自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

回覆樓主:

如果退租你又要搵地方搬,一來一回都要畀幾千蚊,不如再同業主傾下,3,7,6,4分賬啦。整完你又有新冷氣用,爽爽

瑪瑙宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Rita 發表於 22-5-17 13:33
單位裡面有D細微損壞,我都係自己出錢整就算,冇煩業主的

如果業主唔係等錢洗,真係遇到好租客平d 都無所謂。

大宅

2021勳章

業主無非覺得太貴,或者建議佢改窗口式冷氣,應該會平一半。

別墅

littlehoneymum 發表於 22-5-17 21:31
夏天冇冷氣,確係好辛苦!好難住多兩個月!

如果業主上門嘈,你唯有報警!

係,我同老公商量都係暫時唯有用Lee個方法,暫時用住個廳冷氣先,還有一間房冷氣係好既,將就住埋2個月。預咗佢會上來嘈,再諗點對付,多謝JM

大宅

anteater 發表於 22-5-17 21:46
如果退租你又要搵地方搬,一來一回都要畀幾千蚊,不如再同業主傾下,3,7,6,4分賬啦。整完你又有新冷氣用 ...

今次壞冷氣,下次壞熱水爐,再下次爆水渠~~條數好襟計,除非平租就話啫!

公爵府

2021勳章

你退租佢可以唔理你咩?

別墅

manman333 發表於 22-5-17 21:37
退租! 冷氣都唔整,有冇攪錯!
你唔租佢重新再租佢都要比晒冷氣錢啦,明顯蝦你。
唔交租, 住兩個月走,佢 ...

我諗緊如果佢上來嘈,就俾我老公出門同佢理論,我自己喺屋陪住小朋友,將就住埋2個月即搬,反正佢宜家扮啞,唔覆我,又Cut線,冷氣又唔整,話退租又當睇唔到

別墅

anteater 發表於 22-5-17 21:46
如果退租你又要搵地方搬,一來一回都要畀幾千蚊,不如再同業主傾下,3,7,6,4分賬啦。整完你又有新冷氣用 ...

個業主其實年年加租,疫情最嚴重時都要加500,所以其實我都唔想再租,因為宜家個價都同市價一樣甚至還高一些。

別墅

廢柴孖條 發表於 22-5-17 21:52
今次壞冷氣,下次壞熱水爐,再下次爆水渠~~條數好襟計,除非平租就話啫!
...

一哋都無平,租左2年幾,年年加租,疫情最嚴重的時候都要加500,我朋友個業主都減租,現在租金已經高於市價一DD。

別墅

Ononluk 發表於 22-5-17 21:53
你退租佢可以唔理你咩?

佢真係唔覆我,電話cut線,唔知佢想點,又拒絕溝通

侯爵府

2021勳章

clean112 發表於 22-5-17 19:12
租屋,2間房冷氣機都壞咗,搵師傅話要換新,因為係出邊部窗機壞,要搭棚之類,大約需要2萬幾,業主要求我同 ...

退租好呀 佢搵過個新租客都要換冷氣,唔換搵鬼租佢。

珍珠宮

虎到金來勳章 2021勳章 2018復活節勳章

俾一半也過萬蚊
傻的嗎?
搬!

公爵府

2021勳章

clean112 發表於 22-5-17 22:01
佢真係唔覆我,電話cut線,唔知佢想點,又拒絕溝通

留言正式通知,有白紙黑字有錄歌,佢唔出現,最後兩個月唔交租走人。

伯爵府

2021勳章 開心吸收勳章

梗係唔夾錢啦,如果整好咗佢話要收返層樓咪死火。

大宅

2021勳章

回覆樓主:

住多2個月住埋個按金,期間要同小朋友講個情況,俾心理準備等業主萬一嘈上門,小朋友都冇咁驚。

大宅

clean112 發表於 22-5-17 21:09
上來拍門預咗鬧交,而且個業主又有D打橫來,咁我唔想小朋友見到媽咪爹地同老人家鬧交 ...

同小孩入房、叫c6 同佢行出走廊吵飽佢、上得黎吵幾多日。

別墅

telfast 發表於 22-5-17 22:21
住多2個月住埋個按金,期間要同小朋友講個情況,俾心理準備等業主萬一嘈上門,小朋友都冇咁驚。
...

係,我都要同個小朋友港定先,就算嘈,要我老公出去屋企門外同業主嘈,我同小朋友喺間房。

別墅

josephbaba 發表於 22-5-17 22:25
同小孩入房、叫c6 同佢行出走廊吵飽佢、上得黎吵幾多日。

係,我都咁話。

翡翠宮

牛年勳章 2021勳章

你試下唔交租,佢自然會搵你
上黎嘈你咪嘈返佢,大大聲唱俾啲鄰居知佢咁離譜,到時call埋agent上黎,三口六面講清楚退租同冷氣問題唔可以扣租,搵屋企人錄低成個過程keep record。

珍珠宮

回覆樓主:

唔交租,拖夠兩個月就走啦!有啲人係無得傾。

首頁
34567...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊