懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我而家係7W2D,早兩日喺街度覺得下腹位有啲抽筋痛吓痛吓,返到屋企見到有流粉紅色分泌物,一小灘咁。立即去咗搵婦產科醫生,醫生話BB已有閃閃叫我唔駛擔心,俾咗啲黃體素我塞。

但係琴晚又發現有啲流啡,今朝去小便見到琴晚粒藥嘅藥渣連埋啲血流出嚟,紙巾抹又見到啲血連埋分泌物,但量唔多。晏少少再瞓醒,抹就抹到啲啡血。
不過個流量係無落到底褲,只係抹就抹到….今次完全無腹痛感覺

真係好擔心(emoji)(emoji)

複式洋房

叫醫院幫你種下菌會吾會發炎,我之前都係咁,吾係出血,但就分泌物時不時又有血絲咁,種左一次菌話有鏈球菌,16週又有一次,我跑去急症照又話有血但bb正常又係吾知原因,我去左試蔓越莓膠囊,依家21週分泌物正常返,當然你要搵到原因先

大宅

醫生有冇比你安胎藥 我七週都有流啡 食左藥訓床幾日就無事 唔好太擔心

洋房

Tskbaby 發表於 22-5-13 13:15
叫醫院幫你種下菌會吾會發炎,我之前都係咁,吾係出血,但就分泌物時不時又有血絲咁,種左一次菌話有鏈球菌 ...

多謝你啊!我再睇吓有冇血流,仲有嘅話去問吓醫生(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

洋房

YYChannn 發表於 22-5-13 13:23
醫生有冇比你安胎藥 我七週都有流啡 食左藥訓床幾日就無事 唔好太擔心

醫生有俾我,我塞咗3晚,但今朝都流血(emoji) 希望無事啦

大宅

luiching24 發表於 22-5-13 13:26
醫生有俾我,我塞咗3晚,但今朝都流血(emoji) 希望無事啦

你訓係床都唔好郁咁多啦

複式洋房

回覆 luiching24 的帖子

只要有血就吾好拖,去照下買個安心都好,我第一胎完全無呢回事!第二胎就時不時又出下血絲咁,盡可能頭3個月穩定前攤多小小係床到,我都係咁

大宅

luiching24 發表於 22-5-13 13:07
我而家係7W2D,早兩日喺街度覺得下腹位有啲抽筋痛吓痛吓,返到屋企見到有流粉紅色分泌物,一小灘咁。立即去 ...

放心我4wk 流到10wk 無事, 但醫生就開黃體素俾我到14wk, 我自己就睇埋中醫加針灸安胎。

最緊要bed rest 多d, 流得勁唔好行同坐咁耐, 有需要請長假抖下,唔好番工住咁操勞

洋房

Tskbaby 發表於 22-5-13 13:29
回覆 luiching24 的帖子

只要有血就吾好拖,去照下買個安心都好,我第一胎完全無呢回事!第二胎就時不時又 ...

下次照BB要等到6月頭,可能我都要約早啲睇吓先,就算無再流…

洋房

Yin807 發表於 22-5-13 13:41

放心我4wk 流到10wk 無事, 但醫生就開黃體素俾我到14wk, 我 ...

我而家都盡量瞓喺度(emoji)(emoji)聽完你哋講安心咗好多(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊