自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

venusbbpig 發表於 22-5-16 07:31
回覆 omekmh 的帖子

但我又真係唔明點解要落香港生,要迫個女分隔2地幾年,仲要個女咁掛住自己,我就一定 ...

人有高理想是正確的,特別是為自己的子女而出發,就正如好似好多人為了送子女去英國讀書一樣。而且两地距離又近,學校假期又多,上落也不是什麼大問題。

最緊要佢哋大家之間有愛,能教養一個乖巧的小朋友出來,對父母感恩,對社會有貢獻。

子爵府

回覆樓主:

把聲好聽但唔夠氣,講野有d 奇怪要train 下communication, 要紅唔係話做個乖乖囡就紅到

象牙宮

回覆樓主:

辛苦放香港讀書,結果書都未讀完,唔知成績點就出黎拋頭露面唱歌,我係佢阿媽我會傷心多d, 如果唔係想攞福利或發達

子爵府

無話可說 發表於 22-5-16 11:13
辛苦放香港讀書,結果書都未讀完,唔知成績點就出黎拋頭露面唱歌,我係佢阿媽我會傷心多d, 如果 ...

拋頭露面?依家咩年代呀?
如果佢有天分又有機會,唔通死牛一邊頸,點都要佢讀完書先咁唔化咩
機會唔係時時有,書就可以讀到老,冇必要去扼殺佢嘅機會。

侯爵府

電視上呈現出的嘢, 睇吓就算喇唔好當100%真實

crazypaper    發表於 22-5-16 11:37

象牙宮

OHIMESAMA 發表於 22-5-16 11:26
如果佢有天分又有機會,唔通死牛一邊頸,點都要佢讀完書先咁唔化咩
機 ...

起碼完成埋最基本中六先啦!正常父母想比自己仔女最好教育,而唔係想仔女盡快搵錢,玩下無所謂,但唔係而家咁囉!

象牙宮

naicha 發表於 22-5-16 11:27
電視上呈現出的嘢, 睇吓就算喇唔好當100%真實

可能背後已經係1個惡霸公主

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

加菲貓3 發表於 22-5-15 21:48
可惜佢把聲,辦識度唔得。

佢而家先17歲,應該仲有得發揮。
我覺得佢似梅姐果type!太girly 唔啱佢。

大宅

好鍾意聽炎明熹唱歌,如果有睇開聲夢嘅,一定會知唔止一個音樂人讚過佢把聲好特別,一聽就知係佢唱

大宅

回覆 卡宜 的帖子

麻麻地佢,個人感覺而己

子爵府

無話可說 發表於 22-5-16 11:34
起碼完成埋最基本中六先啦!正常父母想比自己仔女最好教育,而唔係想仔女盡快搵錢,玩下無所謂,但唔係而 ...

讀到書當然係好,但唔係唯一出路,而且點解會覺得人哋係想仔女盡快搵錢?
佢媽媽都係高學歷,係疫情期間緊守崗位,你認為佢係你諗得咁貪錢?
而且佢依家有話唔讀書咩?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

OHIMESAMA 發表於 22-5-16 11:26
機 ...

咪係,唔係個個都讀到書

伯爵府

子若 發表於 22-5-16 09:44
把聲好聽但唔夠氣,講野有d 奇怪要train 下communication, 要紅唔係話做個乖乖囡就紅到

...

把聲唔夠實同響,有時聽落唔係咁舒服啦

反而其他人如 單依純/安崎/etc把聲好透徹好舒服( 純純真係好靚聲又有技巧)

唔係話佢唔好,但不是我喜歡的聲線

象牙宮

OHIMESAMA 發表於 22-5-16 11:54
讀到書當然係好,但唔係唯一出路,而且點解會覺得人哋係想仔女盡快搵錢?
佢媽媽都係高學歷,係疫情期間緊 ...

當然讀書唔係唯一出路,但點都要完成基本中六學歴啦!如果父母唔係貪福利,或者追生男丁,咁專登黎香港生,又比人湊大都係鍾意香港既教育比較好啫!而家都唔知呢位少女究竟仲係大陸搵緊錢,定返左黎香港繼續學業呢?有錢女父母都好似無比個女成日出show啦!第2批又就黎面世,咪即管睇下又點!我係作為人地阿媽咁諗,我都無要求個仔讀大學,但最基本係要中六畢業,除非上到中學已經科科唔合格

大宅

venusbbpig 發表於 22-5-16 07:31
回覆 omekmh 的帖子

但我又真係唔明點解要落香港生,要迫個女分隔2地幾年,仲要個女咁掛住自己,我就一定 ...

我估係因為gigi個姑媽係大陸嫁咗比個香港人,即係佢姑丈,gigi爸妈又想係香港生活,所以就係香港生gigi,等個女等日申請佢地黎香港定居掛

子爵府

無話可說 發表於 22-5-16 13:44

當然讀書唔係唯一出路,但點都要完成基本中六學歴啦!如果 ...

真係好笑,強烈feel到你葡萄人哋個女有天分、有能力又搵到錢,冇嘢都特登搵嘢嚟鬧!
你慢慢繼續眼紅人哋啦

伯爵府

好媽媽勳章

佢都似係一個乖女,但我覺得佢每次講野的表達好怪,加埋一些小動作, 變成有D做作,應該有人要教下她對答的技巧。炎仍好多發展的可能性,但我個人覺得BK 經常讚到她天上有地下無,有人對她有批評就話眼紅唔抵得,又話她仲細個,17歲唔細的了, 好多藝人入行都係17, 18歲的。

別墅

回覆樓主:

其實都幾搞笑,另外一個post講梁芷珊同啲仔女去旅行唔返學就個個讚。依家Gigi可能停學幾個月為實現自己理想而吸取多啲經驗就話點解唔讀完書先。唔通讀國際學校就冇問題

男爵府

馬卡龍lover 發表於 22-5-16 11:50
好鍾意聽炎明熹唱歌,如果有睇開聲夢嘅,一定會知唔止一個音樂人讚過佢把聲好特別,一聽就知係佢唱
...

我由聲夢開始留意Gigi,佢唔止唱歌和髮型,佢係一個我見到對台前幕後好禮貌的女孩,沒有公主病,唔作狀,好多時帶畀人正能量。最擔心係佢後期承受好大壓力,瞓唔到覺,日日夜夜為佢擔心,祝福佢可以瞓得好。

子爵府

mmkvin 發表於 22-5-16 14:39
其實都幾搞笑,另外一個post講梁芷珊同啲仔女去旅行唔返學就個個讚。依家Gigi可能停學幾個月為實現自己理想 ...

香港人的相標嘛,其實有幾多香港人專登去外國生仔攞居留權一樣。

首頁

尾頁

跳至