自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

睛靈勳章

屋苑管理公司安排兩個女保安, 一個好怕羞, 永遠唔望住客, 亦唔主動打招呼, 搞到你有咩都唔好意思問佢, 怕嚇親佢 , 另一個就好大聲, 成日大聲喝啲送貨工人, 落雨又會穿制服加對高筒水鞋, 帶有濃烈鄉下音(似譚仔阿姨)
睇佢兩位都唔似做開呢行, 感覺有啲錯配 而家搵食艱難, 保安牌易考?人工幾錢?

子爵府

jollyma 發表於 22-5-27 08:37
屋苑管理公司安排兩個女保安, 一個好怕羞, 永遠唔望住客, 亦唔主動打招呼, 搞到你有咩都唔好意思問佢, 怕嚇 ...

錯配?當趨勢吧了。
有時亦睇下什麼區,什麽大厦。不過覺得一般阿姐做得好過男人。會嚴啲亦會同住客吹幾句。

水晶宮

我樓下位女保安60歲,仔大女大,人又醒目又交帶,一眼關七,講嘢有紋有路,同住客關係又好。

公爵府

2023年兔年勳章

睇開啲啦,為左揾食唔啱性格都要做。

經濟再差落去,分分鐘大學畢業都要做保安。

opclk99    發表於 22-5-29 07:50

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Amy1974 的帖子

係多左女性做保安, 做開男的已退休, 現在請好多都是女性, 生面口, 可能係PART-TIME多.

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

鄉音嘅人,佢地真係好勤力嫁,仲好識埋堆,真係好進取,有著數嘅佢地真係好快通知哂啲鄉里。好多果啲再 培訓免費班,1半都係佢地,咩牌都會去考左先,因為準時上堂都已經有 津貼。

abirdma    發表於 22-5-27 10:14
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

子爵府

屋苑管理公司安排兩個女保安, 一個好怕羞, 永遠唔望住客, 亦唔主動打招呼, 搞到你有咩都唔好意思問佢, 怕嚇 ...

選擇題:工作
A 12000 清潔掃街倒垃圾日晒雨淋推重嘢
B10000 辦公室助理冷氣房加外出送文件,商業區吾近屋企交通來回1.5小時
C 15000洗碗/侍應 企成日操勞
D12000+2000抗疫津貼保安 大部分時間坐 冷氣或風扇, 每更行两次巡樓

我都簡D啦。

茶類愛好者    發表於 22-8-26 02:19

已刪除用户

回覆樓主:

珍珠宮

Amy1974 發表於 22-5-27 09:47
睇開啲啦,為左揾食唔啱性格都要做。

經濟再差落去,分分鐘大學畢業都要做保安。

已經有啦
有啲高級屋苑係有請大學生
叫物管
當然大學生可能係公開大學、樹仁大學果啲

大宅

呢d時勢有工開已經唔錯

ying_mail    發表於 22-5-29 09:13

珍珠宮

我樓下又係基本上係女保安~不過好醒目,我過年都封100

珍珠宮

我樓下有女保安男保安,各有各好,無咩分別
以前去學野老師既屋企上課,佢樓下女保安好黑面,無論你同佢唔該,打招呼,都無反應既,新年封利是俾佢就笑笑口,之後一日又打回原形,好難預,好彩我唔係住嗰到

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我樓下保安ee同住客有傾有講,人亦好醒目,一眼關七...上次有個女人應該去錯座數,ee問佢:揾咩單位?住户姓咩? ee話佢記得晒每户人數,姓乜...

別墅

唔好話保安呀, 公司入面都有呢類人,同你講早晨眼尾都唔望人(唔係怕羞),日日都係咁

男爵府

講開又講,我最近都遇到啲職位年輕化左,我樓下之前請左個後生女做保安,不過做咗一陣就冇做,聽講有住戶投訴佢冇禮貌,例如冇打招呼同成日啤住人,另外又遇到喺街掃地嘅清潔姐姐好後生(大約30-40左右)

水晶宮

zxyggp 發表於 22-5-27 09:54
鄉音嘅人,佢地真係好勤力嫁,仲好識埋堆,真係好進取,有著數嘅佢地真係好快通知哂啲鄉里。好多果啲再 培 ...

佢地比較團結,我公司要請多一個清潔姐姐,做緊果個姐姐叫我唔好搵勞工處佢想介紹同鄉黎做

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

Fion710 發表於 22-5-27 10:29
佢地比較團結,我公司要請多一個清潔姐姐,做緊果個姐姐叫我唔好搵勞工處佢想介紹同鄉黎做
...

佢地1個介紹1個,熟人1多就煩啦 我識人做開大家姐,好怕佢地埋堆就迫走老啲同舊啲果班,推自己鄉里黎做
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

點解錯配?

大宅

感覺男保安做嘢專心啲,我屋苑閘門男保安站崗時會睇住啲出入住客,但女保安就見到時不時㩒電話。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

返12hrs, 都有 15k up.

首頁

尾頁

跳至