自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

風水禁忌
屋內人自己受晒

侯爵府

YURICKY 發表於 22-6-12 02:22
放咩鬆?我呢度連大閘門放飾物都唔得

個個都放,阿邊個都放,我點解唔放得,不如一開始大家都唔 ...

咁你咪嘈管理處囉 我就無咩所謂 無咩煩惱

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

睇到起雞皮

水晶宮

回覆樓主:

啲鞋放到咁高,臭死

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我居屋, 走廊4戶, 除左我地之外個個都擺幾對係門口

複式洋房

回覆樓主:

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

咁多對真係搞唔掂,屋冇鞋櫃放晒出嚟咪好多塵

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

都唔明邊個發明鞋擺門外這種缺德的行為,又有一些自私鬼去跟隨,鞋櫃的發明就係把鞋好好收藏,不影響環境同觀感,自私的人係要行倒退不文明的路。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

docomo 發表於 22-6-11 10:24
好似越來越多人鍾意掛嘢喺鐵閘咁樣,幅相右下角嗰家人,雖然睇唔到佢有掛鞋,但見到佢掛好多把雨遮/雜物, ...

yessss
掛遮既一個架嚟
仲有支噴霧咁既野

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

YURICKY 發表於 22-6-12 02:22
放咩鬆?我呢度連大閘門放飾物都唔得

個個都放,阿邊個都放,我點解唔放得,不如一開始大家都唔 ...

認同
公家位唔放得野,好合理同正常

或許部分人有野放出去公家位
當然就自圓其說了

珍珠宮

回覆樓主:

對流風自己食返哂

珍珠宮

回覆樓主:

房署搵人掉哂佢咪得囉

大宅

回覆樓主:

如果要扣分,極速收入屋

男爵府

回覆樓主:

兩個單位都係尾房,影響都邊個

子爵府

睇字我都唔明講乜?睇到相片,我終於明了。講真,第一次見!

子爵府

櫺囹桼 發表於 22-6-11 07:26
家中空間有限,不少公屋住戶愛把鞋放在屋外,氣味及衛生問題卻影響鄰居。一名秀茂坪邨女住戶近日發文訴說 ...

我想可投訴吧,昨日我返娘家,把遮挂系鐵閘都比保安叫放返入屋,(濕濕地冇滴水)

珊瑚宮

回覆樓主:

公屋有扣分制度喎

男爵府

stagea 發表於 22-6-12 16:52
認同
公家位唔放得野,好合理同正常

咪就係,根本自己就係其中一員,然後話唔介意人哋放出嚟

琥珀宮

Acaciacacia 發表於 22-6-12 16:59
對流風自己食返哂

一開門扯風,食左

琥珀宮

CHUIPING 發表於 22-6-12 17:11
我想可投訴吧,昨日我返娘家,把遮挂系鐵閘都比保安叫放返入屋,(濕濕地冇滴水)
...

要投訴咩~
投訴保安唔應該投訴你

首頁

尾頁

跳至