自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

WHPH 發表於 22-5-22 10:45
回覆 白毛毛 的帖子

我都忍唔住要出聲,你實在說出了我心中所想。我完全睇唔到邊度有人八卦佢育兒方法,況 ...

唉~ 十萬個同意。

有時諗,d會員,例如樓主咁,打咗字又要刪字delete自己講嘅嘢,咩玩法?
咁大個人,唔係講嘢寫嘢前諗清楚,話晒都係公開論壇,打得上去就係俾人知,唔想係人知就唔好打,亦需有理,有禮。

成件事攪到參予討論的人覺得好謊謬

大宅

白毛毛 發表於 22-5-22 09:58
其實呢, 本來諗住唔再係呢個topic,但見樓主一而再話人離題,八卦佢育兒方法.
雖然樓主delete哂前面的文,但只 ...

謝謝你! 講得好好

大宅

Astra00 發表於 22-5-22 09:05
你終於有個回應係正常有禮貌,難得。早知將你之前精彩內容截圖比大家欣賞啦。你咁勁辯論。

從來沒否定「 ...

唔好理係咪咩正常回應,都告一段落,下台階姐,無咗前面,俾幾個正常嘅回應都係俾d無睇過嘅人士補補腦,改變個觀感。呢d心理學甚至管理學都有呢d theory去解釋human behaviour。

佢d邊係叫辯論 ,咁係對“辯論”一字好降格,我唔覺得有人同佢“辯”過佢一兩句,個個都客氣就住唔招惹樓主。真係落場辯論,點會scroll到咁多版。
forum好多人睇,總有人搵啱自己要搵的資訊。

珊瑚宮

回覆樓主:

其實我唔知呢度發生咩事,但見到樓主話呢度有“一類”師奶同佢拗,跟住見到樓主頭幾頁話自己離題而自宮,就知呢度係有另一把尺,自己都無時間培養興趣去討論落去……

大宅

bing-jing 發表於 22-5-22 11:30
其實我唔知呢度發生咩事,但見到樓主話呢度有“一類”師奶同佢拗,跟住見到樓主頭幾頁話自己離題而自宮,就 ...

我係見中段有人“洞悉”咗樓主係疑似某個舊會員,之後,樓主就開始刪佢前段有關好多background 同reply style的帖。 我見佢地咁講咋

伯爵府

2024年龍年勳章

Vana 發表於 22-5-21 14:53
我屋企人完全冇人脈, 靠自己, 佢英文好成績好,同埋我諗實習嘅時候佢真係好努力

講多一樣,當時高等法 ...

睇到都眼濕濕

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Augesttime 發表於 22-5-21 16:44
讀緊year 1咋。 前路漫漫...

開心的是,佢真係喜歡,讀得津津有味,亦讀得輕鬆都考得算好好好好,有時成功感都要咁樣續d續d賺返嚟...

加油!

首頁

尾頁

跳至