自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

仔都肥嘟嘟好可愛!
俾人蝦再俾老師屈真係好陰公,
一定要撤查

伯爵府

個同學好嚴重sen
我有見過依類個案,個細路發作時控制唔到自己,好似鬼上身咁,周圍跑丶打人丶打自己,之後去咗外國讀書
依d炸彈係學校,有乜事冇仇報
學校應該快手轉介去合適學校,普通社工攪唔掂

goldpiglet    發表於 22-5-15 13:10

大宅

bobo05 發表於 22-5-15 12:38
暴力襲擊其他同學,不只一個,可以不用受罰,因為他特殊,個班主任官老師點解要包庇他呢?
...

話個打人嘅同學成績好好,又好學,心地又善良咁話喎,對住老師緊係惡唔出啦!不過對住同學就蝦人!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mickeyeva 發表於 22-5-15 12:51
回覆 cy101 的帖子

小息揀2個 同學做沙包,唔係呀?
如果係真,對方家長,校長係咪應該有啲嘢做下,入嚟係讀書,,唔係被佢打喎!

子爵府

唔評論學校事件。
但我唔明白又話佢老爺俾左100萬個孫做教育基金,而佢哋家族又咁有錢,點解會走去讀一間不是名校嘅津校?
九龍塘X華都係好學校,但預左津校乜學生都有,佢個仔咁受保護,津校唔太適合。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

俾人打仲俾老師屈,真可憐

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Vin仔媽 發表於 22-5-15 12:08
有鞋印... 一定好痛

我冇睇過
而家啲老師郁手郁腳
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

返學校三口六面講清楚咩事,不過無論打人嗰小朋友先前有無受刺激都好,打人已經錯! 要接受處罰

珍珠宮

減齡達人勳章

木土土 發表於 22-5-15 12:51

老師可能一開始未攪清楚件事就判斷,當事人感受當然係被屈

如果佢唔發聲,攪大件事,老師會道歉咩?校長,老師都好有問題

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

crystal媽咪 發表於 22-5-15 13:09
我冇睇過
而家啲老師郁手郁腳

唔係老師,係俾同學仔打

大宅

littlemaopig 發表於 22-5-15 13:06
唔評論學校事件。
但我唔明白又話佢老爺俾左100萬個孫做教育基金,而佢哋家族又咁有錢,點解會走去讀一間不 ...

吓?自己個仔被同學欺凌喎,7歲咋喎?
仲要被老師屈個仔出手先喎。
作為媽媽,大多數媽媽都會搵學校追究喇
關咩津校事啫。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Vin仔媽 發表於 22-5-15 13:12
唔係老師,係俾同學仔打

明白

sorry,誤會左老師

寶石宮

crystal媽咪 發表於 22-5-15 13:14
明白

sorry,誤會左老師

唔緊要,詳情可睇16樓

寶石宮

Vin仔媽 發表於 22-5-15 13:15
唔緊要,詳情可睇16樓

好的
thx
我連張韋X,X係咩字都唔知

伯爵府

FennieMan 發表於 22-5-15 13:11
如果佢唔發聲,攪大件事,老師會道歉咩?校長,老師都好有問題

如果個同學係有問題,學校應該知
唔知個打人同學咩背景?居然咁包庇佢

寶石宮

crystal媽咪 發表於 22-5-15 13:16
好的
thx
我連張韋X,X係咩字都唔知

係怡字

伯爵府

Vin仔媽 發表於 22-5-15 13:17
係怡字

講真,開曬名都唔知佢乜水

寶石宮

Vin仔媽 發表於 22-5-15 13:17
係怡字

大宅

littlemaopig 發表於 22-5-15 13:06
唔評論學校事件。
但我唔明白又話佢老爺俾左100萬個孫做教育基金,而佢哋家族又咁有錢,點解會走去讀一間不 ...

係喎、咁有錢讀普通津校

寶石宮

moon_o_o 發表於 22-5-15 13:18
講真,開曬名都唔知佢乜水

首頁
12345...7

尾頁

跳至