自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

我小朋友7歲,3月打第1針,4月打第2針 你的點解隔咁耐唔打?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

evavan 發表於 22-5-13 14:43
我依家好想幫佢停一停休息一下

你幫佢停一停,好容易,你唔掃針卡入去咪得囉,但唔好忘記你害人嘅時候,真係有執法人員入嚟查,你自己都會荷包大出血,呢啲叫做害人終害己。

Campenella    發表於 22-5-14 05:39

大宅

2024年龍年勳章

yuyueng 發表於 22-5-13 15:01
你心地甘差!

個經理態度差姐 最多咪唔食

人地停14日 唔只個經理要停入面d員工都要停

咁樣諗野既人心地真係差

男爵府

人地可能都吾孰幾時打針先啱,咁鬼亂,我睇個表都眼花。
費事煩,得罪你一個客,好過停晚巿14日,酒樓靠晚巿,停一信好金。

珍珠宮

好媽媽勳章

林鄭又再一次成功分化香港人!類似嘅拗撬我見到每天在到處都發生緊!樓主其實諗深一層,如果經理俾你入座,而令酒樓停業,佢分分鐘比老闆炒魷魚,係咪仲緊要過你要轉場食飯?樓上有人講得啱,始作俑者係林鄭政府,我都唔係好明,疫情已經回落,兩針嘅打針率已經超過九成,仲迫乜鬼針?係都要搞到大家吾安樂民怨四起。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

SiuYuen_FB 發表於 22-5-13 15:07
個經理態度差姐 最多咪唔食

人地停14日 唔只個經理要停入面d員工都要停

14日好金,好多家庭受影響,人地想有工開啫,靠自己多勞多得,所謂壞人衣食如殺人父母

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

做守門大將軍呢個位一d都唔易做!

大宅

麟媽媽 發表於 22-5-13 15:06
你幫佢停一停,好容易,你唔掃針卡入去咪得囉,但唔好忘記你害人嘅時候,真係有執法人員入嚟查,你自己都 ...

其實我都係發洩下,知道會有好多人上綱上線,話我心地差我都冇辦法

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我諗酒樓做到炆掛
見過 有媽媽帶2個仔入茶樓, 其中一個係度玩 門口體溫器 嘟嘟嘟
個媽媽好炆: 行啦! 玩咩呀! ... 跟住行左入去, 果間係自己搵位

佢地3個: 冇度體溫, 冇嘟安心, 冇嘟針咭, 最後唔知點啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

真人真事?

伯爵府

政府安心出行好差

伯爵府

回覆樓主:

我囡10歲,2月打了復必泰1針,隔8星期,4月已經打埋第二針啦。

唔好令食店難做,為你一個客,停業14日,根本不志,好影響人哋職員生計。

自己盡早打左佢啦,唔明做咩要隔咁耐?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我見M記d職員都巡下巡下,問客等外賣定堂食?堂食…掃咗安心掃咗針咭未…順便睇吓客個電話…?緊張架⋯⋯有咩走漏眼就有機會被罰!

伯爵府

2024勳章

你幫佢停一停真係好容易呀
態度唔好只得他一人

如果萬一真係間酒樓停業
酒樓伙記又冇工開,又要比人罰錢
所以佢捉得緊係正常

呢間唔去咪去第二間囉
唔使咁丫嘛
你咁樣如果令人家停業會影響很多人的
希望你諗吓

大宅

回覆樓主:

其實明白政府野好容易誤會,政府又宣傳唔夠,誤會左就大鑊,最好就跟apps, 我都打算限期前先打第三針

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

evavan 發表於 22-5-13 14:28
今日去呢間酒樓,我同行兒子12歲未夠半年未打第二針,但根據疫苗通行證要求:「12-17歲人士在接種疫苗第一 ...
會唔會佢公司比衛生署捉到過,所以有甘行為

珍珠宮

算啦!而家周圍都立立亂,佢吾想有閃失,寧願一刀切。商業機構吾做你生意,最多同佢老世投訴,但可能就係老世驚班下屬 懵盛盛,索性下令叫佢地有懷疑就吾接呢個客。

大宅

2024年龍年勳章

20150618bb 發表於 22-5-13 15:37
會唔會佢公司比衛生署捉到過,所以有甘行為

係近排好嚴 成日黎查。。好多同行都中招

我地個間真係一星期左右就黎一次

人地緊張d係正常既

其實遲早都要打 點解要拖咁耐…

子爵府

evavan 發表於 22-5-13 14:28
今日去呢間酒樓,我同行兒子12歲未夠半年未打第二針,但根據疫苗通行證要求:「12-17歲人士在接種疫苗第一 ...

本人做飲食業,12歲唔需要睇針卡,即使遇到唔符合資格的客人,都唔可以咁講野,但佢呢間唔得,咪食第二間,冇得格硬

evavan    發表於 22-5-13 15:45

子爵府

TMC3012 發表於 22-5-13 14:40
咁差 間野成日上東張訪問架喎

東張訪問果間叫海鱻城

首頁
12345...8

尾頁

跳至