自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

我另一半....不是黃的...
但佢日日 黑衫黑褲黑布口罩

佢著衫求其, 差不多日日都係咁著....
叫佢唔好, 佢都唔換.....

佢件黑衫係快乾料, 佢好 like....

禁止訪問

男爵府

kwokdicken 發表於 22-6-2 18:27
自從黑暴之後無著過黑衫
但我一路都鍾意著黑衫, 因為易襯又COME污糟, 唔怕著舊左變灰或有漬, 求其配咩褲都O ...

我本身唔鍾意著黑色,怕熱,我唔介意人哋全黑,亦唔會猜測著黑色係有咩政治立場,,不過最近都仲有聽到有人講「黑衫黑褲冇個好人」「個店員戴黑口罩抵佢執笠」,咁算唔算歧視? 我覺得鍾意著黑色就著la,怕嘅就避免全黑,黑衫襯淺色嘅褲/裙

伯爵府

自從黑暴之後無著過黑衫
但我一路都鍾意著黑衫, 因為易襯又COME污糟, 唔怕著舊左變灰或有漬, 求其配咩褲都O ...

黑暴前我衣櫃8成黑色。依家1成黑色都無

依家我已經唔會着全黑。人哋着無問題,但係睇下咩地方見到咩人。一定有聯想。

黑口罩同黃口罩就一定可免則免喇。呢啲真係直接聯想到黑暴。

男爵府

唔好歧視我
我成日都著黑衫黑褲

水晶宮

自從黑暴之後無著過黑衫

黑、黃口罩唔多唔少都會諗翻起黑暴,我唔會戴囉

伯爵府

EudyptulaMinor 發表於 22-6-2 23:05
我本身唔鍾意著黑色,怕熱,我唔介意人哋全黑,亦唔會猜測著黑色係有咩政治立場,,不過最近都仲有聽到有 ...

就係怕呢D, 好人好姐被當黑暴
仲有行過有差人, 一陣又被當係黑暴

子爵府

我中意黑色,唔會因為怕被人誤會唔著。公道在人心。

珍珠宮

MC(TIGER) 發表於 22-6-2 18:39
我好鐘意著黑色,不過個段時間,真係無著。
直到事件平靜返,就開始著返。不過唔會黑3黑褲囉。黑,黃口罩都 ...

子爵府

kwokdicken 發表於 22-6-2 23:21
就係怕呢D, 好人好姐被當黑暴
仲有行過有差人, 一陣又被當係黑暴
...

又冇犯法怕咩?

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

黑暴時期就唔會著。依家會揀只係上身或下身著黑色,一定唔會全黑,亦必定唔會帶黑口罩。

男爵府

回覆樓主:

好多sales 要穿黑色衫褲,吾好攪錯。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

自從黑暴之後無著過黑衫

我就黑口罩一定唔會戴 , 盡量黑衫黑衭唔一齊着

珊瑚宮

回覆樓主:

黃色黑色口罩最黑人憎

子爵府

我吾會理人點睇
最緊要自己舒服
穿黑色吾代表支持小強,佢哋自high 我控制吾到

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

唔會全身黑色

男爵府

黑衫黑褲黑口罩就唔會特別歧視

不過戴黃口罩仲要印F….L 或者同x牌子就會特別覺得果D唔係好人,對佢哋眼神都唔會友善

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 kwokdicken 的帖子

穿黑色會顯得更苗條, 但我不敢穿黑衫和黑褲。

水晶宮

回覆樓主:

唔會啦,又唔係敏感時間,本來著黑衫黑褲就比較少,黑口罩都冇特別為意,因為乜色都有。
嗰段時間出街係有感覺倒邊d係黃,而家已冇呢個感覺。

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

呢個夏天開始著返黑色衫,但都配個麻色環保袋.....一定唔會戴黑/黃口罩。但係街上唔戴黑衫黑褲但戴黃口罩反而我會bear 一bear佢

首頁
12345...7

尾頁

跳至