自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

呢幅畫好震撼

女女問,有咩咁特別?望完又望。
我話呢幅畫d花紋唔係印上去,係人手畫上去。

細路又問,咁又有咩特別?特別在花紋!

冇故事性,冇物件性,單線條去完成咁大幅的作品,好枯燥的

好考耐性

水晶宮

回覆樓主:

呢個都有趣

kennis0819    發表於 22-5-15 21:38

水晶宮

回覆樓主:

d字深到1隻都唔識

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

藝術嘅嘢,我真係識。。。。。。

如果中學VA我交呢幅麻包袋出去,應該會肥佬

wcpcelia    發表於 22-6-26 09:12
smile555    發表於 22-6-26 00:54
opclk99    發表於 22-6-25 17:01
mimi199188    發表於 22-5-14 12:29

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

呢推黑色膠片也是藝術品.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

去過一次.唔會再去

只係覺得第二幅先有D GIMMICK....呢個係叫晒所有村內的人, 一人拎一舊泥回家去做。只有一個準則,要企到,同埋有眼 (太耐唔記得,好似係咁。不過,眼見好多人都係睇作品,無睇成個館的字/描述)

第一幅.....我都會問點解要畫到咁,要咁的PATTERN, 可以有好多方法/做法/印法

ANYWAY,藝術野,我識條毛

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我仔話:睇唔明, 問一句“咩嚟架”, 就=現代藝術.

象牙宮

2024年龍年勳章

奇異果小邱 發表於 22-5-14 12:10
去過一次.唔會再去

只係覺得第二幅先有D GIMMICK....呢個係叫晒所有村內的人, 一人拎一舊泥回家去做。只有 ...

果間sushi bar 才 o 咀, 排咗15分鐘, 只係企係布簾後的門口望一望...

水晶宮

Sumyeema1 發表於 22-5-14 12:09
呢推黑色膠片也是藝術品.

我一路行,同阿女講,你好有藝術氣質,屋企好多膠袋,報紙同垃圾比你無限靈感

水晶宮

回覆樓主:

呢堆報紙

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

回覆 Sumyeema1 的帖子

去M+前,做了小小資料。呢個係一定要睇
好似花費唔少錢係日本專門拆回來放的藝術品

(BUT我都唔識欣賞,覺得無乜特別)

伯爵府

Sumyeema1 發表於 22-5-14 12:14
果間sushi bar 才 o 咀, 排咗15分鐘, 只係企係布簾後的門口望一望...

之前有訪問過藝街行內人士,已經話M+班行外高層又俾人揾笨,話呢種日式bar唔係咁有價值做展品。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

不過依家唔使錢, 夏天入去行一轉=做運動, 有冷氣.

我上次行咗2個幾鐘, 仲未去3樓空中花園, 要去多次.

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

spikenard 發表於 22-5-14 11:34
呢幅畫好震撼

女女問,有咩咁特別?望完又望。

新開幕時去過, 藝術既野完全識欣賞, 尤其係大大個屏幕十字架, 重係到 Oh Yeah !!!

珍珠宮

BK Milk勳章

同老公去睇,佢不停講:好彩唔使錢咋

之後我哋去Starbucks食嘢,食完佢話呢一堆都係藝術品,可以放入M+

yeung_ma    發表於 22-6-26 09:58
opclk99    發表於 22-6-25 17:02
Mowawa    發表於 22-5-15 21:34

水晶宮

spikenard 發表於 22-5-14 11:51
呢個都有趣

太藝術嘅嘢真係唔駛預我,好似嗰啲一串鋼珠、無厘頭嘅畫(有時仲有啲恐怖感),自問真係識條鐵

象牙宮

2024年龍年勳章

奇異果小邱 發表於 22-5-14 12:20
回覆 Sumyeema1 的帖子

去M+前,做了小小資料。呢個係一定要睇

呢個sushi bar 展品, 最值得睇的是排隊時播的片, 講解如何拆、如何運嚟香港、如何係展館內還原.

間sushi bar 冇乜特別. 我企係門口望咗2分鐘都覺得耐.

水晶宮

sfccwy 發表於 22-5-14 12:25
同老公去睇,佢不停講:好彩唔使錢咋

之後我哋去Starbucks食嘢,食完佢話呢一堆都係藝術品,可以放入M+:wa ...

你老公咁講簡直係超越藝術添啦

水晶宮

spikenard 發表於 22-5-14 12:14
我一路行,同阿女講,你好有藝術氣質,屋企好多膠袋,報紙同垃圾比你無限靈感
...

象牙宮

2024年龍年勳章

Anka 發表於 22-5-14 12:24

新開幕時去過, 藝術既野完全識欣賞, 尤其係大大個屏幕十字架, ...

哈哈哈, 我仔最鍾意呢個“好嘢, 好好嘢”十字架, 話氣氛恐怖得嚟又攪笑.

首頁
12345...10

尾頁

跳至