自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一個上東張西望應該是那個騎呢啡王x延,用閉路電視陰個經紀,上人地保險公司賠錢先
跟住其他人就有樣學樣

公爵府

白毛毛 發表於 22-6-2 20:09
尋晚冇睇東張西望,頭先啱啱睇到。
講真,行姐嗰單我唔覺佢被騙,我覺得佢直頭都係無賴!
阮呢單雖然佢自己 ...

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

TobiLai 發表於 22-6-3 08:58
第一個上東張西望應該是那個騎呢啡王x延,用閉路電視陰個經紀,上人地保險公司賠錢先
跟住其他人就有樣學樣 ...

步分保險agent為求成單不擇手段、己是人所共知、保險公司縱容丶 而東窗事發、公司承擔後果、亦好正常。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

親子王國15週年勳章

大力大力 發表於 22-6-3 07:13
AGENT 代表保險公司、AGENT 自己承認犯錯(隱瞞)、保險公司承擔責任也是應該吧。
...
嗰位JM講緊東張另一單,有個女人自己相信騙子入咗信用卡資料同驗證碼,之後畀人碌咗幾千蚊歐羅,係咁話平時銀行會點點點做去質問私人信貸公司點解唔幫佢截咗條數,跟住搵東張想信貸公司負責

子爵府

回覆樓主:

呢位阮生,早兩年喺毒果訪問鬧大台刻薄,今次保險件事早兩個禮拜娛壹 (壹傳媒餘孽開嘅網媒)先報,明顯無noise,保險公司唔騷佢就轉搵東張,東張講完就有傳媒報,咁憎tvb,唔搵viu台幫佢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

sinchui 發表於 22-6-3 11:17
呢位阮生,早兩年喺毒果訪問鬧大台刻薄,今次保險件事早兩個禮拜娛壹 (壹傳媒餘孽開嘅網媒)先報,明顯無noi ...

無骨氣,咁憎tvb又搵tvb幫手

公爵府

醒目開學勳章

yuyueng 發表於 22-6-2 21:59
我當年買果個係供三年之後8年攞得,8年後只係本金十萬同多咗幾百。

咁同proposal 入面相差幾多,同埋入面有冇人壽成份先,佢會唔會保咗你十年人壽?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

fundfund 發表於 22-6-3 12:03
咁同proposal 入面相差幾多,同埋入面有冇人壽成份先,佢會唔會保咗你十年人壽?
...

十年人壽咪就係可以賠返你一早供咗果十萬比你囉,搵笨其實係等於你一早放十萬比保險公司,呢十年唔會攞,仲一定要供滿頭三年,所以我話呢啲plan係保障間保險公司同比個經紀賺佣金。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 sinchui 的帖子

真係無骨氣!

公爵府

聽個電話錄音,暫時似係杜港自己對份保單條款都烏sir sir以致跣左個friend, 除非佢d戲真係咁好。睇埋今晚其他人點講。

男爵府

廢柴孖條 發表於 22-6-2 23:14
我個張供3年,唔一定最少5年,不過這類儲蓄保, 過去搵笨,鬼叫當年入世未深
...

我2014年11月買了供3年(總數10萬)的儲蓄保,今天退保價值是$12萬8千多,其實都有好的單,但要小心揀。

珊瑚宮

mickeyeva 發表於 22-6-2 19:56
同一個叫杜港嘅人買保險,之後張保單失效,俾人呃!
阮太都唔少嘢!
睇資料杜港在Viu拍個劇男排女將和IT狗, ...

兩套我都有睇 佢做咩角色

珍珠宮

回覆樓主:

睇緊,杜港係存心欺騙或無心漏講都係不容置疑的無講重點,佢一定有責任。
但係,收費供款年期呢樣嘢,又寫得好清楚,只要拎嚟睇下都會睇到。
所以,真金白銀比錢買個保障或儲蓄,唔好咁懶,自己睇下份單。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

剛剛東張西望有講、是30年基金單、這些呃人所謂保險、要供到一半即15年斷供、才有機會打和。

説還介紹了20人給杜港、如果立刻斷供、一定好過繼續供下去、30年要供 $2,808,000
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

果然上完東張, 保險公司即刻退返錢

大宅

白毛毛 發表於 22-6-3 20:00
睇緊,杜港係存心欺騙或無心漏講都係不容置疑的無講重點,佢一定有責任。
但係,收費供款年期呢樣嘢,又寫 ...

都係, 唔係一句" 信"個朋友就咩事都唔理

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

點解講到好似保險經紀先係受害者,大把保險經紀去呃人點解唔正視?

男爵府

kaheiboy 發表於 22-6-2 21:55
以前銀行買過供5年,之後滾存話10年攞得,最終15年先攞番錢,計落唔抵(通帳都唔只)
...

我喺保險公司買,話供5年再擺3年回本仲有利息,而家睇擺多5年都唔知回本未

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

MeLKaka 發表於 22-6-3 20:03
果然上完東張, 保險公司即刻退返錢

所以個個都上東張,壹讀都幫唔到佢,東張好有影響力!

子爵府

個女人把聲好煩, 好惡頂, 點會唔知手續費, 基金收費? 唔收, 保險從業員食風嗎?

首頁

尾頁

跳至