自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

我跌過

男爵府

係就好囉!

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

早就要啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MC(TIGER) 發表於 22-6-10 10:17
咁要小心
我宜家買左個套,仲鈎住放手袋入面。成日都驚跌左
...

同我家中長老一樣做法,咁樣易搵又安全!

象牙宮

回覆樓主:

比人嘈,唔少人要轉方法收錢,終於考慮屈服 我用支付寶,奶奶都等緊轉

洋房

回覆 cy101 的帖子

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

方便D

象牙宮

無咩所謂,都係咁用,
如可以選擇,
喜歡一次過或分開攞都得,
有人會唔見損失都小d,
上期4千未用晒。

象牙宮

回覆樓主:

好事

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

長者去街市就要小心

子爵府

zxyggp 發表於 22-6-10 09:57
有好有唔好啦,而家啲人唔偷手機偷八達通。
遲啲派左,屋企有長者去街市就要小心啦
...

有好有唔好,八達通可以畀人用——買張新八達通嚟申請,之後將張八達通九折賣畀人套現,其他電子錢包無得賣畀人套現。

男爵府

回覆樓主:

珍珠宮

一次過拎方便好多

子爵府

小草 發表於 22-6-10 10:16
其實上限$3000無問題,用完再拍卡攞,攞晒$5000為止,唔好扣起$1000限時限刻攞。

如果一次過攞到$5000,怕 ...

畀得你一次過攞就唔會好似而家咁玩法,而係好似其他電子錢包咁玩法,即係同八達通餘額分開,有限期,過咗期未用就無

其實而家咁好呀,有得揀,鍾意一次過攞,可以用其他電子錢包申請,鍾意最後一千無限制點用同幾時用,或者唔要最後一千,只要四千無限制點用同幾時用嘅,都可以用八達通申請。如果八達通改到同其他電子錢包一樣,八達通咪無優勢囉。

點解想一次過攞但又要用八達通申請唧?

公爵府

Sumyeema1 發表於 22-6-10 09:44
第一輪, 我攞咗$4000, 仲有$1000派咗未?

5月31號前用曬$4000未?
用曬就今個月16號去拍咭拎
未就要等到用曬,例如依家(6月)先用曬4千,因每月月尾結數,所以就要等下個月7月16先有得拎

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

最好喇! 最憎八達通管住我嘅消費模式,
派錢嗰個都未管!
佢唔改, 第二期會轉第二間拎消費卷!

琥珀宮

小草 發表於 22-6-10 10:16
其實上限$3000無問題,用完再拍卡攞,攞晒$5000為止,唔好扣起$1000限時限刻攞。

如果一次過攞到$5000,怕 ...

都唔明點解嗰1000要遲啲攞,第一次3000,用完再拍2000就得啦,攪到咁混亂都唔知為咩

男爵府

mandy952 發表於 22-6-10 12:04
都唔明點解嗰1000要遲啲攞,第一次3000,用完再拍2000就得啦,攪到咁混亂都唔知為咩
...
係囉.

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 bmuimami 的帖子

如果系就好,吾使下下要就住买野。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

cy101 發表於 22-6-10 09:36

首頁

尾頁

跳至