自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

頭先放工好夜,所以決定搭的士返屋企,車程都係大概5分鐘,落車嘅時候,係$32 ,我比$104 ,諗住司機找$70就OK啦,跟住佢好大聲鬧我,話佢冇散紙,我話我都冇喎,跟住就開始發癲,勁晦氣,我話,我都唔係比$500 ,我$100你都冇散子,我都無啊,跟住佢就係咁鬧,發癲,一路數錢一路鬧(即係其實佢有散紙)我跟住講咗句”你冇嘢呀”,之後過程中大家你一句我一句,但係成件事我覺得我冇錯到,佢係揾位發脾四,點解而家啲的士司機可以咁樣,我開頭真係好好禮貌,但係發覺佢真係有啲蝦女人feel,我而家諗緊,如果我再下次遇到呢啲情況,我應該要點做,嬲到而家

eva_nsw    發表於 22-6-8 19:50
SiuBBee    發表於 22-6-8 10:51

珍珠宮

你又無錯 唔使嬲
遇著傻人 好彩安全返到屋企

大宅

sasa@uk 發表於 22-6-8 04:27
你又無錯 唔使嬲
遇著傻人 好彩安全返到屋企

多謝你開解但好嬲自己頭先唔識應對,遇到個傻既好黑仔,而家要聽下經減壓

珍珠宮

manlee668 發表於 22-6-8 04:31
多謝你開解但好嬲自己頭先唔識應對,遇到個傻既好黑仔,而家要聽下經減壓
...

其實鬧返佢都無用架,佢唔會覺得自己錯架
36著走為上著呀

la_source    發表於 22-6-8 10:09

大宅

sasa@uk 發表於 22-6-8 04:47
其實鬧返佢都無用架,佢唔會覺得自己錯架
36著走為上著呀

你講得對呀,因為佢目的感覺上就係要撩交嗌,我就中咗佢計,如果唔使找錢,佢根本上就冇位落手,但頭先確實係手足無措,因為成日搭的士都冇試過呢啲情況,感謝你咁夜開解我

禁止訪問

男爵府

我明樓主心情呀, 而家d的士司機真係好痴線,
早排有晚半夜搭的士返屋企個人已經攰到呆呆滯滯,
到左比完錢司機找錢我拎住係手都冇睇佢找幾多,
點知開門準備落車佢突然叫住我話找多左$20,
我先睇下手上既錢之後比返$20佢之後落車,
點知我落左車佢開窗鬧我"血汗錢黎架, 咁都想呃",
鬧完即刻開車走, 果晚真係好嬲覺得好委屈,
啖氣都落唔到, 成晚訓唔著, 所以唔知點樣安慰樓主,
希望你呻完心情會好d

大宅

owla 發表於 22-6-8 05:18
到左比完錢 ...

抱抱你,我完全感受到,我同你一樣,由頭先十二點幾嬲到我而家,果種感受真係好委屈,我落車仲有委屈同嬲到到想喊既感覺,早知就係佢架車喊飽加報警

大宅

owla 發表於 22-6-8 05:18
到左比完錢 ...

仲有,我已經落咗車,佢仲攪低個窗叫我去死我唯有回應返佢,嬲到我爆炸,然後佢一枝箭咁標入去,我就一路行返屋企一路嬲到爆

大宅

的士司機心情唔好,就搵樓主嚟發洩

男爵府

manlee668 發表於 22-6-8 05:26
仲有,我已經落咗車,佢仲攪低個窗叫我去死我唯有回應返佢,嬲到我爆炸,然後佢一枝箭咁標入去,我 ...

遇到呢d司機真係好嬲,已經好攰仲要受佢呢d氣

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

manlee668 發表於 22-6-8 05:26
仲有,我已經落咗車,佢仲攪低個窗叫我去死我唯有回應返佢,嬲到我爆炸,然後佢一枝箭咁標入去,我 ...

應該記低車牌同名,好似有得同警方投訴行為不當。車資,兜路一定得。行為我唔肯定,等其他有料jm解答。

大宅

yeeung 發表於 22-6-8 05:34
的士司機心情唔好,就搵樓主嚟發洩

係呀,遇到呢啲情況真慘,又投訴無門喎,一肚氣

大宅

owla 發表於 22-6-8 05:34
遇到呢d司機真係好嬲,已經好攰仲要受佢呢d氣

係呀,我仲要係好有禮貌,佢都要咁對我,我先更嬲

大宅

foggyao 發表於 22-6-8 05:37
應該記低車牌同名,好似有得同警方投訴行為不當。車資,兜路一定得。行為我唔肯定,等其他有料jm解答。
...

佢一枝箭標走嘅時候,我係見到佢車牌,跟住記低咗,但影唔切相,唔知可以去邊度投訴呢

男爵府

manlee668 發表於 22-6-8 05:41
佢一枝箭標走嘅時候,我係見到佢車牌,跟住記低咗,但影唔切相,唔知可以去邊度投訴呢
...

的士司機自顧人士,態度問題真係奈佢唔何

大宅

owla 發表於 22-6-8 05:47
的士司機自顧人士,態度問題真係奈佢唔何

咁又係,唯有係當自己黑仔不過都係人生一個經歷來的

水晶宮

我都話的士司機多數都衰格,可能我不好彩,我少坐的士,坐親都係不愉快經歷多。call Uber next time.Uber,起碼名碼實價。

大宅

Astra00 發表於 22-6-8 05:49
我都話的士司機多數都衰格,可能我不好彩,我少坐的士,坐親都係不愉快經歷多。call Uber next time.Uber, ...

我諗住收工快靚正,車程五分鐘,又唔係去山卡啦地方,我住地方都容易有客,原來原來真係咁都比我遇到,我錯了,下次肯定uber ,驚左

大宅

回覆樓主:

可能司機剛剛開工,第一單做你生意,104,一黎就死

首頁
12345...11

尾頁

跳至