自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

請問有冇中學生學編程平靚正,
住九龍,如係zoom上嘅位置都唔緊要,
希望神通廣大嘅媽媽們可以提供(emoji)
暫時學過少少:
手機app製作、AI智能,
但唔係好精通。
萬分感謝(emoji)

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

Push

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

我囝有玩開Coding,$570/堂,每堂1.5小時,唔知是平定貴?

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

fishballbaby 發表於 22-5-17 19:04
我囝有玩開Coding,$570/堂,每堂1.5小時,唔知是平定貴?

我覺得幾貴,請問係一對一?咩內容?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

qinqinyan 發表於 22-5-17 21:41
我覺得幾貴,請問係一對一?咩內容?

未必會1:1,但max 1:4
有幾個課程都啱中學生,App Inventor、3D Modeling & Printing、Web Programming、Python。
其實我都覺得貴,不過囝對Coding好有興趣,所以一直上。
這幾年應該都多咗唔少centre學coding,可以網上search吓、比較吓學費,我囝上開現在的唔想轉,所以都冇研究了:

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

fishballbaby 發表於 22-5-17 21:57

未必會1:1,但max 1:4

多謝曬,俾我作參考(emoji)

公爵府

BK有個免費妙小程編程試堂, 小組形式, 送48堂錄影課, 不過只限16歲以下, 如你囝囝未超過16歲可報名參加

大宅

小圓圓 發表於 22-5-20 19:19
BK有個免費妙小程編程試堂, 小組形式, 送48堂錄影課, 不過只限16歲以下, 如你囝囝未超過16歲可報名參加 ...

請問可以喺邊度睇到資料

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

小圓圓 發表於 22-5-20 19:19
BK有個免費妙小程編程試堂, 小組形式, 送48堂錄影課, 不過只限16歲以下, 如你囝囝未超過16歲可報名參加 ...

請問係咪國內簡體字的?

公爵府

我都係最近先發現BK著數情報係放係各討論區既第一頁, 睇最前嗰幾項如下:

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=19
Click[免費試堂]妙小程 STEAM少兒編程課程
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23579106&extra=page%3D1

至於係咪簡體字我無理會, 如係簡體仲好, 學校考試比學生寫簡體, 答題都快d

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

小圓圓 發表於 22-5-22 01:31
我都係最近先發現BK著數情報係放係各討論區既第一頁, 睇最前嗰幾項如下:

https://www.baby-kingdom.com/f ...

問題係小朋友中文差,繁體字仲未搞得定,又夾埋簡體字,真係⋯

公爵府

免費課堂半小时普通話教授, 無字幕, 附送既錄播課都係普通話, 簡體字字幕.
你小朋友幾大呀, 睇下仲有無位?

首頁

尾頁

跳至