自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原來全部唔包割息肉。

象牙宮

睇醫生,有d順便割唔收錢,
有d遂粒計,
化驗就要另加收費。

男爵府

即係去GP樹叫佢寫referal?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

照到有順便割埋同化驗都系多2-3千啫。

子爵府

回覆樓主:

我幾年前係香港專科照係逐粒計,想今年又去照

珍珠宮

畀面勳章

割唔割瘜肉的價錢唔同,正常醫生會講清楚

男爵府

咁應該腸胃一齊照定淨係腸已經得

子爵府

牛年勳章

bestgood 發表於 22-5-25 15:34

兩個唔同部位

珍珠宮

回覆樓主:

如果有保險,價錢分別不大,之前未做過我會做晒腸胃鏡

別墅

bestgood 發表於 22-5-25 15:34

一齊照。

男爵府

cheung2000 發表於 22-5-25 16:00
如果有保險,價錢分別不大,之前未做過我會做晒腸胃鏡

凈係腸13000唔包割息肉,胃要9500加埋兩萬几唔知claim 唔claim得足

珍珠宮

bestgood 發表於 22-5-25 16:12
凈係腸13000唔包割息肉,胃要9500加埋兩萬几唔知claim 唔claim得足

咁問agent claim到幾多再決定啦

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

問左保險先再諗, 我claim得唔多所以分次做
醫生知有保險所以割息肉同檢查, 要加錢, 但買個安心

大宅

睇買乜醫療,自願醫保會有兩個手術賠,可能會賠得足d

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

邊度有需要咪照邊度
我2年照腸一次(有需要、醫生叫),但胃從無照過

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

咁你問埋割瘜肉幾錢囉!唔通做兩轉咩
放下自在

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

提提你,除咗睇大數仲要睇每項breakdown, 因每個項目各自有上限
最好入院前先做pre approval(姑娘識做)quote咗價睇吓有無爆數先。ok就按時入院,唔ok仲有得縮
圖係我上次照腸賠償,俾你參考一下,我手術室係唔夠襟,就算其他項目有錢剩都係要自負$400

如果你想照胃+照腸,唔係講笑,萬一一齊數爆數,你研究吓分開做又點,quote好價錢免失預算

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bestgood 發表於 22-5-25 15:22
原來全部唔包割息肉。

會腸胃一齊照

象牙宮

Charlotte_mom 發表於 22-5-25 18:31
提提你,除咗睇大數仲要睇每項breakdown, 因每個項目各自有上限
最好入院前先做pre approval(姑娘識做)q ...

你係睇 bupa 醫生/自己醫生?
做好批核才入院做?日間定住院?出院唔洗比,單到才找數?

象牙宮

自己搵腸胃科,定保險公司醫生?
有d保險如搵網絡醫生,
批後唔洗比錢的。

首頁

尾頁

跳至