自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

菲比108 發表於 22-5-29 12:25
之前果部係水貨amazon買。之後因為我整壞左。咁就拎支水貨去美麗華果度9折買左行貨。2支都係platinum
...

又係我, 請問你哋用咩風筒

大宅

pandc 發表於 22-5-21 17:18
唔該晒。見Sephora有85折,忍唔住買咗platinum

你買咗幾$?

大宅

回覆樓主:

同你感覺一樣!!!好多人話好用,但唔覺
夾完係順同直,2,3個鐘後好鬆散,髮尾飛晒,搽左髮尾油都一樣。仲變到好似電左髮咁s型!
頭髮問題困擾左耐,之前做過幾次直療,唔持久
想知有無直髮噴霧好用

伯爵府

chuchu789 發表於 22-5-29 12:33

一部髮型屋果隻大風筒
一部小米

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

sze701 發表於 22-5-29 12:35
同你感覺一樣!!!好多人話好用,但唔覺
夾完係順同直,2,3個鐘後好鬆散,髮尾飛晒,搽左髮尾油都一樣。仲 ...

解決髮質問題先,髮尾油對你未必最有效,當然可以繼續用,但我會加強返補濕先,你需要補充水份,用返個補水mask 先啦

大宅

Mimmy 發表於 22-5-28 19:41
GHD效果較好

1.購買時盒內有一小包防潮包,要一直保存嗎?
2.如果經常用/日日用,你地一支夾大約用到幾耐?
3.夾直,可以keep到幾多小時?
4.夾曲,可以keep到幾多小時?要噴定型嗎?
5.你地每次用完點收納?要等佢散熱?電線係咪唔可以繞住支夾?
6.在外國買,可以在香港保養?

謝謝各位解答

大宅

pky726 發表於 22-5-20 20:14
睇你係頭頂夾起,定中間開始夾啦,如果頭塌同曲髮,我寧願頭塌呀,天生曲真係好難頂,特別潮濕日子多天線, ...

1.購買GHD時盒內有一小包防潮包,要一直保存嗎?
3.夾直,可以keep到幾多小時?
4.夾曲,可以keep到幾多小時?要噴定型嗎?
5.你地每次用完點收納?要等佢散熱?電線係咪唔可以繞住支夾?
6.在外國買,可以在香港保養?

謝謝各位解答

大宅

牛年勳章

Mimmy 發表於 22-5-29 14:17
解決髮質問題先,髮尾油對你未必最有效,當然可以繼續用,但我會加強返補濕先,你需要補充水份,用返個補 ...

請問補濕Mask有冇推介?謝謝

珍珠宮

mafa091011 發表於 22-5-29 17:56
3.夾直, ...

個盒我都無keep , 用完我會放低,完全放涼,工人會幫我包返入個黑色膠套
朝早我會搽少少髮尾油,正常唔係潮濕天,夾完都keep 一日直髮,夾curve 我見我同事都無搽野都可keep 一日
水貨當然無保養

珍珠宮

不離不棄 發表於 22-5-29 18:05
請問補濕Mask有冇推介?謝謝

最近用Pantexx一盒六粒爆水mask 都ok

大宅

牛年勳章

Mimmy 發表於 22-5-29 18:12

好的,謝謝推介

大宅

Mimmy 發表於 22-5-29 18:12

敷幾耐?
我用過一支個d,完全無料到

子爵府

3.夾直, ...
個盒掉左,防潮無必要keep。
電器嘅野好難講,我嗰支條電線唔知係咪俾我扭曲左,用左2年有一排過電時work時唔work, 我嗰支係外國訂,初時以為香港無保養,打去一問點知有,email張單俾佢影埋相,用順豐send番支壞左嘅夾俾佢,第日我就收到佢send左支全新俾我,服務算係幾好!

用完最好放涼後,入番佢個膠套封住個頭會好d。電線就盡量唔好撓得太實會好d。
至於用完佢keep到幾耐,好難講,一來睇下天氣是否潮濕,睇你髮質同夾嘅方法,本身有無整過負離子,如果唔潮濕嘅話都keep到一日,但我自己本身7至8個月就要整負離子keep下先ok!

夾曲。。。我未試過!

珍珠宮

好媽媽勳章

pky726 發表於 22-5-29 21:56
電器嘅野好難講,我嗰支條電線唔知係咪俾我扭曲左,用左2年有一排過電時work時 ...

原來外國訂都可以喺香港保養 不過我冇keep單

琥珀宮

電器嘅野好難講,我嗰支條電線唔知係咪俾我扭曲左,用左2年有一排過電時work時 ...

「用順豐send番支壞左嘅夾俾佢」
Send去邊?係外國還是香港代理?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

3.夾直, ...

1.個盒擺左十日, 用到冇壞就掉左 (竹9係水貨)

2. 經常用左2年未壞,之前枝amika用左4年都未壞

3.夾直如果唔係好潮濕可以keep到大約10個鐘鬆啲, 潮濕就算吧好快唔直

4.夾曲咁耐都未試過

5.我12蚊店買左隔熱墊, 用完就咁擺枱面, 耐唔用先入返個套, 電線我係較左要用幾長後就紮起多既, 冇繞起

6.在外國買,可以在香港保養? 未壞過唔知

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chuchu789 發表於 22-5-29 12:33

我用樂聲

別墅

請問你係邊個外國網訂

子爵府

chuchu789 發表於 22-5-30 00:15
請問你係邊個外國網訂
Selfridges

子爵府

木土土 發表於 22-5-29 22:31
「用順豐send番支壞左嘅夾俾佢」
Send去邊?係外國還是香港代理?
香港代理呀,即hk ghd
佢叫我用順豐寄番俾佢,第日就收到佢地用特快寄左支全新嘅嚟,超正!

首頁

尾頁

跳至