自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆 Jhar 的帖子

係呀。同班主任講,仲比班主任兇佢咪講大話,幾陰公。

侯爵府

回覆樓主:

香港啲老師成日為份糧而唔係真正為教好學生我細個都試過,上堂無出聲,但比其他同學屈,舉手話我傾計,搞到比老師鬧,過左兩年我係畢業文到寫,老師作為為人師表唔理解事件來龍去脈就一口咬定我錯,無資格做老師。果位老師比其他老師叫左黎向我道歉,但佢唔係真誠,佢講左句兩年仲記住,做人要識放低

大宅

回覆樓主:

明白作為媽媽肯定心痛

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

lingluk1306 發表於 22-5-15 16:23
香港啲老師成日為份糧而唔係真正為教好學生我細個都試過,上堂無出聲,但比其他同學屈,舉手話我 ...

咩叫兩年仲記住,做人要識放低?

每個犯都同個官講呢句說話,監都唔駛坐啦?!

男爵府

花花二少爺 發表於 22-5-15 13:13
吓?自己個仔被同學欺凌喎,7歲咋喎?
仲要被老師屈個仔出手先喎。
作為媽媽,大多數媽媽都會搵學校追究喇 ...

十分認同,有錢人唔可以讀津校。

男爵府

littlemaopig 發表於 22-5-15 13:06
唔評論學校事件。
但我唔明白又話佢老爺俾左100萬個孫做教育基金,而佢哋家族又咁有錢,點解會走去讀一間不 ...
即係用阿公嘢,讀津校就俾人打都正常,出聲係太保護,你喺清朝、定5、60年代來的?思想咁上一代嘅

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

個官姓班主任正人渣

伯爵府

littlemaopig 發表於 22-5-15 13:06
唔評論學校事件。
但我唔明白又話佢老爺俾左100萬個孫做教育基金,而佢哋家族又咁有錢,點解會走去讀一間不 ...

你啲邏輯... Blame the victim 好恐怖。

講真,100萬讀私校,夠佢讀小學,中學定剩係大學?香港唔係特別勁嘅國際學校都起碼10萬一年。教育基金唔係剩係交學費。一般課外嘢都會包含。

再講,唔係間間津校都係差。私校亦唔係間間好。唔洗交學費唔代表要俾人打。交咗學費亦都唔代表唔會俾人打。所以你段說話根本唔make sense。打人與否,同讀咩學校係一啲關係都無囉。

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

KITTYCOW2009 發表於 22-5-15 12:53
基華

又係呢間 我朋友仔就係讀呢間,因為欺凌 班主任又冷處理 ,後來仲有言語上都有咁 ,投訴上去都冇用,後來朋友轉咗校

伯爵府

bobo05 發表於 22-5-15 12:38
暴力襲擊其他同學,不只一個,可以不用受罰,因為他特殊,個班主任官老師點解要包庇他呢?
...

特殊就可以傷人

大宅

KITTYCOW2009 發表於 22-5-15 12:53
基華

估唔到咁有錢會讀津校,通常都搏晒命考國際或私小。
基華網上好像評價一般般

大宅

Vana 發表於 22-5-15 17:36
又係呢間 我朋友仔就係讀呢間,因為欺凌 班主任又冷處理 ,後來仲有言語上都有咁 ,投訴上去都 ...

fb睇到有人post,不知堅定流,但普遍評價啲老師都麻麻

子爵府

Jane1983 發表於 22-5-15 11:49
上Ig喊晒,話仔仔心口有鞋印,仲比班主任兇果個?

yes

子爵府

ssjjmama 發表於 22-5-15 11:50
九龍塘 中xxx教x
佢有人留言講左某主任名,一search 就有,網頁見到佢個班主任特別姓氏,同小朋友校服matc ...

明吾呀!

子爵府

基華

估唔到佢讀呢啲一般津貼學校

大宅

佢講地全班都俾個同學仔欺凌過, 但又沒有其他家長出來SUPPORT佢, 感覺有做SHOW的成分

鞋印又沒有相, 奇怪

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ssjjmama 發表於 22-5-15 12:11
仲有踢喉嚨

咩事?無報警?

珍珠宮

coconutchung 發表於 22-5-15 18:18

fb睇到有人post,不知堅定流,但普遍評價啲老師都麻麻 ...

基乜系列都係咁上下,東區四小龍嗰兩條龍,又係超多功課但係升中成績好,大把人爭崩頭

學校善待行為有問題同學都唔係第一聽,我仔間仲誇張,個老師賣佢怕一上堂送定貼紙小禮物比嗰位特別同學換一刻寧靜,據悉上年所有同學都比佢打勻,可以點?佢有問題,我同嗰仔講盡量行開,我仔已經被打一次、推左一次落樓梯,人哋家長吾肯道歉,寸你個仔弱雞,嘈到上校長一樣冇用,報警未夠10歳做吾到嘢

水晶宮

回覆 033118 的帖子

唔一定無其他家長出來講自己個仔女都有被蝦,可能記者無跟進報導遮。始終佢唔係紅,呢件事之前,我完全唔知佢係邊個,而家其實都唔係好清楚。
佢今次為個仔喊冤,講咗咁多細節,應該唔係假。如果佢作大,會害咗自己小朋友,斷估無亞媽咁衰。何況佢嫁咗人,又唔係紅要爭上位,唔會咁搏犧牲個仔卦。

子爵府

033118 發表於 22-5-16 11:44
佢講地全班都俾個同學仔欺凌過, 但又沒有其他家長出來SUPPORT佢, 感覺有做SHOW的成分

鞋印又沒有相, 奇怪 ...

如果有人諗到利用個仔黎做show,果個人正白痴

首頁

尾頁

跳至