自由講場

跳至

首頁
45678...46

尾頁

水晶宮

2021勳章

天貓 發表於 22-5-26 11:58
佢乜鬼都話唔關事,而家你女已經發成咁,都仲話打得真係黐線….離晒譜 希望你女女快啲好返:for ...

原本唔諗住開相,但真係忍無可忍。係全身都係,塊面同頸都有。個肚兩邊直頭深紅色既蕁麻疹。

水晶宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可唔可以打左2針就完成接種, 有d人未必受到支針..担心既情況下寧願放棄通行證都唔打
唔好話叫醫生寫紙! 危疾醫生都唔比證明唔打得, 更何況呢d問題?

侯爵府

2021勳章

Yammiewu 發表於 22-5-26 11:56
我打完第二針血壓升到16x, 面又抽抽吓,二個月後才冇事, 嚇死我
...

我屋企人打完去到2xx,即時入院,住咗成2個星期。出院後,就未停過唔舒服。

selinako^^    發表於 22-5-26 12:40

水晶宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Yammiewu 發表於 22-5-26 11:56
我打完第二針血壓升到16x, 面又抽抽吓,二個月後才冇事, 嚇死我
...

呢d真係驚架, 努力左 幾十年 經歷咁多風風雨雨都挨得過, 先黎到呢步..有乜事真係好唔甘心

子爵府

yokulami 發表於 22-5-26 11:33
即係細過出過水荳就有機會有生蛇嘅機會嗎?

所以而家有出廣告話50歲打支預防生蛇針,比出過水豆嘅人打。怕到年紀大啲,免疫力下降就好易生蛇。

公爵府

2021勳章 好媽媽勳章

BGCOME08 發表於 22-5-26 08:43
我老豆阿媽唔會再打第3針,之前年年驗身都健健康康,佢哋2個打完2針後就周身唔妥。

我話未必關事嘅,跟住 ...

請問係打科定復?

子爵府

2021勳章

selinako^^ 發表於 22-5-26 12:01
我都係骨痛 , 走黎走去..未打針之前係冇
本住不通即痛 既信念 做左個幾月運動 希望有好轉

咁真係好慘呀,同我家人一樣,佢之前係無架 ….佢因為要返工呀,而家都試緊中醫…..

我自己呢兩年到左邊手臂骨痛到唔郁得,又扯住個心痛,我未打針,醫生未同我認真查清楚就叫我打,但老實講我真係唔夠膽打,我之前嘅骨痛都搞咗好耐……

香港呢兩年真係唔多好,人都唔係幾開心,希望你快啲搵到方法根治痛症,大家都要保重身體

selinako^^    發表於 22-5-26 12:13

水晶宮

fupigpig 發表於 22-5-26 10:41
其實係㗎,我2針都係明顯出風癱,但食抗敏丸就止到,識人打完係d皮膚敏感爛到要睇私家專科,唔止一個,亦 ...
呢d相比致命、嚴重後遺症........ touch wood我都好感恩 問題冇呢d咁嚴重

侯爵府

2021勳章

天貓 發表於 22-5-26 11:58
佢乜鬼都話唔關事,而家你女已經發成咁,都仲話打得真係黐線….離晒譜 希望你女女快啲好返:for ...

算啦,D人話生Can都打得嘛…但我個fd打完就can復發,仲死埋。佢3X咋,接近十年冇復發,一打就…都話唔關支針事㗎

侯爵府

2021勳章

she007 發表於 22-5-26 11:14
其實可以照入嘅,邊有咁啱有人捉,買完自己想要嘅就走人。

但餐廳就入唔到

男爵府

2021勳章

selinako^^ 發表於 22-5-26 12:09
呢d真係驚架, 努力左 幾十年 經歷咁多風風雨雨都挨得過, 先黎到呢步..有乜事真係好唔甘心
...

因為要休息所以辭咗工, 依家仲未搵到,唯有慳D駛, 都傍徨㗎!

侯爵府

2021勳章

其中都夠啦,打左都會中,減重症2針都夠了吧

水晶宮

2021勳章

setrea 發表於 22-5-26 12:13
但餐廳就入唔到

係呀,主要係餐廳,不過我一星期只食1-2餐外面野,所以食外賣都ok

水晶宮

天貓 發表於 22-5-26 12:11
咁真係好慘呀,同我家人一樣,佢之前係無架 ….佢因為要返工呀,而家都試緊中醫…..

我自己呢兩年到左邊 ...
我都想轉個好d既醫師, 話晒 那打素 類似政府中醫, 藥都未必靚+醫師未必有太多經驗

大宅

cbeyond 發表於 22-5-26 11:28
咪睇吓好唔好彩囉
不過呢d人真係無品, 罸款好應該,係連累人地店舖就真係衰格。
...
唔好咁話人啦!咁你又係咪出入商場一定必哂所有安心出行? 無必你又會唔會打999自首?
如果你自己都做唔到咁足就唔好話人啦!

子爵府

Onlok 發表於 22-5-26 11:59
biontech ?
我身邊有人頭兩針打biontech ,第三針轉科興

我諗住夠期打第三針就轉科興…我打完第二針復必泰當晚周身骨痛,第二日發燒,打乞嗤,鼻水好似控制唔到係咁流,似喊咁,好辛苦食藥食咗好幾次先止到,跟住變咗氣管唔掂,要唞大氣,唔順氣會咳,講嘢唔夠氣都會咳,去咗睇專科,話我似哮喘,足足攪咗個幾月先好返。我話我怕咗支針,如必要第三針轉科興。但老闆娘仲話我第二針咁大反應,第三針應該無嘢,叫我照打復。佢正正係打咗二針復都無反應嘅人。

子爵府

2021勳章

Kittymummy 發表於 22-5-26 12:02
原本唔諗住開相,但真係忍無可忍。係全身都係,塊面同頸都有。個肚兩邊直頭深紅色既蕁麻疹。
...

睇唔到相都想像唔到咁犀利,啲人仲嘴gelgel,講咁多野,你話唔影響讀書真係假,做父母點會唔心痛….唔好再下下話聽唔聽話去叫人打針…..

水晶宮

2021勳章

tannfu 發表於 22-5-24 23:40
準備打,雖然唔太想

.me 2

tannfu    發表於 22-5-26 21:59

男爵府

2021勳章

selinako^^ 發表於 22-5-26 12:15
我都想轉個好d既醫師, 話晒 那打素 類似政府中醫, 藥都未必靚+醫師未必有太多經驗
...

仁愛堂D藥ok㗎, JM可以試睇吓

複式洋房

未夠鐘打,慢慢來

首頁
45678...46

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊