自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

民房

早排係《家匠TMF》訂造左一堆傢俬,送貨果日,原本滿心歡喜既我地,真係晴天霹靂!送到黎既傢俬,裡裡外外都有勁多肉眼可見既破損!(如下面相片所示)內外好多位置都花晒爛晒

我地仲有係佢果度訂造左D鞋櫃、組合櫃等,所有既地腳線都明顯地開大左好多,就好似慌死放唔落D傢俬咁,結果就出現左好多個好大既窿位!

明明係度身訂造,亦都一早安排左師傅上門黎度好尺架啦,結果都整到D線位咁大咁高,勁肉酸、勁礙眼!咁樣點算係度身訂造啊!?如果當初知係咁既話,我去買現成傢俬仲好啦,一黎唔會有咁多明顯瑕疵,最重要價錢平成一大截!仲唔洗曬咁多時間!而家曬左十幾萬,換黎一堆次貨瑕疵品!仲以為你地家匠係專業既,點知伏到人都癲,簡直垃圾!混水摸魚!

眼見新傢俬既外部同內部都有多處損爛、崩口既問題,我當時已經即時拒絕收貨,但係送貨既人表示佢地唔會咁樣將D傢俬運返番去,係都要我簽收左先,跟住再按程序同家匠果邊聯絡番,話要經番公司果邊開個file立左案,佢地至可以再派人黎收番D傢俬走,我當時就信左佢,跟手即時同家匠果邊溝通番,佢地之後再派左人上門影番低傢俬既情況,同做左個reportmark低番有D咩問題,而家淨係肯再派人上黎修修補補!但問題係D木已經刮花晒,內外都傷晒啦...

強烈建議大家買傢俬,千祈唔好揀「家匠TMF」!搵D垃圾瑕疵品當高檔貨黎賣!

後續:

當時已馬上投訴, 前後傾過7-8次電話. email來往, 但每次都話唔會退款, 仲話公司一向唔會賠償、無呢D政策,公司唔會退款、退貨, 只會做執修, 借問聲爛到咁既樣點執呀? 周旋左好幾個月,最後回應話只會賠償5000元 (見下圖), 仲要推卸責任, 話係供應商既問題, 講到唔關自己事,好幫D客人咁,非常無良兼無品!!

再加上佢地既態度暗示緊我係到R著數, 有無攪錯? 根本係無良奸商!!

P.S. Po文相片只係其中一小部分,未能一一盡錄。

水晶宮

畀面勳章

嘩,好差吓喎

水晶宮

回覆樓主:

嘩,好崩潰喎
所以我全屋傢俬,只會叫裝修做埋。

公爵府

2024勳章

回覆樓主:

第一張都爛得好過份喎

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

好離普,咁都夠擔送比客

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

咁多瑕疵嘅?
消委會/海關/東張西望/小額錢債

民房

回覆 lovelybaby2015 的帖子

真係好差🥹日日見住佢地🥲🥲

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

癡線!好似人地唔要掉出嚟二手傢俬咁,佢究竟有冇度過尺?係咪同第二戶人家嘅傢俬掉亂呎寸?

水晶宮

回覆樓主:

完全不能接受

象牙宮

真係好差,似舊樓傢俬,
板係纖維板?好似好差小心濕會發脹。
所裝修一定搵師傅做理傢俬。

男爵府

回覆樓主:

實x旗下 呢間Y店一向差,網上勁多投訴,我以前都中過伏

伯爵府

要改名叫 TMD

海綿大哥    發表於 22-9-29 15:24

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

咁大間公司都咁差,其實對商譽好大影響,如果無把握做得好,不如剩係賣現成商品

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

珍珠宮

咁多窿?好似裝完拆番落嚟咁

用戶要求終止服務

建議你直接喺佢Facebook留言,俾埋啲相佢哋睇,等啲人知道佢有幾「好」。

BTW, TMF其實都係實惠旗下的

用戶要求終止服務

再唔係要求換貨或者退貨,唔得嘅話就話唔符合商品說明條例,報海關

公爵府

SammySammy22 發表於 22-5-19 18:17
早排係《家匠TMF》訂造左一堆傢俬,送貨果日,原本滿心歡喜既我地,真係晴天霹靂!送到黎既傢俬,裡裡外外 ...

木質都唔靚啦。咁都要十幾萬?可能佢都係淘寶訂貨。再講五金件,我係做哩行既,見佢手工就知唔係高檔貨

水晶宮

回覆樓主:

聽落個名有點印象,應該電視賣過廣告,樓主因乜搵呢間同有冇睇過網上評價?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

真係好差 希望你成功追討

首頁
12345...7

尾頁

跳至