自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

she007 發表於 22-5-13 16:30
最怕佢遲下話4針才有通行證
老實講,通行證應該取消啦,仲拎黎做手段
...

要谷針就一定會啦,否則買咗嘅貨點去?? 如果反應冷淡就會用通關嚟做利誘... 坩白講,有眼見,乖乖打完三針又如何? 咪又係沒完沒了,針係打落我身體,有事就自己受,一切與疫苗無關,感到被坤咗入個無底深淵咁
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

伯爵府

回覆:袁國勇料高危人士11月須打第5針 市民要打第4針呼籲唔好硬頸

痴線不停打針! 我懷疑香港專家收了藥廠利益不停建議打針。 外國己經不再打針。

珍珠宮

打完有乜唔舒服要找岩醫生先會醫好,有啲一路未好返都要繼續打?真係好?

珍珠宮

玩具勳章

Giant 發表於 22-5-18 10:47
要谷針就一定會啦,否則買咗嘅貨點去?? 如果反應冷淡就會用通關嚟做利誘... 坩白講,有眼見,乖乖打完三針 ...

最初話2針,7成,其實所謂專家都唔清楚應該點做,都係估估下

別墅

就嚟變道友,定時定候又啪針

珍珠宮

玩具勳章

天貓 發表於 22-5-18 11:56
打完有乜唔舒服要找岩醫生先會醫好,有啲一路未好返都要繼續打?真係好?
...

而家搵唔到點解決真係相當煩惱,影響到日常生活,唔堂食個d反而對我無影響,最多唔出街

珍珠宮

玩具勳章

吱喳momo 發表於 22-5-17 11:07
咁嘅情況,應該繼續打針,定係等出新針先至打呢……

新針又有新副作用,唔係個個受到

侯爵府

restahaus 發表於 22-5-18 11:51
痴線不停打針! 我懷疑香港專家收了藥廠利益不停建議打針。 外國己經不再打針。

...
近呢幾個月接種科興較多, 收咗科興錢?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

天貓 發表於 22-5-18 11:56
...

我就係 ..個個星期睇 一直睇左幾個月, 派一萬蚊都唔夠我睇醫生

話到期第三針接種率低, 如果打左1,2針 冇事冇幹 d人都會繼續打 (我身邊有d人真係打冇事)

佢地有冇諗過乜野原因呢?
第1針就話巧合, 第2針又係咁..可能仲差左..第3針就會驚架啦

侯爵府

selinako^^ 發表於 22-5-18 12:10
我就係 ..個個星期睇 一直睇左幾個月, 派一萬蚊都唔夠我睇醫生

話到期第三針接種率低, 如果打左1 ...
計我話最好就做一次全民檢測, 然後就開放通關, 鍾意打嘅人就打, 唔鍾意打嘅人可以選擇唔打.

侯爵府

Giant 發表於 22-5-18 10:47
要谷針就一定會啦,否則買咗嘅貨點去?? 如果反應冷淡就會用通關嚟做利誘... 坩白講,有眼見,乖乖打完三針 ...
係囉打咗3針BNT都去唔到日本, 慘!!

伯爵府

MrBeast 發表於 22-5-18 12:09
近呢幾個月接種科興較多, 收咗科興錢?
香港袁專家建議打哪一藥廠針?

侯爵府

restahaus 發表於 22-5-18 12:32
香港袁專家建議打哪一藥廠針?
咁即係你個懷疑不成立 law

琥珀宮

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MrBeast 發表於 22-5-18 12:16
計我話最好就做一次全民檢測, 然後就開放通關, 鍾意打嘅人就打, 唔鍾意打嘅人可以選擇唔打.
...

我覺得盡快研制藥物, 就好似普通傷風感冒藥咁, 有病就睇醫生 食藥 都就快3年啦.. 真係研發唔到類似 感冒藥既藥?
宜家係將問題 比左市 打針就可以解決啦! 班專家 得閒就走出黎叫人打針, 之前講 新冠係唔會消失, 唔通真係要打成世? 呢個鉫鎖都好重下喎

都係果句, 有冇國家因為 傷風感冒 高風期要求 全國市民打針流感針?

公爵府

BKFinder 發表於 22-5-13 18:44
錯,

冇打針長者死亡率特別高,大公報之前有講。
第5波幾千人死亡人數入面,因為基數大,有高處墮下,好多癌症末期 咁岩又陽性都撥埋入去

侯爵府

selinako^^ 發表於 22-5-18 12:39
我覺得盡快研制藥物, 就好似普通傷風感冒藥咁, 有病就睇醫生 食藥 都就快3年啦.. 真係研發唔到類似 感冒藥 ...
paxlovid, 經過上一波嘅洗禮, 有專家話已經有免疫屏障, 整體數字上可能香港已經有足夠條件

翡翠宮

MrBeast 發表於 22-5-18 12:49
paxlovid, 經過上一波嘅洗禮, 有專家話已經有免疫屏障, 整體數字上可能香港已經有足夠條件
...

希望再改良 可以再安全d, 平d 可以廣泛使用
唔係一味 叫人打針, 我覺得 佢地都應該有責任 研究又新又安全藥物 對抗疫情

珍珠宮

chingnc 發表於 22-5-18 12:02
而家搵唔到點解決真係相當煩惱,影響到日常生活,唔堂食個d反而對我無影響,最多唔出街
...

我家人都係,二個幾月啦,重睇緊,佢要返工,嚟緊第四針……唔堂食真係好小事….

珍珠宮

selinako^^ 發表於 22-5-18 12:10

話到期第三針接種率低, 如果打左1 ...

斷唔倒尾真係好慘,醫生只會話唔關支針事,都打咗落去,攞唔番出嚟⋯⋯講緊影響緊日常生活….

仲要繼續打,唔知關唔關事,但唔驚就假…

首頁

尾頁

跳至