自由講場

跳至
del.  

首頁

尾頁

禁止訪問

牛年勳章

禁止訪問

禁止訪問

牛年勳章

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

如果大家都覺得 食碗牛肉粥無問題 咁倒番轉 到時樓主食牛扒又有咩問題
百無禁忌嘛
正所謂己所不欲,勿施於人,你今日點對我 ,他日就無立場同無資格質疑我點做

樓主叫佢老公自己番男家 樓主自己就唔去 咁都黑樓主面 即係佢覺得自己母上就最重要 你既事唔等於我既事

其實無人真係無耳性一支根 只有在唔在乎你,有無愛屋及烏
你為佢既行為諗好多理由同藉口 但改變唔到佢跟本就唔在意你既感受
倒番轉 佢媽死左 你出去玩又唔介口 我保證佢即場反你台
當然你能放下會更好 但你要諗下能不能大家傾下改善下大家關係

禁止訪問

牛年勳章

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Fishqqma 發表於 22-5-16 12:42
之後雪咗個樣唔同曬

我爹哋又OK喎,星期六走我星期一早上攞到文件,星期二去接佢去殯儀館,個樣冇變過,我仲摸佢啲頭髮, 仍然是軟軟的

禁止訪問

牛年勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

麟媽媽 發表於 22-5-16 12:54
我爹哋又OK喎,星期六走我星期一早上攞到文件,星期二去接佢去殯儀館,個樣冇變過,我仲摸佢啲頭髮, 仍然 ...

珊瑚宮

sukkiu 發表於 22-5-16 12:42
姑娘話重有聽覺,可以叫下佢。

係。同摸下佢。

琥珀宮

回覆樓主:

?

水晶宮

Fishqqma 發表於 22-5-16 12:18
我之前見到佢開啲post都有同感。
見唔到佢有傷痛 只見到佢好怕畀屋企人話佢點點點,做嘢好表面, ...

same feeling

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

happylife28 發表於 22-5-16 12:57
你不如諗下你的講法有冇本末倒置? 有個九十幾歲仲在生的, 就唔肯去見。但就要計較有人唔尊重先人。

與其 ...

冰封三尺非一日之寒
仲有餘地去解決個問題 就一定去解決個問題 可能未必諗到最壞
但你谷埋谷埋 最後一次過爆出黎仲衰 人地理所當然覺得忍左咁耐仲乜唔忍落去 或者你以前唔講 我唔覺有問題
放下唔等於係解決個問題 更大只係忍左 遲早個問題都係會出黎

每個人對離世都唔同感受 針唔吉到肉唔知痛

認真講 親疏有別 好多時係 你點對人 人點對你
我自問我做唔到以德報怨,我行公平對待,你待我家人如何 我就會點樣對番你家人

我奶奶生前待我唔好 但我老公對我好待我家人都好好,所以我願意忍

珍珠宮

虎到金來勳章

Fishqqma 發表於 22-5-16 12:31
當年我婆婆/同c6婆婆走,醫院call我哋都時知道走了,屋企都有去見「最後一面」才打包。身體還是暖的。
...

阿爸過身,我地去到都走左,姑娘叫我地照同佢講野,話仲有聽覺,好難理解唔去見一面

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Fishqqma 發表於 22-5-16 12:42
之後雪咗個樣唔同曬

化埋妝個樣仲唔似
其實喺醫院,姑娘嬸嬸通常會清潔好遺容先叫家屬睇 (如果急救過程有血有嘔吐)
嗰刻最似瞓緊覺

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

whyyou 發表於 22-5-15 11:26
日日出post 講自己死老豆,我完全睇唔到樓主有幾傷心,佢喺度只係當blog 咁寫,原本都想同情下佢,睇得多已 ...
我去睇下, 樓主真係開咗好多個POST 講呢件事喎~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

珊瑚宮

小倩 發表於 22-5-16 15:48
化埋妝個樣仲唔似
其實喺醫院,姑娘嬸嬸通常會清潔好遺容先叫家屬睇 (如果急救過程有血有嘔吐) ...

係!

侯爵府

fatpanda 發表於 22-5-16 15:52
我去睇下, 樓主真係開咗好多個POST 講呢件事喎~

一站式cover晒

大宅

Fishqqma 發表於 22-5-16 12:59
係。同摸下佢。

果日唔摸吓佢,仲邊有機會再摸?
得罪講句,樓主醫院最後果日唔去,佢爸爸有老人抑鬱又唔知,貼門口道符廿年來唔問爸爸,爸爸過身後反而問網友,仲話要洗邋遢,睇到我好唔舒服......

happylife28    發表於 22-5-17 16:34

珊瑚宮

mintcream 發表於 22-5-16 20:21
得罪講句,樓主醫院最後果日唔去,佢爸爸有老人抑鬱又唔知, ...

係!生前關心多D才有用!
死後衹做比人睇沒意思。
但樓主卻好緊張。

子爵府

mintcream 發表於 22-5-16 20:21
得罪講句,樓主醫院最後果日唔去,佢爸爸有老人抑鬱又唔知, ...

好記得幾年前我爸爸病時,每次覆診哥哥都會陪同爸爸,醫生通知爸爸就快離開我地幾兄姊妹陪伴,哥哥一直捉住爸爸隻手模佢額頭,直至離開一刻哥哥情緒爆發喊住同爸爸講:我會乖(因為阿哥離婚時爸爸鬧過佢) 認同某部份jm講要孝順應該再世時而唔係走了才去做

首頁

尾頁

跳至