自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

水晶宮

個問題係,都唔好食

水晶宮

Mochachoi 發表於 22-5-18 12:44
阿爺好重視糧食分配。之前先話吾比浪費食物。如果真係開戰,足夠14 億人糧草好重要。
網上亂講野,找死!
...

近年都話唔可以浪費, 佢都唔識低調d.....
不過轉頭可能話褓母幫佢哋食埋啲頭同尾 佢地講嘅嘢非正常人思維, 講完都唔覺尷尬

大宅

Carol999 發表於 22-5-18 10:29
相信大陸仍然有唔少呢啲一朝得志嘅暴發戶

啲暴發戶係毛毛攪共產時,佢哋祖先有地分落咗,留返俾佢哋。
現代共產党要塊地起樓時,共產党就補咗舊錢俾佢哋叫佢哋走。

同埋有班早10年8年食港中生意條水嘅人。
佢哋都唔係真正有能力而致富嘅人。
早10年廿年,尖咀排晒隊買名牌咪就係依啲人囉。

佢哋啲價值觀就係我有1千幾百萬好威囉唔該,
行為係特別攪鬼好笑,又好鬼非洲和尚㗎喎。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

習大大唔係落左禁令,唔準食播浪費咩?

男爵府

對佢2個無好感

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

D..D 發表於 22-5-18 13:39

其實我覺得啲食播真係無聊

公爵府

牛年勳章

D..D 發表於 22-5-18 13:39

咁佢兩公婆又唔算違反習大嘅禁令喎!佢地唔食冇浪費架,比晒保姆食丫嘛!唔係咩?
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

伯爵府

Enidd 發表於 22-5-18 10:26
日前陳浩民與妻子蔣麗莎一同直播食小龍蝦,足足有成5KG,網民起初都質疑他們能否吃光。蔣麗莎表示:「我們 ...

寸部份網民食唔起龍蝦?
你估你食緊澳洲龍蝦咩?
垃圾坑渠蝦咋喎

公爵府

牛年勳章

whitebyKiKi 發表於 22-5-18 13:50
寸部份網民食唔起龍蝦?
你估你食緊澳洲龍蝦咩?
垃圾坑渠蝦咋喎

大陸好興食小龍蝦架!唔平架!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

已刪除用户

大宅

Jane1983 發表於 22-5-18 10:48
繼要保姆好感恩地食佢地口水尾後,又一力作。

呢個女人好惡頂。

唔理解到佢兩公婆點做得出

大宅

E兩公婆睇樣都覺得衰格

水晶宮

回覆 bettywong96 的帖子

有乜出奇?男的試過借醉,當眾非禮女藝人。女的大肚期間,同記者講老公幫佢剃下體毛,仲影晒相打咗格提供比記者。佢地兩個根本就係核突和下流的人。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

陳太真係又醜又 cheap
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

AACheungCheung 發表於 22-5-18 13:06
係5kg , 唔係5斤呀

吓,咁癲
佢真係樣同行為都咁出位

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Enidd 發表於 22-5-18 10:26
日前陳浩民與妻子蔣麗莎一同直播食小龍蝦,足足有成5KG,網民起初都質疑他們能否吃光。蔣麗莎表示:「我們 ...

若當真,都幾無品

男爵府

zitamamama 發表於 22-5-18 12:35
依個女人其實咩料?

以前做車模,著既衫有咁低得咁低,嗰時打假波 ,有咩露得出都盡露,典型暴發戶格

公爵府

sharon26788 發表於 22-5-18 13:09
小紅書一定我就係頭位剪角,最污糟位置,再用海底撈小龍蝦醬包炒,好方便,一定要浸入味先好食:la ...

活生生時剪? 我見好生猛,係咁周圍爬,番到屋企唔知點算ja,係咪可以好似蝦咁,放入雪櫃雪到佢訓覺?

水晶宮

wombphoto 發表於 22-5-18 12:10
終於有人講
淡水坑渠蝦都好食既?

小龍蝦係飼養食飼料,反而其他蝦類自由覓食,佢哋有冇去過坑渠食過垃圾,就冇人知啦

公爵府

2024勳章

amypekkle 發表於 22-5-18 12:44
「我們吃小龍蝦不吃頭,不吃尾,不吃黃,就吸中間的一點味道。」~
其實睇佢文字寫,我唔太明佢食乜?
我 ...

不吃頭,不吃尾, 不吃黃。。可能喜歡吃個殼 佢口味真特別

首頁
23456...7

尾頁

跳至