自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為懷孕時有妊娠高血壓,所以生bb果陣要打無痛分娩果枝針。

生完幾年。番風落雨,m到前都好腰痛 有冇媽媽都係咁,定係我個人問題?

侯爵府

lemonma0921 發表於 22-6-3 22:25

生完幾年。番風落雨,m到前都好腰痛 ...

你坐月時坐得好唔好?

大宅

mimi987 發表於 22-6-3 22:27
你坐月時坐得好唔好?

一般。。因為個仔出世入左nicu..所以我出院後成日要去醫院。。仲要果年雨季。。成日落大雨。。黃,紅雨輪住掛

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

生大仔時都係呢個原因用無痛
生完頭果1-2年條腰都易累
不過之後又唔覺有
Ps. 10幾年前生

~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

大宅

我又無呢種情況喎

侯爵府

lemonma0921 發表於 22-6-3 22:29
一般。。因為個仔出世入左nicu..所以我出院後成日要去醫院。。仲要果年雨季。。成日落大雨。。黃,紅雨輪 ...

似係你坐月淋濕身。
我自己無痛分娩,腰完全無痛過,其實腰痛多數係坐月坐得唔好,無痛分娩根本唔係打落個脊椎到,你可以search 官方資料睇下

男爵府

好采冇呢個後遣症
但打完後生個陣用唔到力
所以要夾bb出黎
下面傷口好大 痛左一個月 坐都坐唔到
個夾又差d夾到bb眼睛

真係好驚險

侯爵府

兩個都無痛,冇事喎

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我生大仔時有用無痛,過咗十年都冇嘢,十年後條腰開始唔用得力,拎重嘢,企得耐,行得多,條腰就會好冤痛,雖然我唔知同支針有冇關,但我會覺得關佢事。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我都有打無痛
之後同一個位落麻醉
做運動某d彎腰動作做得耐都會酸痛
尤其頭1、2年
而家好少少,無乜運動同用到腰就唔痛

伯爵府

Gniw 發表於 22-6-4 01:03
我生大仔時有用無痛,過咗十年都冇嘢,十年後條腰開始唔用得力,拎重嘢,企得耐,行得多,條腰就會好冤痛, ...

same
阿仔10歲喇, 我亦腰痛咗成年, 仲未好
但我仔0至9歲時, 我腰無事的

珍珠宮

我無打都痛wor,根本係媽媽病黎~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

三胎都打無痛,冇任何問題,係咪你湊小朋友時扭親?

水晶宮

mcs74 發表於 22-6-4 03:37
我無打都痛wor,根本係媽媽病黎~

我都覺得係。。。好多人湊b 抱b 企坐姿勢唔好,仲要成日dup 低頭玩電話,日積月累咪痛囉

公爵府

hashtag影視迷勳章

到!生完開頭痛,醫生話我用錯力,過了一段時間好似好d,在老喇,同樣位置又痛過,用過好多方法都醫唔好。
我坐月好好,個仔廿幾歲啦!

大宅

無事

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

無事喎

侯爵府

我生咗兩個仔女都係用無痛分娩的,無咗呢種方法我絕對唔敢生,我個囡已20歲,亞仔都14歲,我完全無問題喎。

侯爵府

Gniw 發表於 22-6-4 01:03
我生大仔時有用無痛,過咗十年都冇嘢,十年後條腰開始唔用得力,拎重嘢,企得耐,行得多,條腰就會好冤痛, ...

過左10年都入無痛數

首頁

尾頁

跳至