自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 20150618bb 的帖子

藝人年齡仲越黎越老冇新血

子爵府

18年後1.0我有睇,題材新鮮,我覺得幾好睇。2.0無咗黃智雯,我更加有興趣睇,因為黃做戲真係好悶。

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

wlea 發表於 22-5-17 17:56
係呀我真係唔明點解妖台收視2,3點唔使搶救,人哋十幾廿點要救
咁又唔知呀!V台就算零收視都係全城追捧架啦!最好笑係傳媒成日話TVB硬撼V台,大佬,十幾廿點收視點樣硬撼2,3點收視咁顛倒呢?近年傳媒為咗吹捧V台,一日到黑倒轉講野,真係人都癲!

其實,尋日個收視報告,都話V台上個星期既收視仲低過TVB J2喎!笑死人!

複式洋房

she007 發表於 22-5-16 14:37
頂雙生陌生人,話cut5集快點結局。
但18年後第一輯我都唔覺得好睇,我估收視都係17,8點。
tvb呢期收視真係 ...

水晶宮

回覆樓主:

第一季我地日日追
好好睇

禁止訪問

水晶宮

BKsquare 發表於 22-5-17 23:03
第一季我地日日追
好好睇

譚仔幾套都係呢類劇,18年,另一套王君馨做佢老婆嗰套,仲有最近佢拎視帝那套,18年我已忘記劇情,後兩套的問題都係前面成日重覆某些情節,要去到中後至比較好睇,整體其實只係一般。

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

至憎睇陳山聰,趙希洛,曹永廉...!!!
雙生陌生人咁好睇咁多好戲演員都要cut5集真係好可惜...!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章

ChingYee123 發表於 22-5-17 22:55
咁又唔知呀!V台就算零收視都係全城追捧架啦!最好笑係傳媒成日話TVB硬撼V台,大佬,十幾廿點收視點樣硬撼2 ...

子爵府

ChingYee123 發表於 22-5-17 09:19
其實近日個個電視台收視都跌啦!我尋晚睇最新收視報告,V台黃金時段收視都大跌,由3點幾收視跌到2點幾收視 ...

根本係D小朋友返学,咪早訓

公爵府

sasa@uk 發表於 22-5-17 06:05
18年好睇呀,期待2.0

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我會睇,18年第一輯好睇,期待

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

tannfu 發表於 22-5-17 19:06

tvb 可能怕左用好多資源去處理的人[五虎將]紅左喇.........又跳草裙舞,所以出的什麼歌舞新星,平靚正

大宅

ChingYee123 發表於 22-5-17 22:55
咁又唔知呀!V台就算零收視都係全城追捧架啦!最好笑係傳媒成日話TVB硬撼V台,大佬,十幾廿點收視點樣硬撼2 ...

因為V台唔係靠收視去SELL廣告費

TVB就因為以前一直都2X點(最低), 搞到現在好多時都只係1X點, 就俾人說. 每年廣告部SELL人買廣告, 係靠劇集HIT, 現在只有1X點, D 廣告商會嘈, 所以要救亡. 之前未有疫情, 每年台慶前後會SHOW HAND咁出晒的藝人同下一年劇集叫人落廣告, 我有幸跟上司見識過

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

033118 發表於 22-5-18 12:23

TVB就因為以前一直都2X點(最低), 搞到現在好多時都只係1X點, 就俾人說. ...

V台唔係靠收視去SHELL客?咁佢靠咩去SHELL客落電視廣告?唔好同我講佢係靠網上平台SHELL客呀?網上平台廣告同電視台廣告係兩種唔同廣告客路架!

TVB既電視廣告,同MY TVB SUPPER 平台廣告都係分開計的,收費都差天共地!

事實係,V台呢兩年因為收視有所提昇,由1-3點收視,提昇至1-5點收視,所以舊年廣告費要求加價,由黃金時段每30秒1萬1加至每30秒1萬5,加幅高達4成。但今年佢又要求加價,但廣告商會話以V台咁既收視率,佢既廣告費偏高喎!

TVB電視黃金時段既廣告費就每30秒14萬幾,過去兩年唔敢加價,今年先再略為加咗少少至每30秒15萬左右,有輕微加幅!

大宅

033118 發表於 22-5-18 12:23

TVB就因為以前一直都2X點(最低), 搞到現在好多時都只係1X點, 就俾人說. ...

每年台慶前後會SHOW HAND - 係電視巡禮sell 來年有乜節目吸引客戶落廣告, 年年電視城搞早幾年試過會展搞, 呢2年直頭取消咗. 佢地班偽人做佈景版, 客人任由合照, 睇中左仲有廣告拍架. tbb一向以收視做買點, 佢地黃金劇集時段跌到去只有15點, 膠層真係要諗下計.

至於話男女主角老, 老一樣可以做主角, 鮑姐仲做得好好. 問題做番啱年紀角色. 雙生角色根本唔啱馬不忠做, 眼又凹又膠

033118    發表於 22-5-18 16:17

子爵府

回覆樓主:

十八年第一輯好睇喎,係黄智雯做戲唔得啫

珍珠宮

she007 發表於 22-5-16 14:37
頂雙生陌生人,話cut5集快點結局。
但18年後第一輯我都唔覺得好睇,我估收視都係17,8點。
tvb呢期收視真係 ...

我覺得救唔到

珍珠宮

自由自在228 發表於 22-5-18 16:14
十八年第一輯好睇喎,係黄智雯做戲唔得啫
第一輯真係唔錯

珍珠宮

tannfu 發表於 22-5-17 19:06

另外d新人演技都唔太好

首頁