, 呢隻係有機奶粉中唯一有益生菌! 仔仔轉飲之後就痾返靚便, 不過如果轉完都唔得就一定要睇醫生

複式洋房

試下換奶粉
我女第一次補奶,飲三日,屙足三日
屙到C眼都損埋

轉咗第二隻粉佢就無事了

複式洋房

試下換奶粉
我女第一次補奶,飲三日,屙足三日
屙到C眼都損埋

轉咗第二隻粉佢就無事了

禁止訪問

複式洋房

本身之前補個隻有機原來冇益生菌! 之後轉左HiPP有埋益生菌, 便便就正常返

別墅

咁又冇喎,會唔會你揀隻奶粉唔係好啱BB?我BB係人奶補佳貝艾特羊奶粉,便便正常而且日日有,不過之前都有聽人講過話羊奶粉其實溫和d, 係最貼近母乳既 ,而牛奶比較易敏感同熱氣,我BB補羊奶粉都適應得好好,未試過話脹氣同便秘之類

洋房

回覆 kwokwaiyan 的帖子

Illuma消委會驗到有致癌物,唔好俾肥lu呃左,打手可唔可以有d良心呀

複式洋房

開初補奶粉諗住買最貴, 一定好啦, 但之後睇醫生, 醫生都話唔啱, 仲俾佢話我唔應該以價錢去定好唔好
之後媽媽group有媽媽向我推, 轉左hipp有埋益生菌, 食左一排腸胃就冇事

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至