自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Patsiu 發表於 22-5-27 17:27
我唔係獨生女,我依家幾十歲人,我都會同公仔傾偈

我都係,有時仲會扮佢哋同屋企人講嘢

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我而家都會咁架喎

別墅

Patsiu 發表於 22-5-27 17:27
我唔係獨生女,我依家幾十歲人,我都會同公仔傾偈
x2

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我唔係獨生女, 細個都會成日同公仔講野, 晚晚同佢地say goodnight, 就算依家個仔都咁大啦, 有時都會同公仔傾計, 我床頭仲有公仔.
我唔覺得我係精神病, 我到依家間中都會自言自語, 不過唔會係大庭廣眾, 通常呢埋廁所或無人果時就會咁. 好多人都會.

大宅

我係獨生女,我細個時又係會同公仔自問自答,仲傾得好開心添~

大個左就少左呢啲情況,但係無人既時候,我會自己同自己講野架我諗唔算精神病卦,我又無其他精神問題喎

男爵府

回覆樓主:

我間唔中,在家對住隻貓都會喎,自問自答

公爵府

2023年兔年勳章

平平無奇2 發表於 22-5-27 18:26
正常社交。Wilson都得

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我幾十歲人都有同公仔講嘢喎, 我啲公仔隻隻都有名之餘我仲會買衫畀佢哋著, 仲傳染埋畀個老公,佢而家都有攞住我啲公仔同佢傾計,原來我兩公婆都係痴線㗎

大宅

回覆 summering 的帖子

自己知道自己做緊乜咪得囉

男爵府

回覆樓主:

我唔係獨生,但我都喜歡同公仔傾計自問自答

伯爵府

我都幾十歲人,都會同我啲公仔講嘢!連我老公以前唔會咁,都比我攪到佢都同啲公仔講野

珍珠宮

回覆樓主:

我有兄弟姊妹,細個也扮公仔聲和其他公仔玩

而家同狗咁玩

男爵府

同公仔改名,同公仔傾計,我覺得冇問題。
但同公仔自問自答,扮公仔聲,仲要二十歲,好似有點不正常。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我有喎 成日同我隻 陪嫁兔(公仔)傾偈, 有時會同佢頂咀 冇辦法啦都冇人同我傾偈...屋企人慣晒
有時c6 仲突登錫佢唔錫我, 激我

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

capricornbb 發表於 22-5-27 18:18
會,我有(白熊) 、C6有(勞蘇)、小朋友有(企鵝+N個公仔) ,過去半年在家多,Zoom學習/WFH,我叫小朋友公仔傾計陪玩,有時角色扮演,有時食飯陪坐,有時陪睇電視,有時指桑罵槐 ...

我都係 覺得咁, 對方好似易接受d

capricornbb    發表於 22-5-27 22:26

男爵府

原來都幾多人有同公仔講嘢。咁都好啲。

男爵府

我兩個女都會同公仔講野
有次聽到細女同啲公仔開生日會
一人聲演十幾角 好忙

侯爵府

summering 發表於 22-5-27 17:10
我女係獨生女,可能由細到大冇兄弟姊妹同佢玩,所以佢用三歲開始就同個公仔自問自答(公仔答會變聲)直至依 ...

我30+都同公仔對話

P.S. 我無精神病+有哥

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

不過最終俾水冲走

珍珠宮

alicemic 發表於 22-5-27 21:36
我幾十歲人都有同公仔講嘢喎, 我啲公仔隻隻都有名之餘我仲會買衫畀佢哋著, 仲傳染埋畀個老公,佢而家都有 ...

以前我媽會同我癲埋一份買 nb 衫俾我隻公仔著 , 可惜阿仔出世後公仔就無份了

首頁

尾頁

跳至