自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 MrBeast 的帖子

哈?哈哈哈哈,口罩可以大大減低傳播呀。除非戴得唔好或者極親密。不過針就真係預防唔到啦。好夜啦,早抖啦。好好休息同埋心情愉快身就真係有助健康抗疫啦。

大宅

MAMARI 發表於 22-5-26 00:21

哈?哈哈哈哈,口罩可以大大減低傳播呀。除非戴得唔好或者極親密。不過針就真係預防 ...

我都覺得帶好口罩比打針更有效

侯爵府

MAMARI 發表於 22-5-26 00:21

哈?哈哈哈哈,口罩可以大大減低傳播呀。除非戴得唔好或者極親密。不過針就真係預防 ...
morning, 同意呀, 唔好成日疑神疑鬼杞人憂天對身心健康抵抗力好有幫助癌症都快啲好返

男爵府

港大李嘉誠醫學院公共衛生學院流行病學講座教授高本恩、港大李嘉誠醫學院藥理及藥劑學系榮譽助理教授陳德光今日(16日)發表文章指,推算第五波有逾400萬人感染Omicron BA.2,因應高接種率及大量感染後築起群體免疫屏障,相信第5波正漸減退並將在數周內結束,認為再進一步「谷針」對往後疫情社區感染個案影響不大,此刻透過疫苗通行證建立的免疫屏障已失去意義。
文章指出,年輕成年人在日常生活必須使用疫苗通行證,如拒絕打針不能上班上學,即便他們有權拒絕打針,惟政策本質上與強制接種無異,認為此舉嚴重限制個人自由,本質上亦違反「知情同意」下拒絕打針的原則。

伯爵府

Kittymummy 發表於 22-5-25 19:35
繼續打啦,唔出事係自己身上既人,係唔會識驚架。

沒報的大把

水晶宮

sasatt 發表於 22-5-26 08:17

沒報的大把

咩都唔關支針事,冇臨床數據,針兩年都未註冊。大量人睇西醫,中醫更加。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

sunshine0613 發表於 22-5-21 16:26
我侄女(2X),堅持唔打,佢仍然生活到。
因為其他人打咗, 保護緊佢.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

水晶宮

emt1314 發表於 22-5-26 08:30
因為其他人打咗, 保護緊佢.

打左針都可以係超級傳播者,打左針點樣保護未打嘅人? 打針目的係防染疫後重症,想要得到疫苗嘅保護係要自己打,靠身邊已打嘅人係保護唔到自己。

水晶宮

Elenalan 發表於 22-5-26 08:44
打左針都可以係超級傳播者,打左針點樣保護未打嘅人? 打針目的係防染疫後重症,想要得到疫苗嘅保護係要自 ...

入得食店,即係打左針,都係中招,真係唔明點保護人囉

大宅

Anpanmama 發表於 22-5-25 12:36

為反而反呢啲叫做反社會人士格,所有其他正常人做嘅嘢睇 ...

你又幾有本事同能力,香港你多得你唔少持續分化社會,顏色化各人,幻覺有黃人同你對抗衝出黎柒,世界好大唔係只得黃、藍、中立人,針唔針各人有個人原因,叻唔切!

侯爵府

今日第三針劑次:38,878

侯爵府

聽聞下個禮拜政府會加緊巡查疫苗通行證,自己諗

首頁

尾頁

跳至