自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

今晨(26日)9時02分,警方接獲保安員報案,稱尖沙咀星光大道內,擺放的一個卡通人物「麥兜」銅像,其肚皮位置被人塗鴉。警員到場了解,正翻看附近閉路電視調查事件經過,事件中暫未有人被捕。

好離譜

la_source    發表於 22-5-26 14:28

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

破壞公物

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

警方到場,用屏欄將銅像圍起,正翻看附近閉路電視調查事件經過。
希望快d拉到破壞者

公爵府

2023年兔年勳章

捉到佢嘅話,要係佢肚腩上刺番呢個 tattoo 上去

大宅

回覆樓主:

損人不利己既自私行為

大宅

Audrey1999 發表於 22-5-26 11:08
今晨(26日)9時02分,警方接獲保安員報案,稱尖沙咀星光大道內,擺放的一個卡通人物「麥兜」銅像,其肚皮位 ...
破壞公物真係唔得囉!

侯爵府

Amy1974 發表於 22-5-26 11:18
仲要罰款$52800

男爵府

虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

依家最憎人破壞公物, 希望警察快D拉到人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

破壞公物

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章

Amy1974 發表於 22-5-26 11:18

幸福可以好簡單

伯爵府

Audrey1999 發表於 22-5-26 11:34
仲要罰款$52800

呢個銅像,要50萬

子爵府

破壞公物

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

衰格到無倫, 快d 捉到佢罰返佢十萬八萬就啱

琥珀宮

回覆樓主:

侯爵府

TOMATOO 發表於 22-5-26 13:03
呢個銅像,要50萬
罰佢$528000

大宅

回覆樓主:

希望警方快d拉到人

大宅

好過份呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

拉到就好啦!

大宅

Audrey1999 發表於 22-5-26 11:08
今晨(26日)9時02分,警方接獲保安員報案,稱尖沙咀星光大道內,擺放的一個卡通人物「麥兜」銅像,其肚皮位 ...

無公德心

首頁

尾頁

跳至