自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

仲用緊部iPhone 8, 2018年頭買,曾經試過一次無啦啦死機,現在就舊電一日要差兩三次,電量消耗快

問咗apple專門店,iPhone 8淨換電$389,我諗換左舊新電都仲可以捱多排掛,現在換一係換部差唔多大小既iphone 13mini, 一係iPhone 13, pro又好似太重。

有冇用緊iPhone 13既jm可以分享下?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

zoie_w 發表於 22-5-11 21:33
仲用緊部iPhone 8, 2018年頭買,曾經試過一次無啦啦死機,現在就舊電一日要差兩三次,電量消耗快

問咗appl ...

我部iPhone 7+ 2017年買,用左5年,啱啱轉左13,2020時換過電,舊電都捱左兩年,如果唔想咁貴換機可以換電頂住先,如果冇乜所謂可以換新機

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

問咗appl ...

淨換電$389又唔貴喎

男爵府

問咗appl ...
換電咁平,抵換

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

換電,ios其實無咩新意,如果一般使用,4舊水,用多兩年,到時再算。

侯爵府

2023年兔年勳章

我都想換電多過換機,用慣左Touch ID
2015/12買6s, 2018/12換過一次電(優惠價), 2021/12想換第二次電,捱捱下到而家!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

太舊機換電意義唔大,我之前都比左部舊iPhone 阿女用,去apple 換埋電,但好快都打柴

男爵府

問咗appl ...

換機,4年玻璃面都好易爛了

子爵府

回覆樓主:

剛由8plus轉13pro,依然好掛住touch ID,但13pro影相真係超靚,如果你唔特別在意嚟緊幾年相片回憶嘅質素,我會選擇換電。

我之前部8plus都唔慢,唔太覺同13有咩差距

男爵府

回覆樓主:

用咗咁多年值回票價啦,換過部十全十美,萬一死機就太遲。在地鐵見人仲用咁舊的機真有D奇怪,係慳定點呀?

公爵府

Anka 發表於 22-5-11 21:50
淨換電$389又唔貴喎

係啊! 去左apple問左

伯爵府

問咗appl ...

一定係換機,電話已經四年,電路板開始老化,記憶體也不夠用

換13,一定唔會買最低記憶體,要買中,如果唔係好快唔夠用

公爵府

s0650993 發表於 22-5-11 22:22
剛由8plus轉13pro,依然好掛住touch ID,但13pro影相真係超靚,如果你唔特別在意嚟緊幾年相片回憶嘅質素, ...

13無得用touch ID? 但touch ID好方便喎! 咁13會唔會無咁方便?

子爵府

zoie_w 發表於 22-5-11 22:33
13無得用touch ID? 但touch ID好方便喎! 咁13會唔會無咁方便?

我覺得冇咁方便㗎,咁face ID都有佢方便嘅地方,但我覺得touch ID好啲,但又未至於冇咗佢唔得咁。
佢唯一一樣好過8Plus就係影相靚

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

我之前部iPhone6換左電冇耐,有次睇下個battery health就跌到80幾個%,激死我。但而家用緊Iphone12 pro舊年買,又巳經跌到89%,其實係咪個電本身唔come呢?

伯爵府

換機,無人擔保機入面啲組件唔出問題

子爵府

Protea 發表於 22-5-11 22:38
我之前部iPhone6換左電冇耐,有次睇下個battery health就跌到80幾個%,激死我。但而家用緊Iphone12 pro舊年 ...

你係咪好多時夠電都叉電?咁樣電池無咁襟㗎,我之前用8plus成5年,先至去到79%

珍珠宮

回覆樓主:

換機,太舊了,比較煩

子爵府

zoie_w 發表於 22-5-11 22:33

另外8plus 依家蘋果仲會回收,都有$1300

大宅

問咗appl ...

如果有錢,咪換iphone 13, 順便轉埋5G plan.
無錢又覺得iphone 8無問題,
咪換粒電玩多陣再算。

首頁

尾頁

跳至