自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

水晶宮

honoluluwendy 發表於 22-5-22 15:26
問題係 第一次買嘅人絕對係唔清楚個遊戲規則 ,你冇去宣傳呢樣嘢 ,當你去到買牙膏時,你先知有贈品, 你 ...

再講多一次,百佳就係咁 ,整體服務是差的,總之佢有嘅優惠我會自己搵,搵唔到就望下有無放喺收銀!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

白毛毛 發表於 22-5-22 14:35
我成日去百x,自助付款,咁耐都無留意有啲貨品會有贈品呢樣嘢。下次我要留意下同埋因為你哋講,我先知有贈 ...

是呀... 試過一次..用自助俾,原來過300 就可1元買軟糖買, 但自己唔知, 所以MISS 左

同一日, 又走去買雪糕, 去排隊見阿姐問前面果個買唔買軟糖先知... 同阿姐講番,但佢話周圍有貼海報啦... 你睇5到, 過左補唔番啦... 跟住, 佢 提我買雪糕夠數有個雪糕批送... 我又是發雞盲睇唔到佢D 海報, 結果阿姐走去幫我搵件雪糕批 俾我....
Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

百佳態度多數差

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

baby_yee 發表於 22-5-22 14:36
成日都覺得百佳d收銀態度麻麻。惠康好好多

同感

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我廢事煩,通常唔買呢d,雖然好抵。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Happyhappylive 發表於 22-5-22 16:26
要自己執都冇所謂 但係態度真係一個問題

子爵府

牛年勳章

花生油子 發表於 22-5-22 16:48
係,,,其實屈記同萬0都有比較,,,萬0態度好好多

簡直差很多,屈人寺既又係一副你買就買唔買就算嘅態度,十問九唔應。
萬寧我記得 ,我曾經寫過 email 誇獎過佢啲員工嘅服務。

瑪瑙宮

honoluluwendy 發表於 22-5-22 14:16
剛剛喺大成街市隔離嗰間百差超市買舒適達牙膏, 因為今次嘅贈品全部啱用,所以就買, 因為第一次買, 唔知 ...

本來自己執真係無問題,但佢句緊係自己執真係著左,緊咩係啫?我係度做架?一定要知?有寫明咩?法律規定?人地萬寧係收銀即係你呢個位執架喎,當場要爆佢啦

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

honoluluwendy 發表於 22-5-22 14:16
剛剛喺大成街市隔離嗰間百差超市買舒適達牙膏, 因為今次嘅贈品全部啱用,所以就買, 因為第一次買, 唔知 ...

態度差既我一定blacklist,之後就唔使揀咁多,差果一啲問題唔大,唔值得為呢啲搵氣自己受
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都唔知原來要自己執
惠康同萬寧都係收銀俾

珍珠宮

hinhin_ma 發表於 22-5-22 17:02
是呀... 試過一次..用自助俾,原來過300 就可1元買軟糖買, 但自己唔知, 所以MISS 左

同一日, 又 ...

其實可以係自助收銀機比錢時提一提有贈品, 比個客選擇. 如果想要, 最多cancel, 重新排隊, 好過唔知嘛.

hinhin_ma    發表於 22-5-22 21:26

子爵府

我去fusion/international都唔算差,不過萬寧so far真係好少有唔好既經驗

水晶宮

Vin仔媽 發表於 22-5-22 15:30
係,有時百佳送嘅都實用

之前買dove洗頭水,送蛋、柔順劑、廁紙 .... 我覺得勁抵,所以喺百佳對住張廣告執!
百佳服務不嬲一般,買野有嘅贈品我通常自己執齊!

水晶宮

阿紫 發表於 22-5-22 17:41
我都唔知原來要自己執
惠康同萬寧都係收銀俾
...

牛奶公司同長實嘅分別 !

公爵府

honoluluwendy 發表於 22-5-22 15:02
你睇吓吖!

今次好正

男爵府

hinhin_ma 發表於 22-5-22 16:53
你枝是WALCH 棕色? 我果間是俾綠色的我....

百乖/惠康都是, 要自己去執齊曬先去俾錢, 阿姐就照過機, 對就 ...

點解你地有呢支消毒水做贈品,我樓下其他贈品都有就係無晒廣告入面黑隻牌子消毒水

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

阿紫 發表於 22-5-22 17:41
我都唔知原來要自己執
惠康同萬寧都係收銀俾
...

呢方面惠康同萬寧係比較好

子爵府

牛年勳章

Piglet豬仔 發表於 22-5-22 18:22
點解你地有呢支消毒水做贈品,我樓下其他贈品都有就係無晒廣告入面黑隻牌子消毒水
...

派哂就冇㗎喇! 所以你可以選擇唔買嘅!
因為佢冇保證一定有齊呢七樣嘢

侯爵府

2023年兔年勳章

淘汰差服務員工,保留好服務員工
自助收銀機將會係大趨勢
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

屈臣同萬寧會有人幫手,百佳惠康要自己執,但惠康d姐姐普遍肯幫手,會提你執少咗

我試過屈臣俾少贈品我,咁啱嗰次叫我填問卷,back office職員睇到call我問我邊間方便去攞返

首頁
23456...7

尾頁

跳至