懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Yin807 發表於 22-6-23 12:17
多謝你既鼓勵。我想問你果兩次係咩週數? 最後有無check 到原因?

最近雖然心情都平伏好,但個人仲糾結緊 ...

子宮內膜薄唔夠黃體素,10周左右

複式洋房

(huhug)好明白你的痛,你講得好啱,時間能夠治愈一切,加油振作,再重新出發

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

Del

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

Del

大宅

Cecilia媽媽 發表於 22-7-11 00:51
多謝你讓我看到這個post, 我希望將你嘅說話講比女兒知道,給予她正能量,支持她以後嘅日子,多謝你!
祝福 ...

Fb 有個group 叫"stillbirth 媽媽一起走"
可以加入有同路人互相安慰。
難過既日子總會過去,世上好多事未必解釋到
不過相信上天有佢既安排,bb 在天上會有天父爸爸照顧。 好好休息,抒發情緒,加油

男爵府

2024年龍年勳章

Yin807 發表於 22-7-11 22:34
Fb 有個group 叫"stillbirth 媽媽一起走"
可以加入有同路人互相安慰。
難過既日子總會過去,世上好多事未 ...

Del

大宅

覆診後分享:

今日去廣華覆診,一個既陌生又熟悉既地方。呢一年經歷左兩次,其實我都要比個叻自己,本來就好怕去醫院呢d 地方,人生第一次住院就係排唔清入去做手術,啱啱果次直頭成個胎盤排唔出,又係要做緊急手術,果下個天真係塌左落黎一樣。

我本身都同自己講無野好驚再緊張,但入到去等既時候又不自覺緊張起黎,上到床上面對腳震到直頭自己禁住隻腳。。原來我內心都係未夠強大,不過好彩今次終於都清乾淨

之前胎盤拎左去化驗今日聽埋report,我同自己講得兩條路。一係遺傳問題就疊埋心水唔再諗努力搵錢,一係就係阿b染色體問題,等我知道佢係咩事走。

大宅

Yin807 發表於 22-7-11 22:38
覆診後分享:

今日去廣華覆診,一個既陌生又熟悉既地方。呢一年經歷左兩次,其實我都要比個叻自己,本來就 ...

無諗過最後係"原因不明", 醫生話驗過血唔係我地問題,胎盤染色體正常無多一條或少一條。唔知點解內心莫名其妙有一點空洞。

呢個幾月我其實都放下了,但可能因為辭左工對未來又有d 不安,間唔中又會有d 失落感,個人又好易攰。

不過我同自己講過埋今日要振作起黎,一個生命既結束係要比到我地一d 啓發,我同自己講要努力唔好辜負佢既生命。呢一年我真正體會到生命無常,要活在當下。好多野控制唔到驚張唔黎,冥冥之中有佢既安排係解釋唔到,無原因。

大宅

Yin807 發表於 22-7-11 22:38
無諗過最後係"原因不明", 醫生話驗過血唔係我地問題,胎盤染色體正常無多一條或少一條。唔知點解內心莫名 ...

原本仲諗住放棄治療xD可以亂食野,不竟睇中醫真係睇左兩年都有。不過睇黎又要繼續戒口養好身子,阿b~媽媽應誠你地呢一年我會繼續努力,希望有一日我儲夠勇氣去再嘗試,強化自己個心理質素,希望上天會為我開番呢一扇窗。

Ps. 醫生話下次再有可以食阿士匹靈,黃體素反而佢話作用無咁大

別墅

加油啊!神會有所安排的!
一切最好既會係前面等你!唔好放棄啊!

大宅

Yin807 發表於 22-5-31 11:18
事發到而家已經一星期多d,心情有時難免有起跌,慶幸有信仰上嘅支持令自己能夠釋懷同度過難過既日子,藉此 ...

唔好咁唔開心啦要保重, 我同我太太前後都經歷咗三次小產, 一次5w, 一次9w, 一次22w

首頁

尾頁

跳至