自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

請問有無JM用緊 Android TV, 係咪好正?現在買電視, 係咪應該買Android TV呢?其實主要都係睇電視多.
但如果電視可以睇埋YOUTUBE, 又好似幾好.
想買TCL的Android TV.
我又擔心個OS係咪要成日UPDATE? 舊左UPDATE唔到時, 仲可唔可以睇到電視咖?
唔好意思, 未用過, 所以多D野問.

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

大宅

睛靈勳章

TCx你打算買幾多吋?
我房用緊呢個牌子好似係24吋,而廳就用三叔49吋,T字牌我感覺麻麻,操控功能好多限制,而廳果部就好好用,但後悔冇買有語音既搖控,睇youtube要打字好唔方便,所以與其要換機,一定要買部好少少呢

子爵府

我剛想買55 TCL P725, 如果幾年貨仔值嗎?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

對畫質有無要求?Panasonic 同 Sony 畫質靚 d,不過佢地行自己系統,我覺得上網無咁方便。Sumsung 行 Android,我覺得幾好用。

水晶宮

我幫阿媽 set 咗國內煲劇網站喺電視度,佢日煲夜煲,超方便。

子爵府

TCL + chromecast

伯爵府

pauline_c 發表於 22-5-31 08:36
我幫阿媽 set 咗國內煲劇網站喺電視度,佢日煲夜煲,超方便。

介紹吓有邊隻APP

珍珠宮

Yeelim 發表於 22-5-31 01:47
請問有無JM用緊 Android TV, 係咪好正?現在買電視, 係咪應該買Android TV呢?其實主要都係睇電視多.
但如果 ...

就算OS 唔update 都唔會睇唔到電視,睇電視係用天線唔使經OS

水晶宮

circleda 發表於 22-5-31 08:51
介紹吓有邊隻APP

唔係 app,網站「大劇獨播」,幫佢加 shortcut 去 homepage,一開電視就可以入網頁揀節目睇。

水晶宮

asd06 發表於 22-5-31 08:44
TCL + chromecast

如果新買電視機,直接買上到網嘅電視,方便過加 Chromecast,我隻 Chromecast 經常唔 work

男爵府

Panasonic 有android TV,仲要5年保養,對畫質冇超高要求的話,絕對是平靚正之選。

公爵府

2023年兔年勳章

whyyou 發表於 22-5-31 08:53
就算OS 唔update 都唔會睇唔到電視,睇電視係用天線唔使經OS

OS 盡量唔好更新,係有機會變磚。如果連機都開唔到,就唔可能將天線訊號解碼。

公爵府

2023年兔年勳章

pauline_c 發表於 22-5-31 08:31
對畫質有無要求?Panasonic 同 Sony 畫質靚 d,不過佢地行自己系統,我覺得上網無咁方便。Sumsung 行 Andro ...

應該係掉轉咗

樂仔 同 索女 係 安桌系統
三叔 係 泰山 系統

三叔呢個唔係通用系統,無咁方便

水晶宮

Amy1974 發表於 22-5-31 09:32
應該係掉轉咗

樂仔 同 索女 係 安桌系統

我爸爸媽媽、6299 同自己屋企,分別用呢三個牌子,Sumsung 最易用。

象牙宮

pauline_c 發表於 22-5-31 08:31
對畫質有無要求?Panasonic 同 Sony 畫質靚 d,不過佢地行自己系統,我覺得上網無咁方便。Sumsung 行 Andro ...
Panasonic/Sony 新款已經行緊Android喇!

水晶宮

mercurycc 發表於 22-5-31 09:45
Panasonic/Sony 新款已經行緊Android喇!

睇嚟要換電視喇~

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

房用緊TCL, 之前買送個聲控既搖控
我用youtube & 外置wifi hd, 果陣買2千蚊有找冇要求

象牙宮

pauline_c 發表於 22-5-31 09:48
睇嚟要換電視喇~
未壞用住先,見你已經有chromecast,
應該唔大問題。
屋企重有部拍死馬係度 無壞又唔想掉,
比人又無人岩。

公爵府

popochu 發表於 22-5-31 08:26
TCx你打算買幾多吋?
我房用緊呢個牌子好似係24吋,而廳就用三叔49吋,T字牌我感覺麻麻,操控功能好多限制 ...

打算買32吋咋,見佢$2000 有找,好似好抵

首頁

尾頁

跳至