自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

尋日早上 返工去中環干諾道中美心買麵包,見到女人俾錢個陣動作慢到成15分鐘先完成,攪到後面既人等到唔耐煩,全部鼓噪係甘鬧前面個女人俾錢好慢;。 有d人仲衰,係餐廳叫野食都要左諗又諗,最後用信用卡付款,足足拖到成20分鐘,真心睇唔過眼!
不要再同我話唔明白呢帖內容,你地唔明白就唔好回覆,免得會員遙是生非!!

好想放影片放上去東張西望!好火爆

男爵府

ChloeBiluku_FB 發表於 22-5-14 15:15
尋日早上 返工去中環干諾道中美心買麵包,見到女人俾錢個陣動作慢到成15分鐘先完成,攪到後面既人等到唔耐 ...

昨天去M記買早餐,3部自助d人都係慢慢揀,續頁睇。。。等左一陣,唔對路,我改用手機app。

港鐵$2特惠站d人知大家趕,會攞定咭出黎do,唔會埋到去先慢慢攞咭出黎。好醒。

侯爵府

幾多分鐘冇數, 但好怕人排隊埋到去先諗食乜, 決定好先又問優惠, 店員講極佢又唔明, 跟手由頭諗過, 真係會躁底

珍珠宮

ChloeBiluku_FB 發表於 22-5-14 15:15
尋日早上 返工去中環干諾道中美心買麵包,見到女人俾錢個陣動作慢到成15分鐘先完成,攪到後面既人等到唔耐 ...

完全明白

男爵府

有無其他jm係明白,可以發表意見

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

拿成日都見人在快餐店排隊,睇水水牌選擇食什麼...........到佢喇........行到收銀處都係企向度.....................................................好喇搵到喇.......又問[套餐]可唔可以轉其他什麼什麼.................好.....收銀話得...............佢又捻要別個餐,好喇.........打飛喇....收錢喇....................佢又搵手機支付 ..............搵到支付工具...........................又對唔正部機

子爵府

有啲仲搞笑喇!喺百佳/萬寧明知自己係會員就拎定會員卡或者開定個電話apps俾人掃QR code!唔係既!排到先慢慢拎出嚟!真係攞命

水晶宮

我明白

男爵府

港鐵出閘都有D咁嘅人,返工時間排晒隊,到閘口先慢吞吞拎銀包

侯爵府

回覆樓主:

超過5分鐘 叫佢攪店先排過

子爵府

虎到金來勳章

多数系唔洗返工,已退休,及老人家,尤其是老人家兩公婆。

珍珠宮

畀面勳章

15分鐘

琥珀宮

20分鐘太誇張吧

水晶宮

ymc 發表於 22-5-14 15:20
昨天去M記買早餐,3部自助d人都係慢慢揀,續頁睇。。。等左一陣,唔對路,我改用手機app。

港鐵$2特惠站d ...

可惜有時麥記個app又神神地,我頭先又被迫排隊買!

公爵府

畀面勳章

我都最討厭呢啲

翡翠宮

cyyiu 發表於 22-5-14 17:35
可惜有時麥記個app又神神地,我頭先又被迫排隊買!

app付款方法唔齊,有時因此被迫用自助機。

伯爵府

我都係干諾道中美心遇到差不多情況,大佬呀朝早干諾道中個個都趕返工買完即刻閃,排我前2個女人其實係我選緊麵包個陣佢已經係cashier個到,好多問題,到我排隊個陣佢先開始俾錢,搵銀包搵一世咁,我前面個男人已等左好耐開始著著地,好彩個職員醒目叫個女人搵左先再俾錢,到我俾錢個陣,佢又覺得我嘅包好吸引,同職員講佢又要。我走個陣佢都未俾到錢

搭巴士d阿嬋又鍾意攞個袋係到嘟,其實第一次嘟唔到就快啲直接攞出黎嘟,但十個九個都要堅持要用袋繼續試,後面啲人真係燥左底

我以前好怕同某個同事食飯,成日未諗好就叫個侍應黎,黎到先開始諗食乜,d侍應都好黑晒面

水晶宮

lyh80115 發表於 22-5-14 17:46
app付款方法唔齊,有時因此被迫用自助機。

佢個app,明明我襟芝蛋脆雞包,佢會幫我加個巨無霸落去,照比錢又話無貨,唔知想點!

琥珀宮

回覆樓主:

水晶宮

kiki0524 發表於 22-5-14 17:16
有啲仲搞笑喇!喺百佳/萬寧明知自己係會員就拎定會員卡或者開定個電話apps俾人掃QR code!唔係既!排到先慢 ...

最怕呢D自私精

首頁
12345...6

尾頁

跳至